• Fri 11 Mar 2022 03:04
    155064 visningar
    182 svar
    182
    155064

    Går in på 6de försöket nu och hoppas verkligen på ett plus

    LillaGry skrev 2022-03-04 08:40:28 följande:

    Hej, hur går det för dig? Jag läste i en annan tråd att din ÄL kom lite senare vad trott? För mig blev det tvärt om, jag förväntade mig ÄL på måndagen för två veckor sedan. Testade med äl test på torsdagen och då var det ganska starkt, men inte starkare än kontrollsträcke, på fredag var det samma sak och då fick vi även till lite mys. På lördagen var testet jättesvagt och tempen gick upp så jag höll verkligen på att missa det. men vi fick till det både på fredag och lördag som tur va. Jag har bim imorgon, men testade negativt idag orkar inte ens känna mig besviken längre. hoppas det går bättre för dig


    1 dag kvar till bim. Haft väldigt lite mensvärk denna gång. Det har inte varit som det brukar. Haft lite lite rosa på toalettpappret vid toalettbesök den 8de och 9de sen ingenting. Vet att när jag plussade förra gången fick jag också rosa på pappret sen plussade jag 2 dagar efter. Så vi får se. Väntar med spänning här nu. 
    Hur gick det för dig? Blev det negativt denna gång också? Håller tummarna för att du och jag ska få vårat plus snart.Glad
  • Sat 12 Mar 2022 17:18
    #46
    LillaGry skrev 2022-03-11 22:23:57 följande:

    Oj vad spännande :) jag håller tummarna för er. Vad starkt av dig att inte testa tidigare, men ska du våga testa imorgon eller väntar du tills du gått över bim? När jag försökte bli gravid med mitt första barn hade jag inte en tanka på att testa innan bim, men den här gången blir jag sugen redan på äl +10-11. Superdumt då jag inte kan ta ett negativt resultat för vad det är, jag tänker att jag testade för tidigt eller att urinen var för utspädd, så bara dubbel besvikelse med negativ test och sen mens och dyrt är det också. 


    Det blev inget för oss sist, istället blev hela familjen sjuka, men nästa äl är om ca en vecka så förhoppningsvis är vi friska då och har lite lust på varandra igen. 


    du får uppfattar hur det går, hoppas, hoppas, hoppas! 


    Jag kunde inte hålla mig så jag testade både igår och idag. Negativt såklart. Mensen lyser med sin frånvaro. Lite molande mensvärk och lätt illamående varm känner jag mig lite då och då också. Får testa imorgon igen har några test så jag klarar mig några dagar. Men man blir ju nervös eftersom det visar negativt och mensen inte kommer om det är ngt fel men tänker samtidigt att varför skulle det vara ngt fel just nu precis när det inte varit det innan så jag försöker se positivt åt detta så får vi ta itu med det sen om det visar sig att det berodde på ngt annat eller så. 
    Jag kanske är en låg hormonare så det inte syns så tidigt. Vet att när jag väntade sonen för 13 år sedan så visade testerna sig väldigt svaga länge. Så det kanske blir svagt nu snart vilket jag hoppas på.

    Håller tummarna för er att det blir ngt nu nästa gång. Denna gång använde vi conceive Plus och conceive gel 4 dagar i rad så får vi se om det gav ngt.
  • Tue 15 Mar 2022 01:34
    #48
    LillaGry skrev 2022-03-14 19:48:42 följande:

    Hej, 

    hur har det gått för dig? 


    jag ska börja med äl tester imorgon eller på onsdag tänkte jag sen får vi hoppas på att det finns tid och lust för massa mys i helgen. Man kan ju inte göra mer än att försöka få till det på de mest fertila dagarna. Om det inte är något fel på en så borde man ju enligt statistiken plussa snart, nu är det ju 9 försöket och jag har sån regelbunden cykel att jag borde prickat rätt i 8 månader nu men ännu inget plus :( 


    Ja jag känner också så mensen är regelbunden + -ngn dag. Ägglossningstesterna visar positivt så ägglossning har jag alla fall. dagen efter kom mensen som den var tänkt så nu har vi börjat med bisolvon min första mensdag så ska vi ta det tills ägglossning så får man se om det kanske gör ngn nytta. 
    Ja jag tänker också att 9de försöket då får det banne mig ta. Blir tokig på det här. Vill så gärna plussa på egen hand än att behöva hjälp. Tiden hår ju så snart får jag den där kallelsen. -7.8 kg har jag lyckats gå ner dock 15 kvar för att dom ska godkänna bmi för att jag ska få ngn hjälp överhuvudtaget. Bara det gör mig ju så otroligt stressad. Så jag har väl låst mig totalt med all oro skulle jag tro.Obestämd
  • Thu 17 Mar 2022 00:19
    #50
    LillaGry skrev 2022-03-16 20:03:45 följande:

    Men bra jobbat! -7.8 kg är ju jättebra. När jag blev gravid förra gången hade jag precis börjat äta bättre och gått ner 3-4kg. Jag vet ju inte om det var det som gjorde att jag blev gravid då, men jag vill gärna tro att det hjälpte till. Nu försöker jag att hitta motivationen, men när kvällen kommer då kommer sötsuget fram. jag hoppas att våren ska hjälpa mig, då kan jag promenera lite mer och hålla mig sysselsatt och inte äta så fort det blir lite tråkigt. 


    jag håller tummarna för våra 9e försök och att få en liten bebis i julklapp. jag tror min nästa bim är ca 3 april så äl blir i helgen. 


