• Mån 27 dec 2021 09:25
  5289 visningar
  27 svar
  Inlägg från Friger Visa alla inlägg
  27
  5289

  Är vi fler som inte fått information om att de kostar när en vill göra syskonförsök?

  Mibo skrev 2021-12-26 15:01:22 följande:
  Är vi fler som inte fått information om att de kostar när en vill göra syskonförsök?

  Vi fick vårt första barn med hjälp av IVF. Vi fick den betald av landstinget. Det gick på försök 2 och då gick vi även 4 ägg till frysen.

  Nu har jag fått upp information om att när vi vill göra ett syskonförsök så kommer det att kosta 20k/ägginsättning. Detta var alltså inget som kom på tal när vi hade vårt första samtal med kliniken, och ingenting som står på deras hemsida. Varför? Är vi fler som inte visste om detta? När jag ifrågasatte varför detta inte har framkommit till oss eller varför det inte står något på hemsidan om det fick jag bara ett ?Jaha? tillbaka.

  (Vi är SÅKLART så tacksamma över att första barnet/ivf:en blev betald av landstinget,vi vet att det kostar så mycket mer än 20k, det handlar mer om att ingen har berättat detta för oss.)


  Jag är så klart också tacksam för den sjukvård jag får. Men samtidigt betalar jag för den via skattsedeln. Så är det säkert för er också.

  Alla regler och förutsättningar ska givetvis finnas tillgängliga för dom det berör. En avgift på 20.000 kr/försök är inga småpengar för de flesta människor. Självklart borde det framgå tydligt.

  Låter ju faktiskt jättemärkligt om dom inte berättar hur många försök som ni får via landstinget och vad ni får betala själva. Givet vad sjukvård kostar är det ju en väldigt relevant information.

  Är det samma sak överallt eller är det hos den kliniken bara?
 • Mån 27 dec 2021 13:35
  #10
  Anonym (20 år tillsammans) skrev 2021-12-27 13:26:31 följande:

  Vi har ingen i närmsta omgivning som behövt denna hjälp så jag frågade min man och tonårsdotter om de visste något i denna fråga?
  Min lilla undersökning visade att vi alla 3 visste att man fick betala för att få möjlighet att få syskon.


  Jag hade ingen aning.

  Håller med om att det givetvis måste finnas en gräns för vad det allmänna betalar. Men du kan ju inte förutsätta att alla ska kunna dom gränserna bakvägen.
Svar på tråden Är vi fler som inte fått information om att de kostar när en vill göra syskonförsök?
Logga in
Bli medlem