Inlägg från: Friger |Visa alla inlägg
  • Friger

    Hund inte välkommen på nyår

    Fixar hundvakt.

    Ibland kan det ju finnas hunddagis som även tar hundar över helger och liknande. Vi har ett sådant i närheten.

  • Friger
    Mortiscia80 skrev 2021-12-30 14:06:52 följande:
    Ja om man vill göra sig osams skriver man så. Jag tror inte de kommer vara mindre rädda för hunden om de kommer till er istället. Inför nyår får ni välja om ni stannar hemma eller åker utan hunden, alt skaffar hundvakt. Man får acceptera att hunden inte är välkommen, oavsett vad man tycker om orsaken.
    Håller med... Hundar kommer aldrig att vara välkomna överallt. Så är det bara.

    Likväl som hunden är rädd för smällare är ju ungarna rädda för kamphundar. Dumt att utsätta någon av individerna för detta då.
  • Friger
    Frea skrev 2021-12-30 14:19:51 följande:

    Nu har jag ingen hund så jag kanske inte ska komma med tips. Men om det var min släkt så hade jag frågat om hunden kunde tex kunde få vara i ett avgränsat rum alternativt sitta med er hela tiden och ha koppel på? Tex vid din stol vid bordet, på golvet vid dig vid soffan, men i koppel. 

    Ni som har hund, är det dåliga eller bra tips. 


    Beror väl på utrymme och vilken kontakt man har med den man besöker.

    Har dom utrymme för en sådan sak så är det väl säkert okej. Men det är ju inte alla som har sådana utrymmen som är lämpliga.

    Jag brukar ordna hundvakt. Har du hund så kommer det ju alltid komma lägen när man inte kan med sig hunden. Har man ingen lösning på sådana tillfällen är det inte dumt att ordna det.
  • Friger
    Fossil skrev 2021-12-30 16:26:24 följande:
    Det finns ingen ras som är "kamphund". Det finns däremot raser som är lättare att hetsa till kamp. Är hunden uppfostrad rätt så är den inte farligare än en annan random hund.
    Ungarna är rädda för hunden. Ingen som påstått att den är farlig.

    Tycker det är onödigt att ta med sig hunden då. Antingen går det att lösa hundvakteriet på ett vettigt sätt så att hunden får det bra. Eller så får hon stanna hemma med jycken.

    Tror de flesta av oss har hoppat över fester när det inte gått. Man får träffas någon annan dag istället.
  • Friger
    frokenannorlunda skrev 2021-12-30 22:15:10 följande:

    Förstår problemet och det är dötråkigt bemötande. Men vi tänker såhär, antingen är vi alla välkomna eller så hoppar vi den tillställningen.

    Och samma lika gäller våra vänner med djur. Självklart är alla välkomna. Den som är rädd behöver inte sitta bredvid djuret.


    Tycker att man kan respektera folks rädslor. En hund är ju en väldigt stor varelse för de flesta barn.

    Är det syskonbarn är det ju också så att du kan bli den som ungarna lär sig ogilla eftersom du skrämmer dom. När dom blir större kommer dom säkert inte att ha några problem med hunden.

    Jag har själv hund. Jag förväntar mig inte att alla kan ta emot den. Men det är inget jag tar personligt. Så är det bara ibland. Det är olyckligt men ingens fel.
Svar på tråden Hund inte välkommen på nyår