• Fri 14 Jan 2022 21:55
    211105 visningar
    917 svar
    917
    211105

    BF september 2022

    Jooosen skrev 2022-01-14 15:29:24 följande:
    Samma här! Jag var törstig o köpte juice första ggn på åratal. Därför testade jag med. Och utebliven mens förstås. Man blir nojig samtidigt som det såklart är skönt att må bra haha! Ska du kolla med nåt vul eller vänta?
    Jag ska till mvc näst-nästa vecka, tror inte de gör vul här och verkar inte finnas några privata kliniker i hela länet för den delen heller som gör det om det inte anses medicinskt nödvändigt, så jag får nog snällt vänta. Ska fråga ändå när jag är där om det går att få ett... vill gärna se att det finns något därinne! 

    Du då? 

    Och ja, jätteskönt att må bra! Nu har jag förvisso haft lite lätt illamående hela kvällen haha så inte så gött, men det är inget värre än att jag klarar att jobba och äta och så vidare som vanligt. 
  • Fri 14 Jan 2022 22:17
    Loppster skrev 2022-01-14 15:59:39 följande:
    Hej. Har du ensidig smärta och inte bara kring livmodern tycker jag du ska stå på dig eller åka till akuten. Men de är ?snåla? med att göra vul om det är så att man har ont vid livmodern och inte blöder mycket.

    Jag hade ensidig smärta i tre dygn (nu i söndags till onsdag) och i onsdags orkade jag inte mer så åkte till akuten och fick komma in och göra massa tester plus vul.

    De kan inte utesluta utomkvedshavandeskap på mig så jag är fortsatt under bevakning. Under torsdagkvällen började jag blöda färskt blod istället för bruna flytningar och idag har även slem och klumpar kommit ut. Förhoppningsvis så har kroppen lyckats lösa missfallet själv. Mitt hcg va väldigt lågt när jag kom in, var då i 5+2 men hade hcg på 35. Idag låg det på 11 men måste dit igen så det sjunker till 0 så inget sitter kvar på fel ställe.

    Mina symtom var iallafall ensidig smärta, alla gravid symtom avtog förutom lite ömma bröst, bruna flytningar som kom och gick, ont i ryggen.

    Testa att ta en graviditetstest om några dagar och se om det är starkare kanske?

    Lycka till <3
    Bara runt livmodern, och det känns bättre nu. Inte haft fler färgade flytningar idag heller, så håller tummarna för att det bara var något blodkärl som brustit eller så och att jag helt enkelt bara är lite väl nojig, typ. Tänkte ta ett graviditetstest om några dagar och se så att det inte blivit svagare, det sa bm att jag skulle göra... starkare kan det inte bli, det har varit starkare än kontrollstrecket sedan två dagar efter utebliven mens. 

    Men ja, får jag sådana symptom ska jag absolut stå på mig!
    Och jag beklagar för din del <3 
  • Sat 15 Jan 2022 10:43
    Liza77 skrev 2022-01-14 23:41:42 följande:

    Hej allihop!

    Plussade ikväll! :)

    Är 45 i mars och blev spontant gravid i höstas men fick missfall men är gravid igen nu :)

    Är så himla glad men vet såklart att oddsen är emot mig men å andra sidan var de det från början :)

    Beräknad 30/9


    Grattis! 
    Har kolleger som fått barn i den åldern, så omöjligt är det inte. Håller tummarna för dig!
  • Fri 21 Jan 2022 07:25

    Vecka 7+0 idag! 
    Ögonen är som två öppna kranar och jag vill sova heeeela tiden, utom tidig morgon haha
    Konstant sötsugen, känns inte sådär superbra när man kommer till kassan på Coop och inser att man lagt i SEX (!) chokladbitar i varukorgen Tyst

    Fortfarande inte mycket till illamående, tackar gudarna för det!! Med min kräkfobi går jag omkring och oroar mig för det hela tiden. 

    Och apropå den där facebook-gruppen - jag vill också vara med! Snart. Typ när jag går in i vecka 12. Meeeen jag kan inte skriva till folk här på fl? Går inte att trycka på namn och komma in på profiler heller av någon anledning. Någon som vet hur jag gör? 

  • Fri 21 Jan 2022 10:18
    JagGillarTomater skrev 2022-01-21 08:55:42 följande:
    Gott med chokladcraving :) jag har nog ingen craving ännu  det kommer väl sen. 

    Du är så välkommen till FB gruppen sen när du känner för det. Jag kunde inte heller trycka på någons profil märker jag nu, kanske något tekniskt fel just nu. Men till Luthia (se sida 1 här i tråden) kommer jag in på profilen ialf. Prova igen!
    Haha ja iofs... känns lite tidigt för cravings bara? Eller? 

    Och tack, ska testa! 
  • Mon 24 Jan 2022 14:42

    Grattis till alla nya plus!! 

