Inlägg från: Hedblomster |Visa alla inlägg
  • Hedblomster

    BF september 2022

    Saxin skrev 2022-01-22 09:56:18 följande:
    Men gud så skönt! :D 

    Ni som varit på tul, har ni fått via vården eller har ni bekostat själva?
    Jag går privat eftersom jag gör ivf utomlands, kostar ca 1500 kr hos min gyn. Så värt det! 
    Instagram: ttcsomewhereinsweden. Ivf i Ryssland.
  • Hedblomster

    Tack alla som sagt grattis! Så otrolig känsla som jag aldrig trodde jag skulle få uppleva! 


    Instagram: ttcsomewhereinsweden. Ivf i Ryssland.
  • Hedblomster
    Aline2022 skrev 2022-01-22 13:13:41 följande:

    Jag gjorde mitt vul via privat klinik men det kostar bara 200kr som hos landstinget. Har haft många mf och ma, 3 st i v12 så jag andas inte ut än. Illamåendet är vidrigt och vägrar att släppa, konstant dygnet runt.
    Just det, jag fick den nya tjänsten en tillsvidareanställning på heltid, dock ville min chef ha kvar mig där jag jobbar nu så jag blir tjänstledig därifrån i 1,5 år. Tänkte berätta så fort vi skrivit papper. När kommer ni att berätta?


    Så hemskt att du varit med om flera sena mf och ma! Vet man vad det berott på? Förlåt om du redan skrivit det i tråden, inte hunnit läsa allt, och du måste såklart inte berätta heller! Det bara måste gå vägen för er denna gång. 

    Min chef vet om min ivf resa eftersom jag behövt ta så mycket semester för att åka till Ryssland, så berättar nog ganska snart men vill känna mig bekväm först. Tar det lite som det kommer. 
    Instagram: ttcsomewhereinsweden. Ivf i Ryssland.
  • Hedblomster
    feliscatus skrev 2022-01-24 14:42:55 följande:

    Grattis till alla nya plus!! 

    Själv är jag i vecka 7+3 idag, börjar oroa mig som bara den igen! Vaknade inatt av att det gjorde fruktansvärt ont i magen runt livmoder + äggstockar, gjorde det en natt förra veckan också. Sover öht jättedåligt, vaknar flera gånger per natt och har svårt att somna om... ingen aning om varför eller om det har med graviditeten att göra? Brukar vanligtvis sova hur bra som helst. 

    Känner mig mindre svullen nu än för någon vecka sen, och mår fortfarande inte illa alls. Inga problem med lukter heller, jobbar i vården så hade ju märkt det liksom. Däremot är jag fruktansvärt hungrig hela tiden... har redan gått upp två kilo (!!!) och det lär ju definitivt bero på min konstanta hunger snarare än på graviditeten när det är såhär tidigt. 

    GAHHH... alltså, jag är ju superglad så länge jag slipper må illa, men samtidigt har jag läst både här och var att just illamående är ett tecken på en frisk graviditet och att det minskar risken för mf. Är såååå rädd för mf eller, ännu värre, ma. Ska till mvc nu på onsdag, men där kommer de ju inte kolla nåt sånt liksom. Det är min första graviditet och ul tidigare än kub får man inte här om man inte har tidigare riskfaktorer. Hittar ingen klinik eller så som gör det privat heller i hela länet.


    Fattar din oro! Jag är också i 7+3 och har ju känt typ noll. Alltså ibland lite trött men jag är trött denna årstid. Är som du konstant hungrig dock. Absolut inte illamående eller nåt sånt. Och det lilla hjärtat slog ändå i fredags! Är hundra procent livrädd ändå men jag fattar nu att hur man mår kanske inte spelar roll. Jättejobbigt dock att du inte hittar nån privat om du hade velat kolla! Jag bor mitt i smeten, 1,5 timme från Stockholm typ, så här finns det inom fem mils radie i alla fall... 
    Instagram: ttcsomewhereinsweden. Ivf i Ryssland.
  • Hedblomster
    Bez skrev 2022-01-26 09:04:16 följande:

    Går in i vecka 6 eller 7 idag beroende om jag kollar nc eller annan app. 


    Är det någon annan som knappt har några symptom? Har hr lite ömma bröst men annars ingenting.. tänkte att de skulle komma men nu är de snart 2 veckor sen jag plussa och fortfarande inget. 


    Har tagit gravtest då och då och strecken blir starkare och starkare, nu är de lika starkt som kontrollstrecket så oklart om de blir någe starkare än det. 


    Hur har ni andra det? Någon annan som mår lite för bra? man är ju såklart glad att man mår bra men nojjig att de är nått fel?


