Inlägg från: Anonym (Postcovid) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Postcovid)

    Foliehattar o covid-19-vaccin

    Anonym (Fria) skrev 2022-01-08 21:04:34 följande:

    Men snälla hör på dig själv .. och många i detta forum kallar många som avvaktar för foliehattar ..


    Menar du att Kursk inte sjönk och att kärnkraftverket i Tjernobyl inte är ett problem? Vill du verkligen försöka dra ned den ryska informationshanteringen och desinformationen kring dessa händelser till att ha lika låg trovärdighet som Andrew Wakefield? Skäms du inte?

    Anser du att Flat earthers också ska få lika stort utrymme i en debatt som folk som vet att jorden är rund?

    Du kan inte jämföra verkliga, väldokumenterade händelser med t ex folk som tror på att Andrew Wakefield står för sanningen.

    Det märks att du inte har koll på det utrikespolitiska läget och att Ryssland agerar idag, och historiskt på ett sätt som gynnar endast Ryssland. Om det gynnar Ryssland att inte berätta om negativa sidor med det ryska vaccinet, så kommer de inte att göra det. Locket läggs på allt som visar Ryssland ur ett negativt perspektiv, för det gynnar de ryska intressena.

    Utöver det bör man också nämna de ryska trollfabrikerna. Målet är att minska tilltron till myndigheter i andra länder, bl a genom att på bred front sprida desinformation på även svenska forum. Ett svagt EU gynnar Ryssland.

    Detta är väldokumenterat, och granskat av trovärdiga och väletablerade organ.

    Inte youtube, inte Twitter, utan forskargrupper på universitet, myndigheter osv. Inte en, utan flera internationellt.

    Det gynnar Ryssland att svenskarnas tillit till myndigheter försvagas. Glöm aldrig det, inte ens i covidvaccindebatten.
  • Anonym (Postcovid)

    Det är vanligt att Rysslandsvänner gör allt för att lyfta Ryssland som den orättvist behandlade goda parten, och alla andra som elaka.

    Det finns en omfattande desinformationsindustri baserad i och finansierad av Ryssland. Det förekommer inlägg även på Familjeliv som följer mönstret av "Lita inte på svenska myndigheter, de ljuger för dig".

    Det är inte en ond smutskastningskampanj av stater som hatar Ryssland. Oberoende och välrenommerade forskare har skrivit spaltkilometer med papper på detta. Man tittar på språkval, tid för inlägg, ipadresser och liknande och kan med fakta visa på att det förekommer en omfattande verksamhet för att ändra medborgarnas syn på de egna myndigheterna och Ryssland.

    Resultaten är reproducerbara och tål granskning. Det kan inte sägas om Wakefield och andra galningar som i värsta fall ljuger, eller i bästa fall är outbildade och lättledda om vacciner.

  • Anonym (Postcovid)
    Anonym (W) skrev 2022-01-09 00:16:36 följande:

    Ingen behöver måla upp en negativ bild av Ryssland eller Kina, deras handlingar talar för sig själv. Om man inte kan se vad dessa länder gör mot sin befolkning så är man blind. Menar du på allvar att det hålls fria val i dessa länder?


    Maskirovka fungerar även på digitala plattformar, psyopsinsatserna håller på att rampas upp inför en invasion av Ukraina. Stör ut EU och USA, så kan man göra vad man vill. Om tillräckligt mycket av samhällena är lamslagna pga lockdowns, varubrist, överbelastad vård, specialister som ligger sjuka hemma så att samhällsviktiga tjänster går upp och ned, så kommer få att ha tid att agera när Ryssland går över gränsen.

    Kort och gott, man behöver titta på vad Ryssland gör, inte vad de säger. De säger sig vara transparenta med information om de ryska vaccinerna, men i verkligheten är de inte det.

    De säger sig hålla fria val, men gör det inte.

    Och överdrivet positiva inlägg om Ryssland måste man ta med en nypa salt, personen bakom inläggen kan ha en intressant arbetsgivare.
  • Anonym (Postcovid)
    Anonym (Fria) skrev 2022-01-09 12:33:07 följande:

    De flesta baserar inte sitt beslut på konspirstionsteorier... utan på att erfarenheten av vaccinet inte är speciellt lång. Som någon kunnig i ämnet i början av tråden tycker är helt rimligt. Hen forskar nämligen i detta själv.

    Däremot ställer jag mig frågande till efter att ha läst era kommentarer igår vilka som tror på konspirationsteorier? Om du läser genom där vad som sagts, det talar ganska mycket för sig själv...


    Kan du utveckla ditt resonemang? Dina inlägg är mycket av varianten "Man vet ju hur det är, hinthint, nudgenudge." och säger inget om vad du egentligen vill ha sagt och baserat på vad. Däremot försöker du påverka läsaren i en negativ riktning om de covidvaccin som används i Sverige.

    Lite som att den dödliga kemikaliern dihydroxidmonoxid rekommenderas av staten för autistiska barn.

    Jag baserar mina slutsatser på vetenskap och fakta.
Svar på tråden Foliehattar o covid-19-vaccin