    Själv är jag i vecka 7+3 idag, börjar oroa mig som bara den igen! Vaknade inatt av att det gjorde fruktansvärt ont i magen runt livmoder + äggstockar, gjorde det en natt förra veckan också. Sover öht jättedåligt, vaknar flera gånger per natt och har svårt att somna om... ingen aning om varför eller om det har med graviditeten att göra? Brukar vanligtvis sova hur bra som helst. 

    Känner mig mindre svullen nu än för någon vecka sen, och mår fortfarande inte illa alls. Inga problem med lukter heller, jobbar i vården så hade ju märkt det liksom. Däremot är jag fruktansvärt hungrig hela tiden... har redan gått upp två kilo (!!!) och det lär ju definitivt bero på min konstanta hunger snarare än på graviditeten när det är såhär tidigt. 

    GAHHH... alltså, jag är ju superglad så länge jag slipper må illa, men samtidigt har jag läst både här och var att just illamående är ett tecken på en frisk graviditet och att det minskar risken för mf. Är såååå rädd för mf eller, ännu värre, ma. Ska till mvc nu på onsdag, men där kommer de ju inte kolla nåt sånt liksom. Det är min första graviditet och ul tidigare än kub får man inte här om man inte har tidigare riskfaktorer. Hittar ingen klinik eller så som gör det privat heller i hela länet.

  • Tue 25 Jan 2022 07:50
    Milhist skrev 2022-01-24 15:23:24 följande:
    Hej!

    Är egentligen beräknad i augusti men gillar att läsa om de med bf nära i tid :) tänkte bara skriva lita för att förhoppningsvis lätta lite på din oro. Sover också lite dåligt till och från just nu, tror att det beror på graviditeten.

    Är min första graviditet också och har varit extremt orolig fram tills igår. Också läst att illamående är bra och att så många är det. Har knappt haft symtom, varit extra trött men vem är inte de under vintern liksom? Lite kväljningar kom också kring v. 8 men inte mer än så. Haft sån ångest för att det ska bli ma, med tanke på de få symtomen. Gjort min stackars sambo alldeles galen här hemma, haha. 
    Var övertygad om att det inte skulle finnas nån bebis när jag var på ul igår. Men det gjorde det! Fanns en liten, till synes frisk bebis trots alla mina katastroftankar. Så det behöver inte vara nåt fel bara för att man inte mår illa eller inte har symtom.

    Grattis till din graviditet och hoppas att det går bra! <3
    Skönt att höra att det faktiskt finns en baby därinne! Hoppas detsamma gäller mig.

    Knepigt det där med sömnen. Undra varför det blir så? 
  • Tue 25 Jan 2022 07:52
    Hedblomster skrev 2022-01-24 19:53:56 följande:
    Fattar din oro! Jag är också i 7+3 och har ju känt typ noll. Alltså ibland lite trött men jag är trött denna årstid. Är som du konstant hungrig dock. Absolut inte illamående eller nåt sånt. Och det lilla hjärtat slog ändå i fredags! Är hundra procent livrädd ändå men jag fattar nu att hur man mår kanske inte spelar roll. Jättejobbigt dock att du inte hittar nån privat om du hade velat kolla! Jag bor mitt i smeten, 1,5 timme från Stockholm typ, så här finns det inom fem mils radie i alla fall... 
    Ja, jag bor ju mitt ute i skogen jag, har mvc här i bygden men de är inte så avancerade som jag förstått det... BB ligger 8 mil eller en dryg timme bort, börjar redan oroa mig för när det är dags haha
    Tur jag inte bor uppe i de norrländska skogarna iaf. 
  • Fri 28 Jan 2022 07:41

    Hur gör ni för att få ultraljud så tidigt? 

    Är i vecka 8+0 idag och vill också!! Här måste man vänta till vecka 14 och KUB-testet. 

  • Fri 28 Jan 2022 09:49
    Anonym (Amanda) skrev 2022-01-28 07:46:03 följande:
    Man är gift med en förlossningsläkare ;)
    Fan då, jag som skaffade mig en målare! Skulle alltså ha skaffat en förlossningsläkare ;) 

    Nej, men allvarligt. Jag börjar bli så fruktansvärt orolig att jag inte vet var jag ska ta vägen?? Går som sagt in i vecka 9 idag och känner ingenting alls. Tröttheten jag känt i ett antal veckor tycks helt ha gått över (inatt fick jag sova hela natten och vaknade utvilad redan klockan sex på morgonen???), jag mår inte illa och har inte gjort det öht hittills, jag är inte känslig för lukter, jag har inte fått annorlunda matpreferenser och nu har brösten slutat ömma också. Jag känner mig helt som vanligt bortsett från att det ibland hugger till över livmodern... blir inte kissnödig en gång i timmen längre heller sedan typ igår. 

    Närmsta privata klinik som utför VUL ligger tydligen 18 mil bort... fan, man skulle ha bott i Stockholm eller Göteborg. Jag kan iofs tänka mig att åka 18 mil för att få ett VUL, men vi har bara en bil och sambon jobbar 7-16 mån-fre och behöver bilen då. 
Svar på tråden BF september 2022