• Tue 28 Dec 2021 12:55
    1028 visningar
    6 svar
    6
    1028

    Hur känns det att kunna sjunga riktigt, riktigt bra?

    Allting är relativt och att kunna sjunga såpass bra så att andra tycker att det låter bra handlar en hel del om övning, hårt jobb, att stå ut med när det inte låter bra och om att jobba på att bli bättre.

    Att smälla av en fantastisk sång handlar ofta om att ha slipat på den en hel del och om att ha tränat rösten. Att välja rätt sång och om att faktiskt veta vad som fungerar tillräckligt bra.

    Om man gjort detta och sjunger väl, så är det stundtals fantastiskt. Men stundtals är det också en jävla massa detaljer som ska sammanfogas och vara tillräckligt bra

  • Wed 12 Jan 2022 18:15
    #6
    +1
    Alexi skrev 2022-01-12 17:42:14 följande:

    Tack för superintressanta svar! Och sorry för sen respons, jag läste och hann inte svara och glömde sedan att gå tillbaka. 

    Jag visste faktiskt inte att det handlar så pass mycket om teknik och träning. 

    Men detta att kunna sjunga höga toner, är inte det något man kan från början eller inte?


    Man har ju vissa förutsättningar när man börjar sjunga och höga toner kommer mer eller mindre naturligt. Någonstans har man sina fysiska förutsättningar och gränsen för vad man kommer kunna göra.

    Men väldigt mycket är det faktiskt teknik, träning och förmågan att lita på att det kanske finns toner att få fram.

    Sen är ju toner i olika sammanhang. Att klara ton under träning är inte samma sak som att också få det att låta fint i en sång.
Svar på tråden Hur känns det att kunna sjunga riktigt, riktigt bra?