• Anonym (Fröke­n fiffi)
  Sat 15 Jan 2022 21:31
  21670 visningar
  132 svar
  132
  21670

  Foliehattar o covid-19-vaccin

  AndreaBD skrev 2022-01-15 15:13:17 följande:

  Nej, jag menar att vaccinerade, även om de skulle bli sjuka sprider mindre virus än ovaccinerade. Därför : Färre smittade, smittspridningen saktas ner. 

  Att det har bra effekt mot svår sjukdom ser vi på sjukhusen. Där ligger flest ovaccinerade. På IVA kan det vara några några riskfaktor-patienter, men på dem vanliga avdelningarna är det nästan bara ovaccinerade. 

  Vad skrev jag med versaler? Hittar inget. Ja, om man tar tre sprutor så ska det skydda säkert mot svår sjukdom av alla hittills kända varianter. 


  Fast det där stämmer ju inte. Det är hur många som helst som är mer eller mindre sjuka i covid och de flesta av dessa är vaccinerade. Sedan förs statistiken på ett konstigt sätt. Det ser ut att alla som bör på viruset som behöver vård oavsett anledning ligger inne pga covid inte att de kanske är inne för sin hjärtsvikt och råkar ha covid.
 • Anonym (Fröke­n fiffi)
  Sat 15 Jan 2022 21:32
  Tow2Mater skrev 2022-01-15 18:05:37 följande:

  Ja, ska vi önsketänka kan de ju göra ett som funkar mot alla eventuella mutationer som kan komma på en gång också. Och med bieffekten att det slätar ut lite rynkor på oss over 50.


  Hahah eller hur. Kanske man kan operera in en pump i armen som vaccinerar då och då mot lite allt möjligt
 • Anonym (Fröke­n fiffi)
  Sat 15 Jan 2022 21:35
  AndreaBD skrev 2022-01-15 15:13:17 följande:

  Nej, jag menar att vaccinerade, även om de skulle bli sjuka sprider mindre virus än ovaccinerade. Därför : Färre smittade, smittspridningen saktas ner. 

  Att det har bra effekt mot svår sjukdom ser vi på sjukhusen. Där ligger flest ovaccinerade. På IVA kan det vara några några riskfaktor-patienter, men på dem vanliga avdelningarna är det nästan bara ovaccinerade. 

  Vad skrev jag med versaler? Hittar inget. Ja, om man tar tre sprutor så ska det skydda säkert mot svår sjukdom av alla hittills kända varianter. 


  Och nej det är inte så att de heller bär på mindre mängd virus heller. Vidare är det upp till var och en om man önskar ta sprutorna faktiskt och påverkar inte dig som vaccinerad negativt om man ska tro dig att vaccinen är effektiva
 • Anonym (Fröke­n fiffi)
  Sat 15 Jan 2022 21:40
  +1
  AndreaBD skrev 2022-01-15 17:03:27 följande:

  Okej, men man får tänka lite långfristigt också. Nästa vaccin kommer ju att fungera bättre, då kanske inte vaccinerade smittar längre. 


  Har läst dina inlägg i alla dessa trådar. Med all respekt till dig. Du har vaccinerat dig för att skydda dig själv och andra rätta mig om jag har fel. Men kan du förstå samtidigt varför många avstår?

  Först sägs det att det är en solidarisk handling. För att minska smittspridning.

  Vilket det inte gör mellan vaccinerade.

  Då heter det att det är för att skydda sig själv från svår sjukdom. Även att barn ska vaccinera sig. Då är det alltså för ens egen skull helt plötsligt och för att inte belasta vården. Men tittar man på statistiken som talar sitt tydliga språk är det en medelålder på 85 år, multisjuka personer som avlider i detta och att vi inte ens har en överdödlighet. Unga friska vuxna och barn avlider inte i covid knappt. Så varför diskuteras tvångsvaccinering? Och varför är det så tyst från media kring de som faktiskt drabbats hårt av biverkningar? Och anhöriga till de som avlidit till följd av vaccination. Faktum är att risken för säg en 40 åring som vaccinerar sig löper långt mycket större risk att hamna på Iva till följd av vaccinets biverkningar än av själva sjukdomen.

  Hur tänker du kring detta?
 • Anonym (Fröke­n fiffi)
  Sun 16 Jan 2022 11:25
  AndreaBD skrev 2022-01-15 23:09:58 följande:

  Mer eller mindre? Ja, oftast mindre då när de är vaccinerade. Ingen har ju påstått att man inte kan få det, i alla fall inte på senare tid. Men det hjälper mot svår sjukdom.

  Det är väldigt svårt att alltid dividera isär vad som är huvudorsaken eller vad personen exakt dog av. Men jag tror säkert att man gör så gott man kan. 


  Det är det inte alls det. Inte alls faktiskt. Är en patient inneliggande vet man mycket väl vad personen vårdas av och vad den slutligen dör av. Det råder inga frågetecken kring detta. Det är inte mer komplicerat att föra riktigt statistik genom att föra in den på samma sätt som socialstyrelsen och SCB - vad vad dödsorsaken enligt journalen?

