• Mån 3 jan 14:54
  10470 visningar
  44 svar
  Inlägg från momjanet Visa alla inlägg
  44
  10470

  Nybliven sambo med delad syn på ekonomi?

  Du kommer att få lika många olika svar som de som svarar i tråden.
  Alla definierar "rättvist" olika.

  Vi lägger alla pengarna i en enda pott och betalar de utgifter vi har med den. Allt sparande är gemensamt.
  Det är rättvisa för oss.

 • Mån 3 jan 14:55
  #5
  +1
  Anonym (A) skrev 2022-01-03 14:50:06 följande:
  Varför har ni inte redan haft denna diskussion?
  Undrar jag också.
 • Mån 3 jan 15:15
  #11
  Anonym (E) skrev 2022-01-03 15:02:16 följande:
  Du kan ju inte kräva att han ska sponsra dig utan borde tagit hänsyn till detta när ni beslutade er för att flytta ihop och räknat med att om inget annat sagts så delar ni lika. Du har helt enkelt dragit på dig kostnader du inte har råd med utan att veta om du har täckning för dem. Oklokt. Men det är inte hans ansvar att lösa problemet.
  Om man påstår sig ha ok ekonomi men inte kan betala hälften på en vanlig tvättmaskin efter att alla andra kostnader är betalda så skulle jag vilja påstå att man faktiskt inte har ok ekonomi.
  Det har varit den gängse sanningen om vad som är rättvist. ATt den som har råd inte har något ansvar i situationen och den som inte har råd bär allt ansv ar.

  Men det finns fler sätt att se på det. Till exempel blir det mycket tydligt att det handlar om girighet, att den som har mycket vill ha mer och lägger så ansvaret på den som har minst. Det är ett mycket fult ekonomiskt utnyttjande helt enkelt.

  För rent krasst har den med högst inkomst en medvetenhet om hur det förhåller sig. Det ansvaret kan personen aldrig friskriva sig från. Den är med andra ord precis lika ansvarig för situationen och ska således ta sitt ansvar. Har den med mindre inkomster inte råd att hålla samma standard ska den med högst inkomst betala. Annars får de rätta sig helt efter den med lägst inkomster och ha den standard som den ekonomin klarar.
 • Mån 3 jan 15:18
  #13
  Anyways skrev 2022-01-03 15:02:29 följande:
  Vi hade diskussionen innan, men vi kom inte fram till hur vi skulle göra helt enkelt.
  Då kanske du är efterklok nu och inser att så länge som man inte är överens om hur ekonomin ska fördelas så ska man inte flytta ihop?
  Det är alltid så himla lätt att vara efterklok.... Cool
Svar på tråden Nybliven sambo med delad syn på ekonomi?
Logga in
Bli medlem