• Anonym (Dela utgift­erna)
  Ons 5 jan 01:32
  10468 visningar
  44 svar
  Inlägg från Anonym (Dela utgifterna) Visa alla inlägg
  44
  10468

  Nybliven sambo med delad syn på ekonomi?

  Anyways skrev 2022-01-03 14:38:14 följande:
  Nybliven sambo med delad syn på ekonomi?
  Jag och min nyblivna sambo har precis flyttat ihop. Det är toppen på de flesta sätt men vi har en sak vi inte riktigt är ense om.

  Ekonomi. Hans inkomst är är cirka 30% högre än min. Hans är cirka 50.000, och min är cirka 35.000 innan skatt. Vi bor i en hyresrätt och har inte barn.

  Vi båda har blankolån vi betalar av, sparanden vi vill bibehålla m.m.

  Vi har en stabil ekonomi, men olika förutsättningar i slutet av månaden till att köpa gemensamma saker till hemmet- tvätt/diskmaskin, torktumlare, möbler, resor etc. Här kommer min fråga. Min sambo säger att jag kan få betala av i min egen takt när vi ska köpa något större. Jag i min tur säger att jag hellre ser att han betalar 30% mer av fasta utgifter. På så sätt kan jag spara till pension, spara till gemensamma resor, och andra inköp. Jag är orolig för att det vi har hemma i slutändan kommer känna ?som hans? då jag inte kunnat bidra lika mycket. Jag vill hellre köpa saker gemensamt i en takt vi båda kan ha råd med.

  Flera banker rekommenderar att man delar upp fasta utgifter beroende på varderas egna inkomst.

  Jag känner mig osäker och girig. Vad tycker ni?
  Jag rycker att ni delar utgifterna rakt av. Detsamma med inredning och de ni gemensamt behöver till lägenheten. Vid semestrar och andra fritidsaktiviteter så får ni lägga er på din nivå annars så får han betala på det som går utöver om han insisterar på att ni ska göra något utöver vad du anser är ekonomiskt försvarbart för dig. Skaffar ni barn tillsammans så har ni total gemensam ekonomi.
Svar på tråden Nybliven sambo med delad syn på ekonomi?
Logga in
Bli medlem