Inlägg från: Mortiscia80 |Visa alla inlägg
  • Mortiscia80

    Hund inte välkommen på nyår

    alvaaaaaa skrev 2021-12-30 14:04:32 följande:

    Det är en bra idé. Och så kan jag skriva till dem ?Inga barn är välkomna, hunden blir stressad av dem?. Skämt åsido?


    Ja om man vill göra sig osams skriver man så. Jag tror inte de kommer vara mindre rädda för hunden om de kommer till er istället. Inför nyår får ni välja om ni stannar hemma eller åker utan hunden, alt skaffar hundvakt. Man får acceptera att hunden inte är välkommen, oavsett vad man tycker om orsaken.
  • Mortiscia80
    alvaaaaaa skrev 2021-12-30 14:12:45 följande:

    Tack för alla svar! Jag får väl helt enkelt åka hem titt som tätt och vara mer hemma med henne än med dom. Så att de kanske förstår allvaret i att lämna henne hemma.

    (Hade vi haft en större lägenhet hade jag gärna bjudit hit till nyår.)


    Jag tror det är bäst för hunden om inte annat att slippa vara ensam i flera timmar, men det där med att de ska "förstå" något kan du glömma. Det spelar ingen roll vad de förstår eller inte, hunden kommer inte bli mer välkommen/mindre skrämmande, ingenting kommer förändras annat än att de tycker att du är konstig som åker fram och tillbaka. Mitt förslag vore att stanna någon timme och sedan åka hem till hunden, då har ni träffats men hunden slipper vara ensam för länge.
  • Mortiscia80
    alvaaaaaa skrev 2021-12-30 14:57:41 följande:

    Nu vet jag inte hur man citerar, men självklart går hunden före allt annat. Det finns inget viktigare än henne. Du menar alltså att man absolut inte lämnar hunden hemma en nyårsafton?

    Jag beslutar inte ensam om att gå på festen. Jag har som sagt en sambo och han bryr sig inte lika mycket om vår hund som jag gör.


    Han kan gå ensam om han vill. Du måste inte om du hellre vill vara med hunden.
Svar på tråden Hund inte välkommen på nyår