• Anonym (I)
  Fre 7 jan 12:11
  15601 visningar
  191 svar
  Inlägg från Anonym (I) Visa alla inlägg
  191
  15601

  Nu börjar covid om igen… utan symtom

  Ren idioti att ovaccinerade friska sägs upp, och att vaccinerade sjuka får springa runt och smitta varandra hejvilt. Om det tycks ok att vaccinerade springer runt med smitta varför ses ovaccinerade friska som då stor risk? Helt ologiskt.

 • Anonym (I)
  Fre 7 jan 15:49
  #56
  Anonym (Trött) skrev 2022-01-07 15:35:52 följande:

  Jag har svårt att få ihop din agenda faktiskt.

  Är rätten att avstå vaccin som anställd inom vården starkare än att en brukare i riskgrupp har rätt till trygghet i form av vaccinerad personal?

  Jag tycker inte det.

  För mig är det obegripligt hur man som ovaccinerad med gott samvete dagligen arbetar med gamla och sköra, eller med brukare som av medicinska skäl inte fått vaccinera sig.

  Avstår man vaccinet så ska det inte vara självklart att du kan jobba med exakt vad du vill, eller komma in var du vill.

  Jag hoppas verkligen lagstiftningen kommer göra det tydligt.


  Fast vaccinet är en falsk trygghet. Det hindrar inte smitta. Hade det faktiskt gjort det är det en annan sak. Men det gör det bevisligen inte. Det är därför det är helt ologiskt. Rätt till frisk personal däremot tycker jag att brukare i riskgrupp kan ha. Men nu tar de ju in vaccinerad personal med covid i familjen hellre än ovaccinerad, kärnfrisk personal. Helt skevt
 • Anonym (I)
  Fre 7 jan 19:22
  #73
  Anonym (Mman) skrev 2022-01-07 18:34:59 följande:

  Det är ju precis detta som man vill uppnå med allt vaccin, att folk som blir smittade inte får några, eller väldigt lindriga symptom.

  Kan faktiskt inte förstå varför folk inte kan förstå det...


  Men vad är då grejen med att hetsa över att många blir smittade? Och skylla smittan på de få ovaccinerade? Och pusha på ovaccinerade att de MÅSTE vaccinera sig NU för det smittar så jävligt. Låt det smitta då och låt ovaccinerade vara? De enda det drabbar är de ovaccinerade själva isåfall. Det drabbar ju inte de vaccinerade?

  Jag har så väldigt svårt att hitta logiken i all hets kring vaccinet...
 • Anonym (I)
  Fre 7 jan 22:16
  #75
  +1
  Anonym (Mman) skrev 2022-01-07 20:34:47 följande:

  Att du inte förstår effekten av vaccin märker jag tydligt. Ett vaccin gör att den vaccinerade inte blir smittad lika lätt men även att den som, trots vaccination, blir smittad ska få lindriga symptom. Vaccinet mot covid 19 funkar på samma sätt. Det är ingen garanti för att undvika smitta eller allvarliga symptom men riskerna minskar.

  Dock kan jag förstå om man är orolig för bieffekter då jag hade en i bekantskapskretsen som råkade illa ut efter vaccination mot svininfluensan. Har dock ingen förståelse för konspirationsteorier och foliehattarna som pratar om 5g etc etc.


  Fast detta vaccinet funkar väldigt uppenbart inte lika bra som de vanliga vaccinen vi har eftersom smittan sprids hejvilt trots väldigt hög vaccinatinstäckning, hos vaccinerade såväl som hos ovaccinerade. Om detta vaccinet fungerade lika bra som de vanliga vaccinen hade det inte varit några problem att få folk att ta det, helt utan tvång, propaganda, hot, straff etc.

  Nu när de faktiskt bevisligen, uppenbarligen, inte fungerar så bra, och särskilt för att minska smittoriskerna, så finns det faktiskt ingen mening med att ta dem och riskera biverkningar, och absolut ingen grund alls till att införa något så idiotiskt som vaccinpass.

  Hade de funkat lika bra som de vanliga vaccinen hade jag förstått alltihop, men nu gör de ju inte det? Hade de funkat lika bra som de vanliga vaccinen hade pandemin varit tvärdöd vid det här laget, begravt tillsammans med mässling, påssjuka och röda hund, men det är den inte. Den är fortfarande kvar. Och det är inte ovaccinerade som driver på den. Det är ett urkasst jävla vaccin och en fullständigt irrationell rädsla mot de "hemska ovaccinerade".
 • Anonym (I)
  Tis 11 jan 16:15
  Törnrosa41 skrev 2022-01-11 16:05:58 följande:

  Myndigheterna har ju sagt att man ska vaccinera sig för att skydda de sköra, gamla och de som av medicinska skäl inte kan vaccinera sig.

