• Anonym (ABC)
  Tis 4 jan 14:38
  10473 visningar
  44 svar
  Inlägg från Anonym (ABC) Visa alla inlägg
  44
  10473

  Nybliven sambo med delad syn på ekonomi?

  När vi först flyttade ihop så hade jag högre inkomst än min sambo och vi köpte olika saker där jag köpte de dyrare och han de billigare. T.ex. så köpte han vardagsrumssoffan + köksstolar och jag köpte tv + säng + matbord och sedan de mindre sakerna som mattor mm så turades vi om och handlade varannan gång. Sedan har vi varit ihop i 15 år till sedan dess så när de sedan har sålts så har pengarna gått till det gemensamma. 

  Jag skulle aldrig gått in med en helt gemensam ekonomi direkt jag flyttade ihop med någon. Det började vi med först efter andra barnet tillsammans (ganska gemensam efter första men fullt ut först efter andra). 

 • Anonym (ABC)
  Tis 4 jan 14:40
  #39

  Ett tillägg. Oavsett vilket system ni väljer så ska det absolut inte vara ett där du hamnar i skuld genom avbetalningar till honom eller något företag. 

  Antingen får han betala mer (och där finns det ju massa sätt att komma fram till hur det funkar bäst för er) eller så får ni anpassa ert liv efter den nivå som du kan hålla. Det kan aldrig bli att du ska skuldsätta dig för att hamna på hans nivå. 

Svar på tråden Nybliven sambo med delad syn på ekonomi?
Logga in
Bli medlem