• Anonym (Mman)
    Thu 6 Jan 2022 14:37
    18141 visningar
    191 svar
    191
    18141

    Nu börjar covid om igen… utan symtom

    Anonym (K) skrev 2022-01-05 15:28:29 följande:

    Alltså, det är ju väldigt illa, för då vet man inte om att man är sjuk. Jag har inga som helst symptom men sitter hemma och väntar på provsvar då jag har firat jul med människor som sedan blev lite krassliga och visade positivt.


    Fast hur menar du nu? Det är väl positivt att INTE ha symptom? Vore respirator på IVA bättre eller???
  • Anonym (Mman)
    Thu 6 Jan 2022 14:39
    #17
    Anonym (Covid) skrev 2022-01-03 17:48:33 följande:

    Jag tror du missade (missuppfattade?)min frågeställning. Jag undrade om det var positivt att så många är smittade helt utan symtom. Och om det inte blir vanligare att man ?fuskar? just för att man inte känner sig sjuk och tänker äh..

    Jag vet flera (ssk, läkare, usk, mfl) som kommer och berättar om saker som inte följer restriktionerna. Vad man BÖR göra är en helt annan diskussion. Sånna kan du drunkna i här inne.


    Självklart är det positivt??

    Vill du hellre ha folket på IVA?
  • Anonym (Mman)
    Fri 7 Jan 2022 11:24
    #29

    Jag tycker att en viktig detalj i coviddebatten är att se på viruset som att det är helt oberäkneligt.

    Ser man på covid som att covid inte följer vare sig några mönster eller regler så är man rätt bra på det. Att sitta och förlita sig på fakta eller "fakta" kring vilka som blir smittade, extra sjuka och varför, är i mina ögon korkat. Detta fick min familj erfara för ganska exakt ett år sedan.

    -riskgrupper hit och riskgrupper dit, barn blir inte smittade osv osv...

    Viruset följer inga regler....så restriktionerna bör följas och de bör bli striktare.

    Är man inte vaccinerad kanske man inte ska åtnjuta de förmåner vi i Sverige kommit att ta för givet vid sjukdom? Eller så ska man det? Ska man få som ovaccinerad få jobba med vad som? Är det en rättighet att få jobba exempelvis inom vård som ovaccinerad? Eller...så ska man kanske få det?

    Himla svåra frågor att svara på och bara i min bekantskapskrets råder det väldigt olika syn på saken...

  • Anonym (Mman)
    Fri 7 Jan 2022 15:13
    #52
    Anonym (I) skrev 2022-01-07 12:11:33 följande:

    Ren idioti att ovaccinerade friska sägs upp, och att vaccinerade sjuka får springa runt och smitta varandra hejvilt. Om det tycks ok att vaccinerade springer runt med smitta varför ses ovaccinerade friska som då stor risk? Helt ologiskt.


    Fast så är det inte,är du sjuk är du hemma punkt.
  • Anonym (Mman)
    Fri 7 Jan 2022 16:00
    #57
    Anonym (I) skrev 2022-01-07 15:49:11 följande:

    Men nu tar de ju in vaccinerad personal med covid i familjen hellre än ovaccinerad, kärnfrisk personal. Helt skevt


    Vem är "de"?
  • Anonym (Mman)
    Fri 7 Jan 2022 18:34
    #71
    EpicF skrev 2022-01-07 18:25:38 följande:

    Det är många vaccinerade som inte vet att det är sjuka då det är asymptomatiskta och då inte stannar hemma trots att de är sjuka.


    Det är ju precis detta som man vill uppnå med allt vaccin, att folk som blir smittade inte får några, eller väldigt lindriga symptom.

    Kan faktiskt inte förstå varför folk inte kan förstå det...
  • Anonym (Mman)
    Fri 7 Jan 2022 20:34
    #74
    Anonym (I) skrev 2022-01-07 19:22:35 följande:

    Men vad är då grejen med att hetsa över att många blir smittade? Och skylla smittan på de få ovaccinerade? Och pusha på ovaccinerade att de MÅSTE vaccinera sig NU för det smittar så jävligt. Låt det smitta då och låt ovaccinerade vara? De enda det drabbar är de ovaccinerade själva isåfall. Det drabbar ju inte de vaccinerade?

    Jag har så väldigt svårt att hitta logiken i all hets kring vaccinet...


    Att du inte förstår effekten av vaccin märker jag tydligt. Ett vaccin gör att den vaccinerade inte blir smittad lika lätt men även att den som, trots vaccination, blir smittad ska få lindriga symptom. Vaccinet mot covid 19 funkar på samma sätt. Det är ingen garanti för att undvika smitta eller allvarliga symptom men riskerna minskar.

    Dock kan jag förstå om man är orolig för bieffekter då jag hade en i bekantskapskretsen som råkade illa ut efter vaccination mot svininfluensan. Har dock ingen förståelse för konspirationsteorier och foliehattarna som pratar om 5g etc etc.
  • Anonym (Mman)
    Fri 7 Jan 2022 22:29
    #76

    Du bevisar än en gång att du inte vet hur vaccin funkar, samtliga sjukdomar som idag är utrotade eller där du på grund av vaccin får mildare sjukdomsförlopp har krävt år och årtionden för att få den effekten.

  • Anonym (Mman)
    Sat 8 Jan 2022 10:58
    #80
    Anonym (I) skrev 2022-01-07 22:16:48 följande:

    Fast detta vaccinet funkar väldigt uppenbart inte lika bra som de vanliga vaccinen vi har eftersom smittan sprids hejvilt trots väldigt hög vaccinatinstäckning, hos vaccinerade såväl som hos ovaccinerade. Om detta vaccinet fungerade lika bra som de vanliga vaccinen hade det inte varit några problem att få folk att ta det, helt utan tvång, propaganda, hot, straff etc.

    Nu när de faktiskt bevisligen, uppenbarligen, inte fungerar så bra, och särskilt för att minska smittoriskerna, så finns det faktiskt ingen mening med att ta dem och riskera biverkningar, och absolut ingen grund alls till att införa något så idiotiskt som vaccinpass.

    Hade de funkat lika bra som de vanliga vaccinen hade jag förstått alltihop, men nu gör de ju inte det? Hade de funkat lika bra som de vanliga vaccinen hade pandemin varit tvärdöd vid det här laget, begravt tillsammans med mässling, påssjuka och röda hund, men det är den inte. Den är fortfarande kvar. Och det är inte ovaccinerade som driver på den. Det är ett urkasst jävla vaccin och en fullständigt irrationell rädsla mot de "hemska ovaccinerade".


    Du bevisar än en gång att du inte vet hur vaccin funkar, samtliga sjukdomar som idag är utrotade eller där du på grund av vaccin får mildare sjukdomsförlopp har krävt år och årtionden för att få den effekten.
Svar på tråden Nu börjar covid om igen… utan symtom