• Wed 5 Jan 2022 16:10
    9375 visningar
    69 svar
    +1
    69
    9375

    Hur mycket svartsjuka är normalt?

    Antar att Hercai är man och lite av den gamla stammen som anser att män är slavar under sin drift, och att kvinnor därför behöver skyddas mot dem. Enklast genom att inget privat umgänge tillåts.

  • Wed 5 Jan 2022 18:23
    #61
    +1
    Hercai skrev 2022-01-05 17:31:47 följande:
    En man utan självförtroende som ser andra män som rivaler och kommer förbli ensam med dessa åsikter. Det låter som en incel för mig men jaja.

    Det som står i ts är sjuklig svartsjuka, att inte vara okej med att ens partner är ute och roar sig med människor av motsatt kön är normalt.
    Så om din mans arbetsplats har AW och där jobbar folk av båda könen, ska han då inte delta? Eller bara vara väldigt avvisande mot kvinnligt umgänge, kanske ha ett eget "mansbord"?
  • Wed 5 Jan 2022 18:29
    #62

    Men summa summarum Hercai, du verkar verkligen inte lita på folk, inte ens dina vänner. Du såger att du litar på din partner, men då borde det inte vara problam om andra lägger an. Jag litar på min. Det finns säkert de i min närhet som kunde tänka sig att flirta med henne, men de gör naturligtvis inte det av respekt till oss. Och skulle de göra det såg jag inget problem i det. Jag vet ju att hon bara vill ha mig.

    När jag tänker efter lite tror jag att Hercai själv kan känna sig ofrivilligt attraherad till andra män och att det är känslor hon har svårt att leva med. Då är det enklast att bara ta bort problemet. Själv har jag för länge sen accepterat att man ibland får lite mer känslor än normalt och kan tycka att nån i ens närhet är väldigt attraktiv. Det gäller såklart oxo min partner. Men odlar men det inte så dör det snart ut. Den riktiga kärleken är för stark för det.

  • Wed 5 Jan 2022 19:42
    #67
    Hercai skrev 2022-01-05 18:59:40 följande:
    Du projicerar alltså dina känslor på mig för att i nästa mening skriva att du själv kan få känslor och känna attraktion till andra människor när du är i ett förhållande. Bara det är att gå över en gräns, det måste liksom inte vara något fysiskt inblandat innan det blir fel.

    Det är en stor skillnad mellan att tycka att någon är snygg/attraktiv som man träffar då och då och att vara vän med personen, dela sommarstuga eller vad ni nu gör och umgås ensamma när man har en partner.

    Men summa summarum, en man som hävdar att han "bara" är en vän kan man oftast inte lita på. Det hade blivit mer än så om han fått chansen.
    Jag bara berättar vad livet lärt mig. Och om man är trygg i sin person och kärlek är det inget hot. Naturligtvis kan man stänga in sig helt för att eliminera varje tillfälle som känns obekvämt, men då blir det ju inget liv över. men du o din man, har ni inga parvänner? Om ni då har parmiddag, känner du likadant då? Enl dig så är ju mannen även då beredd att kasta sig över dig om bara tillfälle ges....
Svar på tråden Hur mycket svartsjuka är normalt?