  Nu ökar smitta utan symtom bland vaccinerade som då fortsätter att trava runt i samhället som om inget har hänt.

  Exakt HUR skyddar man då de som är ovaccinerade?

  De som inte kan vaccinera sig av medicinska skäl har ju kvar dessa medicinska skäl... Men ska nu riskera smittas för att vaccinerade travar runt lite som de vill?

  Ingen annan som tycker att det som myndigheter kallar för "skydd" ber liknar bs?


  Ja, vaccinet är helt verkningslöst ur smittosynpunkt. Precis som vaccinpasset. Man vaccinerar sig för sin egen skull, för att minska risken för allvarlig sjukdom. Det är enda giltiga anledningen för på något annat har det uppenbart ingen effekt.

  Jag har väldigt svårt att förstå hur det kan fortsätta tjatas och pressas på om vaccinpass när det där det använts har visat sig helt verkningslöst. Vaccinerade smittar ner varandra och och ovaccinerade stängs ute helt utan logisk grund.

  Mer tester istället för vaccinpass tror jag är lösningen för att minska smittspridningen. Vårdpersonal, vaccinerad som ovaccinerad, borde ta snabbtest varje gång innan de går in till någon skör person.
 • Anonym (I)
  Tis 11 jan 16:30
  Törnrosa41 skrev 2022-01-11 16:18:53 följande:

  Det har verkligen blivit helt sjukt. Folk skriker att vårdpersonal ska vaccinera sig. Jag håller inte med. Vaccinering ska vara frivilligt punkt!

  Jag ser hellre att perosnalen är frisk än vaccinerad som tar hand om mig


  Jag hade förstått att det hade funnits önskemål (ej krav, önskemål) om vaccinerad personal om det faktiskt hade fungerat, om det faktiskt hade varit så att vaccinet gjort så att den vaccinerade inte blir smittad och sjuk. Men nu gör det ju inte det. Då är vaccinkrav helt ologiskt! Och för vilka andra vaccin finns ens krav? Det finns inte för mpr vad jag vet och det har fungerat ändå? (kanske för att det är ett riktigt vaccin som fungerar)
 • Anonym (I)
  Tis 11 jan 20:51
  AndreaBD skrev 2022-01-11 16:52:49 följande:

  Tanken var förstås att man inte skulle kunna smitta andra heller. Det här är första versionen av ett nytt vaccin. Nästa version kommer att bli bättre. 

  Dessutom smittar vaccinerade betydligt mindre än ovaccinerade. 


  Då är det väl bra om man väntar på en vaccinversion som faktiskt fungerar. Ett vanligt vaccin som fungerar som vanliga vaccin. Det är vad jag väntar på iallafall. Jag har tagit alla de traditionella vaccinen. Men det här blir jag mer anti mot för varje dag. Speciellt när det uppenbarligen är så kasst att det måste tvingas på folk. Måste man tvinga på folk någonting är det inte tillräckligt bra i sig själv. Tvångsmetoder har helt motsatt effekt. Finns det något exempel i världshistorien när tvång varit en bra, fungerande lösning liksom?

  Finns det någon källa på att ovaccinerade smittar mer än vaccinerade?
 • Anonym (I)
  Ons 12 jan 21:18

  Lite nyheter från WHO. De anser inte att boosterdoser är en bra strategi.

  a vaccination strategy based on repeated booster doses of the original vaccine composition is unlikely to be appropriate or sustainable.

  De vill se ett bättre vaccin som gör det som vaccin ska göra-minska smittspridning. Vilket förmodligen de flesta som felaktigt kallad för antivaxxers också vill för att det faktiskt ska vara motiverat att ta vaccinet.

  Om de styrande i Sverige tar till sig detta och lägger ner boosterdoser, hur blir det då med Vaxx-pass kan man undra? Nu ska man ju vara uppdaterad med vaccin för att få behålla sitt Vaxx-pass. Men om boosterdoserna tas bort (och eftersom det visat dig att upprepade doser inte fungerar kanske många blir omotiverade att ta dos 2 och 3), när räknas man som fullvaccinerad, kan någon överhuvudtaget räknas som det?

  Forskning har också visat att upprepade doser kan ha en negativ effekt på immunförsvaret, det upprepade triggandet försvagar det, så att man alltså blir mer mottaglig för infektion efter att skyddet gått ut. (hur länge detta faktiskt är där är det olika bud på, en del (forskare) säger några veckor, andra några månader. Hur kommer detta bli för vaccinerade om de inte tar boosters? Hoppas för deras skull att ett vaccin kommer som faktiskt kan bevisa sig bra och effektivt.

Svar på tråden Nu börjar covid om igen… utan symtom
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.