  Jaa men om det nu hjälper med vaccination - varför lägga sig i huruvida någon annan väljer att injicera sig eller inte? Skadar ju inte dig?
 • Anonym (Fröke­n fiffi)
  Sun 16 Jan 2022 11:31
  AndreaBD skrev 2022-01-15 23:15:09 följande:

  Desinformation. Att påstå att en 40-åring över huvudtaget skulle ha en risk att hamna på IVA(!!!) pga vaccinets biverkningar - där säger jag bara att jag inte har hört talas av ett enda sånt fall. Samtidigt, när många miljoner människor har vaccinerats så kan det ju hända att det finns nån. Men säkert utan sammanhang med vaccinationen. 

  Dessutom - jag är inte så lättmanipulerad. Det var ett dilettantiskt försök. 


  Nej. Det är enbart att titta på statistiken.

  Ja du, det är mer än *nån enstaka*.
 • Anonym (Fröke­n fiffi)
  Sun 16 Jan 2022 22:46
  AndreaBD skrev 2022-01-16 11:37:49 följande:

  Nej, det är inte bara att titta på statistiken. Den säger inget om att det skulle vara orsaken. Bara att det inträffade strax efter. Som sagt, om man vaccinerar miljoner av människor så kommer nån att dö - inte av vaccinet utan det råkar bara hända då. Slump.

  Förutom slump så kan det också hända att någon har någon riktigt sällsynt åkomma och att det reagerar dåligt ihop med vaccinet. Men det är som att man kan träffas av blixten. 


  Så det är mer rimligt att räkna in alla som råkar ha covid när de dör trots att det inte spelar någon som helst roll i dödsorsaken och därmed inte har ett samband i döfsststistilen kring covid men när det handlar om biverkningar är det alltid en slump? Om man resonerar så - vad är då meningen att man ens ska rapportera in symtom efter vaccination? Om man ändå på förhand bestämt sig för att det är en slump? I vilken egenskap kan du ens uttala dig såhär?
 • Anonym (Fröke­n fiffi)
  Sun 16 Jan 2022 22:47
  AndreaBD skrev 2022-01-16 19:01:50 följande:

  Kanske går det i det fallet, med blixten. Men det är ju egentligen bara ett exempel för något som händer extremt sällan. 


  Men hur kan du säga det? Det är ju inte sant.
 • Anonym (Fröke­n fiffi)
  Sun 16 Jan 2022 23:55
  AndreaBD skrev 2022-01-16 23:47:48 följande:

  Vaddå man "har på förhand bestämt sig för att det är en slump"??? Antigen är det en slump eller så är det inte. det. Och det kan man ta reda på.

  Däremot hinner man inte avgöra i varje enskilt fall av sjukdom på sjukhus om det är covid eller andra åkommor som patienten också har, som spelar mest roll där. 

  För att kunna göra det skulle man behöva göra en obduktion på varenda person som dör med covid. Jag råkar veta att man gjorde det ett tag på ett stort sjukhus i Tyskland. Men det går förstås inte att göra i längden. Då skulle man inte hinna allt annat. 


  Jag förstår inte alls hur du menar? Om en patient söker för försämring i KOL eller hjärtsvikt osv eller en överdos eller självmordsförsök stroke, trafikolycka misshandel osv och sedan avlider i detta och samtidigt råkade vara bärare av viruset gör ju inte att de dog pga det. Läkaren fyller ju alltid i anledningen till att patienten avled.

  Det är enkelt att konstatera då. Men om osäkerhet råder kan man ju inte dra en slutsats heller kring att det var så. Ibland är det solklart. Patienten dog faktiskt av c19. Men som det är nu är det ju ren och skär lögn i många fall. Man behöver verkligen inte obducera folk för att utröna dödsorsak. Ofta kan man slå ett getöga för att förstå varför
 • Anonym (Fröke­n fiffi)
  Mon 17 Jan 2022 10:21
  AndreaBD skrev 2022-01-17 09:18:58 följande:

  Vissa saker som du räknar upp - där är det ju solklart och där lär ju ingen räkna det som covid - så som trafikolycka, misshandel eller självmord. Annat så som KOL eller hjärtsvikt - där är det svårare. Kronisk sjukdom i bakgrunden och sedan covid. Om personen dör räknar man det väl som covid, och varför skulle det inte vara korrekt? Det är även för en läkare svårt att säga hur mycket covid har bidragit då, men det lär ju ha bidragit en hel del. Och personen hade inte dött då utan covid. 


  KOL röker du dig till, hjärtsvikt får du oftast pga dåligt leverne, självmordsförsök ärsjölvförvålllat, misshandel kan vara pga att du själv startade bråket osv .. men de ska väl inte heller söka vård. Det ska va skillnad på folk och folk.
Svar på tråden Foliehattar o covid-19-vaccin
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.