• Anonym (Mia)
    Thu 6 Jan 2022 17:21
    18153 visningar
    191 svar
    191
    18153

    Nu börjar covid om igen… utan symtom

    Anonym (Covid) skrev 2022-01-06 11:43:23 följande:

    Jag har flertalet positiva runt mig just nu. Ett dussintal minst. De har alla olika tankesätt. De värsta är att många ser det som en vanlig förkylning. De har tagit emot face-face leveranser från mathem och apoteket. Ett par går ut en promenad varje dag för att se hur mycket de orkar.

    Mitt syskon var på nyårs fest där en var positiv men färdade bort det med att det var en smärre förkylning från ungarna..

    Folk bryr sig inte.

    Min mamma har nyligen haft covid. Och nu är hon ?sjuk? igen, men har ändå tänkt dyka upp på en stor föreningsfest på lördag. Hon är förhoppningsvis immun men det kan man inte veta. Hon har rekommenderats att ta nytt test så vi får se vad det visar.

    Och antalet smittade på jobb bara ökar..

    De flesta helt utan symtom


    Jag tycker det är fascinerande att många i min närhet verkar kunna avgöra, utan att ta test, om det är covid eller vanlig förkylning. Hade en kollega som kom snorandes och hostandes till jobbet och hon sa "äsch, det här är ju bara en vanlig bondförkylning". Som tur var skickade chefen hem henne, har inte hört om hon testat sig eller inte. En kompis hade ont i halsen och var lite snuvig och gick på kalas för hon "kände" att det bara var en förkylning. Denna person tog för övrigt ett test dagen efter, övertalad av sambon, som hör och häpna visade att hon hade covid. Alla andra som deltog på kalaset fick infon och beordrades därefter också stanna hemma och testa sig. Visade sig att flera som varit på kalaset faktiskt blev "förkylda" och flera av dom visade positivt på covidtest.

    DET tycker jag är läskigt. 
    Det är som att folk glömmer att nu börjar majoriteten av alla över 18 vara dubbel och trippelvaccinerade (i min region iaf) och då är det rakt av omöjligt att "veta" om ens till synes harmlösa ont i halsen och snuva är en vanlig förkylning eller covid. 
  • Anonym (Mia)
    Thu 6 Jan 2022 21:07
    #21
    +1
    jeanette02 skrev 2022-01-06 19:17:56 följande:
    Ja det är skrämmande mentalitet dessa människor har. Vi vet ju att vi ska stanna hemma vid symtom och testa sig.

    Det kan ingen ha missat nu efter så lång tid.

    Vaccinerade som ovaccinerade. Folk är helt enkelt för ego. Måste promt ut och partaja och träffa massa människor trots symtom.

    Sedan är det ju något som så många tycks ha missat man fortfarande kan bli smittad och smitta andra med Covid trots vaccin även om risken är mindre men vaccinet förhindrar i första hand allvarlig sjukdom/för tidig död.

    Därav så viktigt att även stanna hemma vid symtom, handtvätt och allt detta basala för att försöka minska/förhindra smitta.

    Fattar inte hur vissa är funtade, de reser omkring, nu senast läste jag om någon familj strandad i Thailand. Man vet om riskerna vid detta laget. Eller man är för dum bara helt enkelt.
    Jag förstår inte heller hur man kunnat missa det. Men ibland vet nog folk vad som gäller men antingen så ids dom inte eller så bryr dom sig inte längre. 
    Jag hade min första förkylning i början av december sedan våren 2019. Blev smått överraskad faktiskt. Men att jag skulle testa mig satt i ryggmärgen, trots att jag duckat symptom hela pandemin. (Visade negativt för övrigt men jobbade hemifrån en vecka efter att jag blivit frisk för säkerhets skull). 

    Haha, ja, det resonemanget är ju på tapeten nu, att folk är upprörda för att dom som tagit vaccin fortfarande kan få covid. Träffade en jävligt arg pratsjuk kvinna utanför Coop i förrgår som var SÅ ARG för till och med "kungen och drottningen" hade insjuknat "trots TRE SPRUTOR!? Varför tar vi sprutorna för om vi ändå kan bli smittade?!". Jag sa bara lugnt "om inte kungen och drottningen tagit vaccinet kanske dom dött eller hamnat på IVA, nu sitter dom istället isolerade med milda symptom, det är väl det som är huvudpoängen med vaccinet" men tanten lyssnade inte utan fortsatte raljera mot någon annan stackare som bara skulle in och handla mjölk efter jobbet. 

    Vet inte om det är någon slags kollektiv idioti som pågår. Eller tror folk t.ex. att om man tar influensavaccinet så kan man inte bli smittad av influensan längre? 
    EpicF skrev 2022-01-06 20:56:08 följande:
    Även om det är en vanlig förkylning så ska man hålla sig hemma och ta en test. Och oavsett vad testet visar så ska man hålla sig hemma tills man är frisk, dvs syntomfri. Konstigt att folk inte förstår det efter 2 år in i pandemin.
    Det är mycket märkligt. 
  • Anonym (Mia)
    Thu 6 Jan 2022 21:16
    #23
    EpicF skrev 2022-01-06 21:13:51 följande:
    Våren 2019 fanns inte covid-19 eller några tester....
    Jag skrev lite för snabbt. Jag menade att jag inte varit förkyld sedan våren 2019. Första förkylningssymptomen hade jag nu i december. 
Svar på tråden Nu börjar covid om igen… utan symtom