Inlägg från: JagGillarTomater |Visa alla inlägg
  • JagGillarTomater

    BF september 2022

    Jag skrev dit ett hjärta (emoji) men emojis blir ju frågetecken kom jag ju på :) så det är ingen fråga den sista meningen så du vet.

  • JagGillarTomater

    Aline2022, 40 år, BF 2/9, 6 barn

    luthia, 31 år, BF 2/9, 1 barn fött 2020

    JagGillarTomater, snart 31 år, BF troligtvis runt 4/9, första barnet

    lottizm, 37 år, BF 5/9, 2 barn (06, 10)

    Värmlandsjänta, 30 år, BF 9/9, ett barn fött 2019 sen innan

    Pearly01, 33 år, BF 7/9, ett barn fött 2020

    LillaSam, 28år, BF 10/9. Första barnet

  • JagGillarTomater
    Mtto94 skrev 2022-01-05 06:47:44 följande:

    Hej! Jag är gärna också med! Plussade igår, mitt första barn så jag är sååå taggad.


    Så spännande, stort grattis!!! :)
  • JagGillarTomater
    Nótt skrev 2022-01-05 09:46:25 följande:

    Hej!

    Finns det någon facebookgrupp man kan gå med i? =) 


    Skriv ett meddelande till luthia (finns längre upp i tråden) så lägger hon till er :)
  • JagGillarTomater
    Mtto94 skrev 2022-01-05 06:47:44 följande:

    Hej! Jag är gärna också med! Plussade igår, mitt första barn så jag är sååå taggad.


    Glömde skriva, skriv ett meddelande till luthia (finns längre upp i tråden) så lägger hon till er :) se t.ex sida 1.
  • JagGillarTomater
    Loppster skrev 2022-01-08 12:07:27 följande:

    Någon mer som vaknar och är hungrig och törstig på natten? Har fått gå upp 3 nätter i rad och äta clementiner och dricka vatten och sen gå och lägga mig igen. Trodde kanske inte att man var extra hungrig såhär tidigt (V4+5)

    Har ni laddat ner någon gravid app ännu? Vilken gillar ni bäst? Har fått olika bf på olika appar utom två så utgår ifrån dem just nu.


    Har än så länge inte varit uppe för att äta/dricka men är rätt törstig när jag lägger mig och när jag vaknar :) går in i v7 (6+0) imorgon. jag har laddat ner Preggers, Preglife och Graviditet+ samt några fler. Men det är dessa 3 jag använder mest.
  • JagGillarTomater

    Stort grattis till er senaste som har skrivit att ni har plussat!! =) det finns en FB grupp med BF september för er som vill gå med där. Skriv till "luthia" så skickar hon länk (luthia finns t.ex på sida 1).

  • JagGillarTomater
    Trullsan123 skrev 2022-01-10 07:52:28 följande:

    Hoppar in här.

    Jag plussade igår och är beräknad 23 september. Kan säkert skiljas någon dag men ska göra ett vul snart. Det är mitt tredje barn. Blev gravid med hjälp av letrozol då jag har PCO. Haft två missfall och svårt att bli gravid. Vi hade börjat diskutera IVF så jag hoppas det går vägen denna gången. Har svårt att hoppas ännu att det ska gå vägen men jag skulle bli så glad om det gjorde det :)


    Stort grattis till plusset! Vi hade också planerat för IVF nu iår, plussade på julafton så blir ju inget med det :) Hoppas det går vägen för er den här gången, håller tummarna för dig!

    Vi är några stycken som är med I en FB grupp för oss med BF i september, skriv till luthia om ni vill vara med (luthia finns på sida 1 t.ex)
  • JagGillarTomater
    feliscatus skrev 2022-01-14 07:18:33 följande:

    Slutar man någonsin oroa sig?

    Fick ju bruna flytningar för tre, fyra dagar sen... ringde bm som sa att om det var missfall skulle blödningen komma igång ordentligt inom ett par dagar och strecket på teststickan bli tydligt svagare efter några dagar till en vecka. So far so good, jag har inte börjat blöda ordentligt än, så det behöver ju inte vara någon fara.

    Men!! Nu är jag istället rädd för att det ska vara ett utomvedshavandeskap?! Går in i vecka 7 idag (6+0) och visst känns brösten lite ömma, men i övrigt har jag liksom inga typiska graviditetssymptom. Däremot känner jag ett jävla tryck (?) runt livmodern... känns typ som att den vill trilla ur kroppen, särskilt när jag gör någonting som kräver att jag tar i lite. Ugh... om det är utomkveds vill jag ju inte behöva vänta tills det spricker och jag får skitont - men så länge jag inte får skitont vill de inte kolla någonting heller. 