    Tack ja -7, 8 är bra dock är det typ 15 kg kvar för att jag ska ha rätt bmi för sjukvården ska hjälpa oss.Obestämd är ju ändå många kilon kvar. Suck. Ja jag kör med weelobe så jag väger allt jag äter. Annars fungerar det inte på mig. Då äter jag mer än jag ska. Det fungerar bra för mig att se vad jag stoppar i mig och räkna så jag hoppas det håller i sig för mig. Men jag vill ju verkligen det här så jag måste kämpa.

    Ja jag hoppas också att vi båda kan få en liten bebos i julklapp. Jag har precis avslutat mensen så enligt appen är äl omkring den 24de.  Långt kvar känns det som. Det går ju så sakta mellan veckorna. Håller verkligen tummarna! 
  • Fri 25 Mar 2022 22:23
    #52
    LillaGry skrev 2022-03-25 19:27:36 följande:

    Hej, då var ägglossning och parningssäsongen över för den här månaden, tror det var i måndags så nu börjar den jobbiga väntan igen. Jag ska också försöka komma igång med viktminskning på riktig nu så jag har andra mål och annat att tänka på en stund. Jag skulle inte ha något emot att gå ner 8-10 kg. om man sen skulle bli gravid så kan det ju vara skönt att inte bli all tung. i min förra graviditet gick jag upp 14 kg och det försvann ganska snabbt men så blev vår son allvarligt sjuk och jag släppte allt?utom chipsen. Nu är han frisk och mår bra och det är vår ute så motivationen är på top igen. jag använder också Wellobe, tycker det är bäst då man kan äta vad man vill när man vill och man lär sig ganska snabbt vad saker innehåller i form av kalorier. Jag tror att det är bättre att hitta något som är hållbart och som man leva efter en länge tid/för alltid än att hålla på med 5:2, periodisk fasta eller lchf. 


    Hur går det för dig, närmar sig ägglossning snart? 


    Hej ja det är nog inte fel att gå ner lite innan man vet ju inte hur mycket man går upp om man blir gravid. 

    Fick en fast gubbe på ägglossningstestet i tisdags så ons-tors kom det nog. Har mensvärk i onsdags så det kändes som om det var då. Men man kan ju inte vara helt säker när det sker. Dock hade vi inget mys i torsdags(hann inte) och det grämer mig lite. Men det är bara att hålla tummarna och hoppas att det tog sig. 

    När har du Bim? 
  • Thu 31 Mar 2022 20:05
    #54
    LillaGry skrev 2022-03-25 23:09:48 följande:

    då måste du ha lite kortare cykel än mig, det känns som att jag legat lite mer före eller efter beroende på hur man ser på det. Jag tror mina äggstockar har olika cykler om det funkar så för ibland har jag 26 dagar och ibland 29 dagar. Nu är jag på en längre när äl kommer på dag 16, så bim blir den 4 april. När har du bim? 


    Har Bim den 7de. Enligt appen och det slår aldrig fel det är - + någon dag bara. Så allt mellan 24 25 26 dagar.

    Känner du av något annorlunda?  Jag har gått och blivit så frusen hela dagarna. Och kissar mycket framförallt på nätterna när jag jobbar annars brukar det inte vara så. Det är det jag har tänkt på. Men det behöver ju inte vara ngt heller för den delen. Nu känns det som man tänker på allt. 

    Hittade min gamla graviditetsdagbok när jag väntade sonen- 08. Det var roligt att läsa. Jag kräktes 1 vecka innan jag plussade. Vet att jag kräktes bara den gången och det var i före detta svärföräldrarnanas buske på trädgården.Cool
    Testa så svagt då så jag vet ju symtomen kan komma tidigt.

