• Anonym (Hålle­r med)
    Sat 8 Jan 2022 18:36
    6079 visningar
    27 svar
    27
    6079

    Behöver du hjälp med ekonomi?

    Har också varit med och hjälpt en kollega som hade utmätning. Det jag tycker är tragiskt är att inte det ingår i skolan att lära sig hushållsekonomi. Det ska ingå i hemkunskapen men sällan det gör det tyvärr.

    Sen som du skriver måste tabustämplen bort. I varje kommun skall det finnas en buget/skuldrådgivare. Dessa måste vara mer tillgängliga.

    Sen finns det tyvärr en kategori med skuldsatta som inte går att hjälpa, dom ser inte problemet utan där får man bara acceptera att dom kommer alltid leva med skulder.

  • Anonym (Hålle­r med)
    Thu 13 Jan 2022 21:51
    #26
    Anonym (.) skrev 2022-01-13 08:57:46 följande:

    Varför väljer du att tro det? För att då kan du klappa dig själv på axeln?

    De kan inte flytta, inte teckna något som helst abonnemang, de kan inte hyra någonting och aldrig ta något på avbetalning såsom tex träningskort.

    Snarare är det så att de är extremt medvetna om sin egen situation men det är så stigmatiserande och tabubelagt att man inte orkar ta itu med det därför att skammen och skulden är för stor.

    Hallå eller? Det räcker att gå in i vilken tråd som helst som handlar om ekonomi så ser du hur människor resonerar. Den som inte får ekonomin att räcka har i princip inget existensberättigande och har skuld till allt ont i världen. Typ.

    När något gör så ont är det lättare att stoppa huvudet i sanden för det gör mindre ont. De lär vara medvetna om det också, att det inte är konstruktivt men självförsvarsmekanismerna är starkare än förnuftet. Det är det alltid oberoende vad det handlar om. Svag ekonomi ger dessutom oftast psykisk ohälsa så de har inte bara ett lass att dra utan många.


    Nej för jag vet att dom inte vill.

    När lönen kommer äts det lunch ute varje dag, bilen tankas och på helgen ska man iväg.

    Handlar cigg och div mat på Statoil m.m

    Har försökt hjälpa genom att strukturera upp men personen i fråga tycker det är en mänsklig rättighet att både åka utomlands och ha husvagn och åka på SPA.

    Lånar av allt och alla.

    Det g rä. ttighet att
Svar på tråden Behöver du hjälp med ekonomi?