    Samma här, är i vecka 7+5 idag och känner mig typ som vanligt. Lite ömma bröst men inte jättemycket, går och känner efter hela tiden, haha... Kan bli jättehungrig men tycker inte det är ett supertydligt tecken heller. Men har sett hjärtat slå så allt borde vara okej. Är ändå orolig för man hör talas om att de som mår illa har lägre risk för missfall osv... Känns bara konstigt att inte må konstigt på något vis. 
    Instagram: ttcsomewhereinsweden. Ivf i Ryssland.
  • Hedblomster
    Bez skrev 2022-01-26 10:04:22 följande:
    Ja man googlar och Googlat och det kan ju vara helt normalt men man blir ju orolig att något ska vara fel.
    skönt att ha fått se hjärtat, jag ska på inskrivning på tisdag hoppas på att kunna få ett tidigt ul. Bokade du privat eller fick du?
    Känns som att mitt heltidsjobb är att googla sånt just nu, haha... Är extremt orolig. Men jätteskönt att ha sett hjärtat, även om jag är mer rädd att förlora det när det är på riktigt. Jag bokade privat för att vi har gjort ivf utomlands. Har bokat ett till om två veckor också. Ringde barnmorskan nu och fick också tid för inskrivning på tisdag :) Kändes jobbigt för det känns som att jag jinxar det, bara för att jag tror på det kommer det gå fel. 
    Instagram: ttcsomewhereinsweden. Ivf i Ryssland.
  • Hedblomster
    FrkOlsson skrev 2022-01-26 10:33:50 följande:

    Hej och grattis till alla nykomlingar! jag har en fråga till er som fått tidiga VUL (och andra som vet för den delen!). Om allt ser bra ut och man ser hjärtat slå efter v7, stämmer det att det mindre risk för missfall då? Jag har sen tidigare haft två missfall som börjat med rosa flytningar, båda i vecka 6. Är nu i vecka 8 (7+2) och har nu fått rosa flytningar igen. Får komma in på ultraljud imorgon men är då rädd att det ska vara för tidigt så att dom inte upptäcker felet. 


    Vad händer vid tidigt VUL? Det är väl fasen att man ska oroa sig för ALLT! 


    Man brukar säga att risken minskar om hjärtat slår och fostret mäter rätt storlek för veckan, för så många missfall sker innan hjärtat ens börjar slå. Har hittat olika siffror dock när jag sökt i studier så vågar inte säga exakt hur liten risken blir. På mitt tidiga ultraljud gjorde gynekologen ett snabbt vaginalt ultraljud och mätte fostret och visade att hjärtat slår, så allt såg bra ut. Om det är någon tveksamhet får man säkert komma tillbaka igen. Hoppas verkligen att allt går bra för dig!
    Instagram: ttcsomewhereinsweden. Ivf i Ryssland.
  • Hedblomster
    Anonym (2002) skrev 2022-01-26 10:53:50 följande:

    Hej!

    Jag är i vecka 5+2 och var hos gynokologen för en undersökning igår. Jag fick reda på att jag har vätska i buken, hon kunde se en graviditet men hon zoomade aldrig in och undersökte noggrant. Hon bad mig däremot lämna blodprover för att kolla hcg värdet då det kan vara utomkvedshavandeskap i och med att jag har vätska i buken. Nu har jag fått svar svar på provet men blir inte klokare av att läsa den.. De står att värdet är 609 ie/L. Är det någon som vet om jag ligger bra till eller om det är för lågt? Något som har erfarenhet av liknande vätska i buken kanske? Jag har fått en återbesök i slutet av nästa vecka och jag känner att jag håller på bli galen.
    Måste tillägga att jag varken har smärta elelr blödningar. 


    Hej!


    Vad jobbigt! Jag har inte erfarenhet av vätska i buken så, men har haft utomkvedshavandeskap men det upptäcktes senare och var tydligt att det var det. Jag vågar inte säga om ditt hcg är bra eller inte men det viktiga är att upprepa provet och se om det ökar eller inte. Vid ett utomkvedshavandeskap ökar det ofta väldigt långsamt (inte alltid) och värdet kan svänga upp och ner. 


    Instagram: ttcsomewhereinsweden. Ivf i Ryssland.
  • Hedblomster
    Anonym (2002) skrev 2022-01-26 11:11:12 följande:
    Ja, jag har 2 prover till som ska göras, men det känns som att tiden går så trögt och jag är för orolig, därför behövde jag få lite mer information om det.

    Vad jobbigt för dig, hoppas att det slutade bra iallafall.. Jag har hört att det kan göra riktigt ont och att äggledaren kan opereras bort och det gör mig livrädd.

    Hur upptäcktes din utomkvedshavandeskap? Och i vilken vecka var du?

    Tack för ditt svar.
    Jag var i vecka 7 eller ev. 8 och jag åkte in för att jag plötsligt fick väldigt ont. Hade inte haft ont innan, men trodde ändå att jag redan hade fått missfall för jag hade haft blödningar. Det syntes på ultraljud att det satt något i äggledaren så jag blev inbokad på operation och tog bort äggledaren. Behövde inte gå och vänta på massa provsvar och det var skönt i alla fall men jag var väldigt ledsen så klart. Det var fem år sedan så minns inte riktigt så bra. Blev inte gravid igen men vet inte om det precis hade med det att göra, för jag blev inte gravid av att göra ivf heller förrän nu! Så tror mest vi har något annat problem. De flesta blir gravida igen utan större problem!
    Instagram: ttcsomewhereinsweden. Ivf i Ryssland.
Svar på tråden BF september 2022