    Håller verkligen tummarna för oss nu. Tänka vad underbart det vore om vi plussade nu.
  • Fri 1 Apr 2022 16:16
    #56
    LillaGry skrev 2022-03-31 22:40:27 följande:

    Ja det skulle verkligen va så kul med ett plus nu, men jag vågar inte hoppas. Jag har inte direkt känt något annorlunda, men det gjorde jag inte när jag var gravid förra gången heller. Då tog det också tid, 6 månader, och jag visste ju inte hur det skulle kännas och jag hade lite tappat hoppet om att bli gravid så jag blev förvånad när det faktiskt hände. 


    jag är lite sugen på att testa imorgon, då är jag på äl+ 11, men vill samtidigt inte bli besviken (än). men om jag gör det och det skulle vara negativt så ska jag ta mig ett glas vin. 

    jag hoppas dina känningar visar sig vara pga graviditet, vi får uppdatera när vi vet mer  


    Vet inte redigt om jag har känt ngt eller om det bara är hjärnan som spelar ett spratt för man så gärna vill. Eller om det bara var tillfälligt att jag fått springa på toan mer nu än innan. Haft mensvärk också men den är borta nu också. Så jag säger sol du jag vågar inte hoppas på ett plus. Vill inte bli besviken. 

    Hur gick det för dig testade du dig idag? 
  • Fri 1 Apr 2022 23:43
    #58
    LillaGry skrev 2022-04-01 19:53:14 följande:

    jag testade imorse och det var inte en tillstymmelse av ett extra streck där :( 
    Så det blir nog mens på måndag, vi får se. Fick i alla fall njuta av lite vin till middagen. Hoppas du har mer tur än mig denna månad. Jag får satsa på kost och viktminskning istället, även om motivationen inte är på topp just nu. 


    Än så länge är det inte försent. Det kanske blir ett plus för dig om några dagar. Du kanske är låghormonare. Jag väntar nog tills samma dag som mensen ska komma ocg testar. Jag får se. Sist kunde jag hålla mig. Men man är lite nervös och spänd så man vill gärna testa testa och testa. 
  • Tue 5 Apr 2022 20:38
    #60
    LillaGry skrev 2022-04-05 12:27:40 följande:

    Nu kom mensen?igen  
    Jag försöker tänka positivt att jag faktiskt kan gå ner lite mer i vikt och fokusera på träning i en månad till, för jag tror att det lätt skulle stanna upp om jag blev gravid. 


    sambon och jag pratade igår och vi tänker att vi kan i alla fall försöka ett år till, varav tre månader till på egen hand innan vi söker hjälp. 

    hoppas det går bättre för er och att det blir en 2022 baby annars är väl 2023 inte så illa heller


    Jag fick hugg I höger sida och det kändes som stickningar har inte haft så mycket så här ngn gång innan men sen kom det blodblandat på pappret igen så antar att det är mellanblödning innan mensen kommer. Tycker dock det är väldigt konstigt varför jag ska få mellanblödningar nu helt plötsligt när jag aldrig haft det innan. Så besviken. Tror inte detta är nidblödning heller men man ska aldrig säga aldrig mensen är beräknad om 2 dagar så får väl avvakta och se helt enkelt. Men det känns som mensen kommer komma snart. 

    Tråkigt att den kom på dig men nästa gång lyckas vi. Och det är som du säger det det är inte så illa med 2023 heller.
  • Tue 12 Apr 2022 17:30
    #61
    LillaGry skrev 2022-04-05 12:27:40 följande:

    Nu kom mensen?igen  
    Jag försöker tänka positivt att jag faktiskt kan gå ner lite mer i vikt och fokusera på träning i en månad till, för jag tror att det lätt skulle stanna upp om jag blev gravid. 


    sambon och jag pratade igår och vi tänker att vi kan i alla fall försöka ett år till, varav tre månader till på egen hand innan vi söker hjälp. 

    hoppas det går bättre för er och att det blir en 2022 baby annars är väl 2023 inte så illa heller


    Idag ringde dom från gyn. Jag trodde att chanserna var större att få hjälp men så fel jag hade. Hela eftermiddagen har bestått av tårar. 
    Jag fick till mig att först och främst måste jag gå ner 7-8 kg till innan dom hjälper mig. Sen har dom stängt under semestern så då tar dom en paus. Och eftersom jag fyller 39 nu på torsdag så skulle jag inte hinna med att få en remiss till linköping där dom ev kan hjälpa mig med IVF. Så hon frågade om jag ville ha kvar tiden hos dom och det vill jag ju självklart. Dom kunde komma spermierna om dom är dugliga och även kolla om jag behöver hjälp med ägglossningen. Dock känns det som dom inte kan göra så mycket mer än det. 

    Vi pratade här hemma nu alla fall och vi har bestämt att vi ska fortsätta kämpa så får vi se vad utredningen säger när vi kommer dit ifall vi ska ta oss vidare för ivf behandling privat eller om det känns aktuellt att gå vidare med adoption. Så vi får se vad som händer. 

    Allt är mitt fel eftersom jag sköt upp allt när jag fick corona och ville vaccinera mig först.  Hade vi bara arbetat på det med en gång efter missfallet så kanske vi hade lyckats. Och vi hade kanske inte suttit i denna sits då. Jag vet att jag inte är snäll mot mig själv när jag tänker så eftersom det knappast blir eller känns bättre då. Måste försöka tänka positivt och se framåt. 
Svar på tråden Går in på 6de försöket nu och hoppas verkligen på ett plus