Inlägg från: cosinus |Visa alla inlägg
  • cosinus

    Foliehattar o covid-19-vaccin

    AndreaBD skrev 2022-01-17 09:18:58 följande:
    Vissa saker som du räknar upp - där är det ju solklart och där lär ju ingen räkna det som covid - så som trafikolycka, misshandel eller självmord. Annat så som KOL eller hjärtsvikt - där är det svårare. Kronisk sjukdom i bakgrunden och sedan covid. Om personen dör räknar man det väl som covid, och varför skulle det inte vara korrekt? Det är även för en läkare svårt att säga hur mycket covid har bidragit då, men det lär ju ha bidragit en hel del. Och personen hade inte dött då utan covid. 
    Det här har ju debatterats förr. Nu kan jag minnas fel men när folkhälsomyndighetens statistik tas ut för hur många som avlidit med covid så räknas alla möjliga dödsfall in. D v s alla som även dör med covid och inte av covid. I vissa fall är det uppenbart orelaterat, i vissa fall oklart och i vissa fall solklart covid. Har du haft ett positivt covid-prov senaste månaden kommer du med.

    Ah, nu blev jag överens med google. Här är artikeln www.dagensmedicin.se/opinion/debatt/vi-raknar-doda-av-och-inte-med-covid-19/

    Några stycken ner så framgår hur statistiken tas ut och att ja, det kommer med folk som hade dött ändå. Men den här läkaren i fråga menar ändå på att det problemet är litet. Hur litet det är måste ju bero av hur stor del av befolkningen som är smittad. Få smittade = sannolikheten att både vara smittad och dö (utan att det beror av varandra) extremt låg. Men börjar hela samhället bära på smittan - då stämmer det inte riktigt.
Svar på tråden Foliehattar o covid-19-vaccin