• Wed 5 Jan 2022 15:04
    9361 visningar
    69 svar
    69
    9361

    Hur mycket svartsjuka är normalt?

    Hercai skrev 2022-01-05 14:09:20 följande:

    Det handlar inte om att lita på sin partner eller inte, även om man litar på personen kan man inte vara säker på att inget råkar ske när de är ensamma. Och det behöver inte handla om sex, kan lika gärna vara att det börjar uppstå speciella tankar eller känslor kring vännen.

    Jag är 100% säker på att din manlige vän sedan 20 år inte hade haft något emot att ta det ett steg längre om du visat att det var okej.

    Sedan behöver det inte handla om just det jag skrev ovan, jag förstår bara inte varför man ska ha vänner av motsatt kön när man kan ha vänner av samma kön när man har en partner. Jag tror helt enkelt inte på vänskap mellan två av motsatt kön, det funkar inte.


    Va sorgligt tankesätt tycker jag.

    Min bästa vän är man och ca 10 år äldre än mig.

    Vi åker segelbåt ihop, själva. Varit i skogen i sommarstuga ensamma. Är ute o går, fikar, äter middagar osv. Och pratar om precis allt. Men vi har aldrig petat på varann.

    Och om nån partner till mig blivit svartsjuk hade jag dumpat partnern. Min vän är värd för mycket för nån svartsjuk kille
  • Wed 5 Jan 2022 20:28
    #68
    Hercai skrev 2022-01-05 17:10:33 följande:

    Vad som är uppenbart är att du av någon anledning tog illa upp av min kommentar om att det är okej att en partner inte vill att man har vänner av motsatt kön, och försöker avfärda mina åsikter med att jag säkert är incel.

    Om du tror att jag är den enda kvinnan som inte är okej med att min man skulle ha kvinnliga vänner och gå ut och fika med dem, dela sommarstuga (säkert säng också) som någon här ovan skrev och vara ensamma tillsammans utan någon annan så har du väldigt fel. Alla är inte okej med det. Fullständigt normalt att reagera om man bryr sig om sin partner.


    Det är nog du menade som bor i sommarstuga med vän. Och nej, vi har aldrig delat säng. Så sluta med dina antaganden
Svar på tråden Hur mycket svartsjuka är normalt?