• Sat 22 Jan 2022 09:55
    211404 visningar
    917 svar
    917
    211404

    BF september 2022

    Hej alla och GRATTIS hörni!
    Jag plussade för två dagar sen med BF sista september, så precis att jag platsar i denna grupp :) har två barn sen innan med exmaken,9 och 12 år så detta blir en sladdis, en åh så efterlängtad sladdis! Barnen kom ca 1.5 vecka tidigt så jag gissar att om det går vägen kommer denna komma i september :) Eftersom jag är självstående påbörjade jag ivf i höstas, blev gravid på första försöket men hade oro för att det inte kändes rätt. Med mina döttrar har jag blivit illamående redan före bim och sen kräkts fram till v 25 ungefär. I höstas blev jag bara lite illamående, men brösten ömmade som tusan så jag tänkte att jsg kanske bara hade tur att slippa det denna gång. Men min oro var befogad, på vul vecka 8 konstaterades att graviditeten avstannat redan v4+4. Fy vad jag kände mig lurad av kroppen. 

    Kliniken ville vänta en mens innan nästa insättning, så insättningen blev den 14/1 och nu har jag alltså plussat igen!! Är såklart jätteorolig att historien ska upprepa sig, men nu mår jag redan mer illa än förra gången. Däremot ömmar inte brösten ett dugg... 

    Blir så avis på er som går in i v 8, efter ivf får man ett vul då för att kolla att allt ser bra ut. Och inte förrän jag sett ett hjärta på vul kommer jag kunna andas ut!

  • Sat 22 Jan 2022 10:02

    Och angående att berätta för syskonen tänkte jag vänta tills efter nipt v 10. Men så svårt att hålla sig! Men vod mitt ma i nov var jag så glad att jag inte hunnit berätta för barnen, jag hade nog att klara av mina egna känslor. Och här kommer jag nog få två helt olika reaktioner, 9 åringen vill jättegärna ha ett syskon, 12 åringen absolut inte! Men det löser sig säkert!

  • Sun 23 Jan 2022 09:02

    Jag har också haft gräsliga nattsvettningar!@ när jag hade långtidscovid var det ofta så att jag vaknade helt genomblöt. Sen i somras har det inte hänt, men nu plötsligt när jag plussat har det hänt flera nätter i rad! Hoppas det ger sig!

    Jag tänker att de första veckorna bara är att försöka ta sig igenom! Efter mitt MA i november känner jag att jag inte kommer våga tro på detta till 100% förrän jag sett ett hjärta ticka. Eftersom detta är en ivfgraviditet så får jag vul vecka 8. Annars är det väl det klassiska, äta folsyratabletter, frukt och grönt varje dag, minska koffein (sååå svårt när man är en inbiten kaffedrickare!).

  • Tue 25 Jan 2022 16:44

    Grattis alla nya!
    Precis som nån skrwv, det finns alltid något att oroa sig för! Min blödning igår har slutat igen. Kan sen snälla barahålla sig borta?! Jag är egentligen övertygad om att det är slemhinnorna som inte gillar lutinus, men man vet ju aldrig!!

  • Sun 30 Jan 2022 21:11

    Jag har inga uppstötningar, men mängder av gaser istället!! Ser ut som om jag är i femte månaden, inte femte veckan... pinsamt ju. Men det brukar ju lätta efter ett tag.

  • Mon 31 Jan 2022 17:27

    Skönt att höra att fler har uppblåst mage. Jag åkte skidor förra veckan och fick ha termobyxorna oknäppta! Hade ju känts asdumt om jag behövt förklara mig. "Jag är gravid. i vecka 6!!" :D

    Längtar så eftet VUL,  har en koll inbokad 8 feb, hoppas få se ett hjärta då. Uppföljning med VUL på ivf kliniken är 18 feb, känns så sjukt långt. Med tanke på att förra Insättningen blev ett MA kan jag inte slappna av alls innan dess.

  • Tue 1 Feb 2022 16:58

    Flip12 vad skönt att ha regelbundna kontroller. Jag har bokat ett privat vul nästa vecka, veckan efter har jag vul på kliniken, sen tänkte jag boka ett till privat v 10 och sen är det kub v 12.... vad gör man inte för att lugna sin ångest?! Så glad att jag bor i Uppsala där det finns privata aktörer att vända sig till.

    Mitt illamående har blivit mildare, vilket såklart spär på oron,men nu är jag istället helt galet trött...

  • Tue 1 Feb 2022 19:54

    Värsta molvärken/mensvärken ever idag!! Hoppas det beror på att det växer så det knakar, och inte betyder att något är fel. Kan inte minnas att jag hade det såhär i mina tidigare graviditeter...är i 5+2 idag.Någon som känner igen?/hälsningar oroar sig för allt!

  • Thu 3 Feb 2022 15:36

    Flip12 tänker på dig och håller tummarna! Familjeliv är fullt av solskenshistorier om graviditeter som dömts ut på VUL och sen växt ikapp. Så blev det inte för mig förra gången. På vul i 6+3 mätte hinnsäcken 4+4. En vecka senare hade den inte växt en mm...

    Jag har beställt NIPT privat på vasamamman då de verkar vara i särklass snabbast med att ge svar. Tänkte inte berätta det för bm utan ändå gå på kub. 

    Hedblomster, håller tummarna för dig, jag har vul 8 feb.

    Idag hade jsg inskrivning hos mvc. Kände mig som en bedragare som bara låtsas vara gravid, så när jag kom hem var jag tvungen att ta ett gravtest till. Starkare plus får man nog leta efter :) såg ut så här efter några sekunder:

  • Thu 3 Feb 2022 21:38

    Hedblomstee hur gick det idag? Hjärta

    Jag hade inskrivning på mvc och tjatade till mmig ett blodhcg, de sa att svaret skulle komma undr eftermiddagen så jag har loggat in spm en galning på 1177, och vid 20.00kom det! Över 19000!!! Vosst man måste se ökningen till måndag,men av vad jag kan utläsa av tabeller är det helt ok för v 5+4. Jag var ju så övertygad om detta stannat av strax efter implantationen  precis som mitt ma i november, men nu kan jag andas ut och lita på att det iaf gått längre än den gången... den riktiga domen kommer ju på vul, men detta var den bästa lugnande medicinen jag kunde få så länge.

Svar på tråden BF september 2022