    Hej du,

    Precis som du skriver, jag tror inte man slutar oroa sig. Bruna flytningar är ju koagulerat blod så det är väl på gång ut. Jag hade också för några dagar sedan jättekonstig (ensidig!!) Smärta I livmodern. Och brösten hade slutat ömma, bara ömma bröstvårtor och lätt illamående. Trodde jag hade utomkvedshavandeskap. Kom till gynakuten på dagen och fick på kvällen träffa deras läkare som gjorde ett vul på mig. Foster och hjärtslag fanns, troligtvis berodde smärtan på förstoppning. Tydligen väldigt vanligt även I tidig graviditet, jag är i v7 nu. Så nu käkar jag mycket päron.

    Åk in till gynakuten för att få göra vul åtminstone, det kanske lugnar dig lite <3
  • JagGillarTomater
    feliscatus skrev 2022-01-21 07:25:13 följande:

    Vecka 7+0 idag! 
    Ögonen är som två öppna kranar och jag vill sova heeeela tiden, utom tidig morgon haha
    Konstant sötsugen, känns inte sådär superbra när man kommer till kassan på Coop och inser att man lagt i SEX (!) chokladbitar i varukorgen Tyst

    Fortfarande inte mycket till illamående, tackar gudarna för det!! Med min kräkfobi går jag omkring och oroar mig för det hela tiden. 

    Och apropå den där facebook-gruppen - jag vill också vara med! Snart. Typ när jag går in i vecka 12. Meeeen jag kan inte skriva till folk här på fl? Går inte att trycka på namn och komma in på profiler heller av någon anledning. Någon som vet hur jag gör? 


    Gott med chokladcraving :) jag har nog ingen craving ännu  det kommer väl sen. 

    Du är så välkommen till FB gruppen sen när du känner för det. Jag kunde inte heller trycka på någons profil märker jag nu, kanske något tekniskt fel just nu. Men till Luthia (se sida 1 här i tråden) kommer jag in på profilen ialf. Prova igen!
  • JagGillarTomater
    BeeHappy skrev 2022-02-03 14:04:03 följande:

    Hej alla! 

    Hoppar in här i tråden :) Är idag i 9+2 med BF 5 september. Första barnet. 

    Symtom senaste tre veckorna: illamående, trötthet, kissar oftare (vaknar minst en gång varje natt), uppblåst och trög i magen (ingen höjdarkombo). Reagerar också starkare på vissa dofter, särskilt avgaser från bilar. Brösten är också lite svullna och bröstvårtorna större. Det är just tröttheten och illamåendet som varit ganska kämpigt, hade nog behövt sjukskriva mig om jag inte kunnat jobba hemifrån.  

    Ett tidigt missfall (4 dagar efter mensens planerade första dag) precis innan denna graviditet. 

    Har beställt NIPT den 14 februari. Någon mer här som hoppar över KUB och köper NIPT direkt istället? Hur gör ni med det ultraljudet som brukar höra till KUB, kanske inte är några konstigheter att bara boka in det separat? 


    Hej på dig!

    Har bf 6 september enligt sista mensen. Den sista veckan vaknar jag vid midnatt för att jag måste kissa. Sen somnar jag först vid 04 för blir pigg, segt.. Är väldigt trött från typ 17.. Vi har också bokat NIPT, den 16e feb. Ska bli spännande! 
  • JagGillarTomater
    olivoljan skrev 2022-02-04 19:49:30 följande:

    @svansmamman, okej, ja det känns ju rimligt! I vilken vecka gjorde ni det? Jag kommer att vara i 10+1, finns inga ledig tider förrän 12+1 om vi inte gör det nu. Skall vi behålla bokningen 10+1 eller vänta tills 12+1? Vad hade ni andra gjort om ni skulle göra NIPT utan att göra KUB innan?


    Hej!

    Vi hade bokat NIPT i vecka 11 (10+1) och i vecka 12 (11+1) på Barnmorskehuset, Göteborg. Ringde och frågade dem vilken av tiderna de rekommenderade vilket var bokningen i v 12 (11+1). Så om 1,5v ska vi dit! :) 

    Risken att göra NIPT för tidigt, trots deras rekommendation om v 10+0, är ju att NIPT kan visa på låg sannolikhet för tidigt medans KUB några veckor senare visar på hög sannolikhet, och man kanske behöver/vill/bör följa upp med NIPT ändå igen.
  • JagGillarTomater
    Coka skrev 2022-02-17 10:36:59 följande:

    Hej. Väntar mitt andra barn som är beräknad 26/9 så är i v. 8+4 (v9) sist jag väntade barn så gjorde vi som skrev på FL en egen liten facebookgrupp. Är några intresserade av det?


    /Coka 


    Precis som BeeHappy skriver så finns det en Facebook-grupp, du är så välkommen så (och ni andra septemberBFare också såklart) skriv till Lithia om inträde, hon finns på sida 1. 
Svar på tråden BF september 2022