• Thu 30 Dec 2021 14:05
    23746 visningar
    76 svar
    +2
    76
    23746

    Hund inte välkommen på nyår

    Personligen skulle jag aldrig lämna min hund ensam längre än 4 timmar och en nyårsafton skulle jag aldrig lämna henne ensam med tanke på fyrverkerierna. Att låta en hund vara ute en hel kväll mitt i vintern klassar jag som djurplågeri om den nu inte gäller polarhundar som är vana att ligga ute i kyla.

  • Thu 30 Dec 2021 14:34
    #17
    Frea skrev 2021-12-30 14:19:51 följande:

    Nu har jag ingen hund så jag kanske inte ska komma med tips. Men om det var min släkt så hade jag frågat om hunden kunde tex kunde få vara i ett avgränsat rum alternativt sitta med er hela tiden och ha koppel på? Tex vid din stol vid bordet, på golvet vid dig vid soffan, men i koppel. 

    Ni som har hund, är det dåliga eller bra tips. 


    Eftersom dom krävt att hunden endast får vara i trädgården en hel kväll i kylan så är nog inte ditt förslag ett alternativ med den här familjen. Med andra hade det varit ett jättebra förslag! 
  • Thu 30 Dec 2021 14:37
    #18
    +3
    alvaaaaaa skrev 2021-12-30 14:12:45 följande:

    Tack för alla svar! Jag får väl helt enkelt åka hem titt som tätt och vara mer hemma med henne än med dom. Så att de kanske förstår allvaret i att lämna henne hemma.

    (Hade vi haft en större lägenhet hade jag gärna bjudit hit till nyår.)


    Men hur kan en nyårsfest vara viktigare än din hund? Även om hunden är obrydd om fyrverkerier idag kan den rädslan utlösas när som helst och ändå tycker du det är ok att lämna henne själv eller bor ni väldigt ensligt på landet utan grannar så det garanterat inte kommer skjutas fyrverkerier i närheten?
  • Thu 30 Dec 2021 15:49
    #29
    +3
    alvaaaaaa skrev 2021-12-30 14:57:41 följande:

    Nu vet jag inte hur man citerar, men självklart går hunden före allt annat. Det finns inget viktigare än henne. Du menar alltså att man absolut inte lämnar hunden hemma en nyårsafton?

    Jag beslutar inte ensam om att gå på festen. Jag har som sagt en sambo och han bryr sig inte lika mycket om vår hund som jag gör.


    Inte för att vara elak men lämnar man sin hund ute i kylan en hel vinterkväll fast man ser att hon fryser så tycker jag personligen inte att hunden går först. Nej, man lämnar inte en hund ensam en nyårsafton eftersom risken finns att den blir rädd för resten av livet. 
    Låter fruktansvärt att din sambo bestämmer om du ska gå på fest eller ej...får du verkligen inte bestämma om du vill vara hemma?
  • Thu 30 Dec 2021 17:53
    #37
    +1
    Linnie skrev 2021-12-30 17:21:11 följande:
    Precis!

    Saxat från dogsvets.com (tror det är en sådan sida som översätts automatiskt från engelska till svenska, lite tokigt språk ibland..)

    Pitbullar är dock inte den typ av hundar som kommer att bita vem som helst utan anledning. Oavsett hundraser visar statistik att det är de hänsynslösa ägarna som är ansvariga för deras hundars aggression, eftersom många av dem har kriminella register. Bland alla hundar har pitbullar 86.7% godkänt för temperament.


    Människor ser pitbullar som de mest onda hundarna i världen eftersom vissa ägare använder dem för att slåss. Emellertid är deras temperamentgodkännande högre än Chihuahua, Border Collie eller Beagle.


    De har inte ens det starkaste hundbettet. Som statistik för hundbettstyrka efter ras avslöjar har pitbulls en av de svagaste bettstyrkorna av alla raser: endast 235 pund per kvadrattum (PSI).


    Hundras kunde inte identifieras som en av faktorerna i 80% av hundbettfall, vilket framgår av hundbettstatistik.

    Svenska dagbladet:

    www.svd.se/liten-och-kaxig-sma-hundar-ar-argare-an-stora~:text=Liten%20och%20kaxig,10%3A%20Sch%C3%A4fer

    Nyheter24:

    nyheter24.se/nyheter/forskning/855926-hunden-skadar-manniskor


    Nu har TS säkerligen inte en pitbull eftersom dom inte är godkända och det det finns rätt få renrasiga i sverige. Problemet med bull & terrierraserna är ju inte att dom är aggressiva mot människor utan ofta har svårt för andra hundar.
Svar på tråden Hund inte välkommen på nyår