• jeanette02

    Nu börjar covid om igen… utan symtom

    Anonym (Mia) skrev 2022-01-06 17:21:50 följande:

    Jag tycker det är fascinerande att många i min närhet verkar kunna avgöra, utan att ta test, om det är covid eller vanlig förkylning. Hade en kollega som kom snorandes och hostandes till jobbet och hon sa "äsch, det här är ju bara en vanlig bondförkylning". Som tur var skickade chefen hem henne, har inte hört om hon testat sig eller inte. En kompis hade ont i halsen och var lite snuvig och gick på kalas för hon "kände" att det bara var en förkylning. Denna person tog för övrigt ett test dagen efter, övertalad av sambon, som hör och häpna visade att hon hade covid. Alla andra som deltog på kalaset fick infon och beordrades därefter också stanna hemma och testa sig. Visade sig att flera som varit på kalaset faktiskt blev "förkylda" och flera av dom visade positivt på covidtest.

    DET tycker jag är läskigt. 

    Det är som att folk glömmer att nu börjar majoriteten av alla över 18 vara dubbel och trippelvaccinerade (i min region iaf) och då är det rakt av omöjligt att "veta" om ens till synes harmlösa ont i halsen och snuva är en vanlig förkylning eller covid. 


    Ja det är skrämmande mentalitet dessa människor har. Vi vet ju att vi ska stanna hemma vid symtom och testa sig.

    Det kan ingen ha missat nu efter så lång tid.

    Vaccinerade som ovaccinerade. Folk är helt enkelt för ego. Måste promt ut och partaja och träffa massa människor trots symtom.

    Sedan är det ju något som så många tycks ha missat man fortfarande kan bli smittad och smitta andra med Covid trots vaccin även om risken är mindre men vaccinet förhindrar i första hand allvarlig sjukdom/för tidig död.

    Därav så viktigt att även stanna hemma vid symtom, handtvätt och allt detta basala för att försöka minska/förhindra smitta.

    Fattar inte hur vissa är funtade, de reser omkring, nu senast läste jag om någon familj strandad i Thailand. Man vet om riskerna vid detta laget. Eller man är för dum bara helt enkelt.
  • jeanette02

    Ja en stor del av medias hysteri har gjort det svårare för vissa att sortera ut rätt fakta. Det tror jag ts.

    Sedan hysterin när de kan skriva om den eller den som fått Covid med trippelvaccin. De spär aktivt på oron hos vissa med sina missvisande artiklar, ger bränsle till de som är antivaccers m.m.

    News, blir man smittad fast man är vaccinerad. Men lite mindre risk. Den stora skillnaden sitter i att minska risken för allvarlig sjukdom av Covid genom vaccinering.

    Ser på de som är vaccinerade i min närhet de har knappt märkbara symtom fått av Covid. Eller som en lättare förkylning.

    Min yngsta dotter fick det, man vaccinerar ju först från 12, hon har varit sjuk nu i 2 veckor hittills, några dagar med rejäl feber.

    Sedan ska man hålla karantän, kanske det som gör att vissa struntar i allt, o skyller på bara förkylning minsann. Fast man alltid ska testa sig vid symtom.

    Vi har varit i karantän nu 2 perioder sammanhängande, då först mannen drog hem det, sedan när hans karantän gått ut har nästa period börjat för en tonåring (vaccinerad) var positiv, senast yngsta så blir ju en tredje nu när de har insjuknat efter varandra. Hm. Inte kul, men bara gilla läget.

    Samtidigt sitter man och läser om familjer som reser för nöjes skull runt halva jordklotet just nu, sedan gnälla när de hamnar i liknande scenario inlåsta på ett hotellrum.

    Här hemma kan iaf vi friska gå ut i skogen då vi bor på landet. Eller bara gå ut ur huset liksom.

  • jeanette02

    Sålänge vaccinering hindrar allvarlig sjukdom fortfarande och det gör det ju, så att smittan slår rekord spelar mindre roll egentligen eftersom folk numera inte blir lika sjuka som förr utan vi kommer mer och mer kunna leva normalt snart med covid vid vår sida som många andra virus.
    Men hoppas verkligen de tar bort denna karantän helsiket för helt friska personer i ett hushåll som de talar om nu iaf. 

Svar på tråden Nu börjar covid om igen… utan symtom