• Mon 24 Jan 2022 15:23
    211085 visningar
    917 svar
    917
    211085

    BF september 2022

    feliscatus skrev 2022-01-24 14:42:55 följande:

    Grattis till alla nya plus!! 

    Själv är jag i vecka 7+3 idag, börjar oroa mig som bara den igen! Vaknade inatt av att det gjorde fruktansvärt ont i magen runt livmoder + äggstockar, gjorde det en natt förra veckan också. Sover öht jättedåligt, vaknar flera gånger per natt och har svårt att somna om... ingen aning om varför eller om det har med graviditeten att göra? Brukar vanligtvis sova hur bra som helst. 

    Känner mig mindre svullen nu än för någon vecka sen, och mår fortfarande inte illa alls. Inga problem med lukter heller, jobbar i vården så hade ju märkt det liksom. Däremot är jag fruktansvärt hungrig hela tiden... har redan gått upp två kilo (!!!) och det lär ju definitivt bero på min konstanta hunger snarare än på graviditeten när det är såhär tidigt. 

    GAHHH... alltså, jag är ju superglad så länge jag slipper må illa, men samtidigt har jag läst både här och var att just illamående är ett tecken på en frisk graviditet och att det minskar risken för mf. Är såååå rädd för mf eller, ännu värre, ma. Ska till mvc nu på onsdag, men där kommer de ju inte kolla nåt sånt liksom. Det är min första graviditet och ul tidigare än kub får man inte här om man inte har tidigare riskfaktorer. Hittar ingen klinik eller så som gör det privat heller i hela länet.


    Hej!

    Är egentligen beräknad i augusti men gillar att läsa om de med bf nära i tid :) tänkte bara skriva lita för att förhoppningsvis lätta lite på din oro. Sover också lite dåligt till och från just nu, tror att det beror på graviditeten.

    Är min första graviditet också och har varit extremt orolig fram tills igår. Också läst att illamående är bra och att så många är det. Har knappt haft symtom, varit extra trött men vem är inte de under vintern liksom? Lite kväljningar kom också kring v. 8 men inte mer än så. Haft sån ångest för att det ska bli ma, med tanke på de få symtomen. Gjort min stackars sambo alldeles galen här hemma, haha. 
    Var övertygad om att det inte skulle finnas nån bebis när jag var på ul igår. Men det gjorde det! Fanns en liten, till synes frisk bebis trots alla mina katastroftankar. Så det behöver inte vara nåt fel bara för att man inte mår illa eller inte har symtom.

    Grattis till din graviditet och hoppas att det går bra! <3
Svar på tråden BF september 2022