• Anonym (Maria­)
  Ons 5 jan 2022 15:04
  16617 visningar
  191 svar
  191
  16617

  Nu börjar covid om igen… utan symtom

  Avenia skrev 2022-01-03 19:50:32 följande:

  I USA är det numera ok att fullvaccinerade vårdanställda går till jobbet trots symtom. Säger ganska mycket om läget. Dvs att det inte är nån fara. Samtidigt sparkas ovaccinerade?


  Det låter ju helt idiotiskt. Vi har precis fått hem Covid, från sjukvården så att säga Trippelvaccinerad läkare mannen, fick det via arbetet och nu vi alla fått det. Alla vaccinerade utom yngsta. Ganska lindrigt här. Tack vare vaccination troligtvis.

  Han får såklart inte gå o arbeta utan är fortsatt i karantän. Ja nu vi andra också. Han har milda symtom men såklart är man sjukskriven.

  Vet att vaccination skyddar främst mot allvarlig sjukdom/död och inte smitta. Men man ska ju inte ut sålänge man har symtom i Sverige sedan 2 helt symtomfria dygn innan återgång i arbete.

  I covid sammanhang är jag faktiskt tacksam att vi bor i Sverige.

  Just att stanna borta från människor vid symtom är ju en väldigt viktig nyckel i sammanhanget. För att minska spridningen.
 • Anonym (Maria­)
  Fre 7 jan 2022 16:54
  #61
  Anonym (I) skrev 2022-01-07 15:49:11 följande:

  Fast vaccinet är en falsk trygghet. Det hindrar inte smitta. Hade det faktiskt gjort det är det en annan sak. Men det gör det bevisligen inte. Det är därför det är helt ologiskt. Rätt till frisk personal däremot tycker jag att brukare i riskgrupp kan ha. Men nu tar de ju in vaccinerad personal med covid i familjen hellre än ovaccinerad, kärnfrisk personal. Helt skevt


  Ingen påstår att vaccin ger skydd mot smitta. Det minskar risken ja, men den stora skillnaden är att vaccinet gör att smittade människor inte blir lika sjuka. Därav viktigt att vaccinera sig. +de andra åtgärder som att stanna hemma vid symtom osv.

  Det är någon sorts myt som sprids att man inte kan smitta eller bli smittad genom vaccinering.

  Vaccinet förhindrar i första hand svår sjukdom av Covid och för tidig död. Så även om det är fler smittade nu, innebär det inte att lidandet är lika stort som tidigare när folk var ovaccinerade.

  Det är det viktiga.
 • Anonym (Maria­)
  Fre 7 jan 2022 18:03
  #64
  AndreaBD skrev 2022-01-07 17:44:54 följande:

  Visst. Ändå var väl tanken från början att man helst ska skapa ett vaccin som också förhindrar infektion. Men man hade uppenbarligen redan misstankar att det kunde vara svårt med det här viruset. Och tyvärr så blev det så. Eller inte? I början och i studier så sas det ju att det skulle vara ungefär 95 % skydd från smitta också (Phizer och Moderna). Men det föll när delta kom och sedan omikron. Nya mutationer är ett problem där. 


  Jo men jag tror fortfarande att vaccinen har en rätt hög %, det är nog ca 95 % procent skydd att covid inte ska utveckla sjukdom hos vaccinerad individ som smittats.

  Men smittan kan man få likväl även om man ej utvecklar symtom av det. Eller väldigt milda symtom. Där har vi ju vaccinet nytta.

  Tycker själv det är lite otydligt runt detta i diskussionerna om vaccin och smitta kontra att faktiskt utveckla sjukdomen covid. Om du är med hur jag menar?
Svar på tråden Nu börjar covid om igen… utan symtom
Logga in
Bli medlem