• Thu 30 Dec 2021 16:20
    23646 visningar
    76 svar
    +1
    76
    23646

    Hund inte välkommen på nyår

    Jag håller med om att man lämnar väl inte sin hund ensam ute i kylan medan man själv sitter inne i värmen och har det trevligt?! Som förra nyåret.

    Ens husdjur är betydligt viktigare än en nyårsfest! Nyårsafton är den mest skrämmande tiden på året för mängder av husdjur.

    Hur har hunden reagerat på smällare tidigare år?

    Antingen tycker jag att du åker och äter nyårsmiddag med din sambos släkt, men åker hem någon timme senare och är med hunden resten av kvällen och framför allt på 12-slaget.
    Men är hunden väldigt rädd för småsmällar som kommer då och då under hela kvällen så borde du stanna hemma hela kvällen med hunden.

    Kanske det går att fråga om hunden kan vara i ett angränsande rum? tex värdparets sovrum, kontor eller något av barnrummen under kvällen? Du själv tar med en säker grind så hunden inte kan ta sej ut och går in till hunden i det rummet många gånger under kvällen och sitter med den där under 12-slaget.

    Fast om hunden fick vara ute förra nyår så lär de inte gå med på det. Men du kan ju fråga. Om det verkligen är barnen som är "problemet" så tycker man ju att det borde vara lugnt om hunden och barnen är åtskilda. Men har märkt att det finns föräldrar som "skyller" på sina barn när det egentligen är något annat som ligger bakom ett beslut.

  • Thu 30 Dec 2021 17:21
    #36
    -1
    Fossil skrev 2021-12-30 16:26:24 följande:
    Det finns ingen ras som är "kamphund". Det finns däremot raser som är lättare att hetsa till kamp. Är hunden uppfostrad rätt så är den inte farligare än en annan random hund.
    Precis!

    Saxat från dogsvets.com (tror det är en sådan sida som översätts automatiskt från engelska till svenska, lite tokigt språk ibland..)

    Pitbullar är dock inte den typ av hundar som kommer att bita vem som helst utan anledning. Oavsett hundraser visar statistik att det är de hänsynslösa ägarna som är ansvariga för deras hundars aggression, eftersom många av dem har kriminella register. Bland alla hundar har pitbullar 86.7% godkänt för temperament.


    Människor ser pitbullar som de mest onda hundarna i världen eftersom vissa ägare använder dem för att slåss. Emellertid är deras temperamentgodkännande högre än Chihuahua, Border Collie eller Beagle.


    De har inte ens det starkaste hundbettet. Som statistik för hundbettstyrka efter ras avslöjar har pitbulls en av de svagaste bettstyrkorna av alla raser: endast 235 pund per kvadrattum (PSI).


    Hundras kunde inte identifieras som en av faktorerna i 80% av hundbettfall, vilket framgår av hundbettstatistik.

    Svenska dagbladet:

    www.svd.se/liten-och-kaxig-sma-hundar-ar-argare-an-stora~:text=Liten%20och%20kaxig,10%3A%20Sch%C3%A4fer

    Nyheter24:

    nyheter24.se/nyheter/forskning/855926-hunden-skadar-manniskor

  • Thu 30 Dec 2021 18:09
    #38
    Dexter dot com skrev 2021-12-30 17:53:12 följande:
    Nu har TS säkerligen inte en pitbull eftersom dom inte är godkända och det det finns rätt få renrasiga i sverige. Problemet med bull & terrierraserna är ju inte att dom är aggressiva mot människor utan ofta har svårt för andra hundar.
    Ja det kan ju vara grymt jobbigt som hundägare.

    Undrar om det förs statistik på vilka hundar som är mest elaka mot sina artfränder? Och vilka raser som oftast är offer för hundattacker? ; )
  • Thu 30 Dec 2021 19:36
    #43

    Kom på en sak efter att ha läst TS igen..

    Det står att hunden är 3 år, förra året frös hunden i trädgården, *de andra åren* har hundstackaren varit ensam hemma?

    Ts har alltså inte varit med sin egen hund en enda nyårsafton och har därmed ingen aning om deras hund är rädd för smällare?
    Detta gick mej helt förbi tidigare..

    Ts vet alltså inte om hunden legat och ylat av skräck hela nyårseftermiddagen fram till tidig morgon på nyårsdagen eftersom de varit borta.

    Verkar som att Ts dragit, men om du läser detta, snälla var hemma med din hund om den inte får komma in i värmen hos sambons familj! 

  • Sat 1 Jan 2022 16:41
    #72

    Hur gick det ts?

    Tänkte bara på att ett fåtal tagit upp att kan man inte sköta en hund så passar katt bättre.

    Visst är en katt mer självständig och den klarar fler h ensam. Men tro inte att det är självklart att få fira nyår annat än på hemmaplan om man har katt.

    Hade en katt som var ruskigt Skotträdd, hon sprang in och gömde sej under en gammal soffa där hon precis fick plats under, när första smällaren på nära håll hördes. Man fick sitta bredvid och lugna henne medan hon låg och skakade och hon kanske kunde våga sej ut runt ett.

    Hon gillade heller inte musik i kombination med människor med alkoholandedräkt, så funkade inte alls.

    Men säkert finns katter som är annorlunda!

    Gott nytt år till er alla familjelivare<3

Svar på tråden Hund inte välkommen på nyår