• Jbn

    Kub eller inte?

    Vi gjorde kub med båda våra barn, fick den lägsta möjliga sannolikheten. Jag håller inte med som någon ovan skrev att kub inte är tar hänsyn till verkligheten, utan det är ett Kombinerat Ultraljud och Blodprov, så baserat på ens blodprov samt nackspalten på bebis som man mäter vid ultraljudet får man en sannolikhet för 3 olika kromosomavvikelser. Man har också en ?grundrisk? baserat på ålder, som multipliceras med de olika faktorerna från blodprovet samt nackspalten.

    Det man ändå får ha i åtanke är att ett ?dåligt? resultat (i vår region åtminstone) för att gå vidare med nipt är 1/300, dvs av 300 med dessa värden är det 1 barn som har denna avvikelse och 299 har inte det.

    I mitt fall kändes det lite onödigt då jag i huvudet tänkte att det är så ovanligt och så osannolikt (var under 30 med första och precis 30 med andra) men man har ändå den tanken i bakhuvudet - tänk om.

    Vi visste helt klart att vi skulle ta bort barnet om det hade trisomi 13 eller 18 och antagligen även 21 med första barnet, därför valde vi ändå att göra det.

Svar på tråden Kub eller inte?