• Kiiwii

    BIM Februari 2022

    Heeej :) Jag fick mens idag, sex dagar senare än vad den brukar vara. BIM februari blir kring 18/2, har drygt 30 dagars cykel oftast!

    Kan berätta att vi har en julbebis <3 Hon var beräknad till i början av januari men julaftonsmorgon gick vattnet. Väldigt chockade blev vi, haha. Efter midnatt föddes hon, så hon har sin egna dag, 25/12 men det är lite mkt kring julen helt klart, haha ;) står alltid sent julaftonskväll/natt och blåser ballonger, fixar tårta m.m, pjuuuh men hon ska ha sin dag <3 Vi har alltid gjort juldagen till hennes dag helt och hållet och hon själv bryr sig inte om att det var julafton dagen före, nej hon älskar att fylla år då. Blir kanske tråkigare när hon vill fylla moppekort eller bli 18.

    Vi kämpade 1 år för att få henne och vi sket fullständigt där och då när bebis skulle födas, ville bara ha ett barn och vi sa alltid på skämt att vi skulle få ett decemberbarn, kände den våren då hon blev till att nu blev vår julbebis till, fick rätt ;).

    Har sagt nu också på skämt att vi lär väl få ett till decemberbarn bara för att ;) Vi kommer således inte pausa bebisverkstan, vill inte missa chansen.

  • Kiiwii

    5/2 Ellobi (6:e försöket efter mf, 2:a barnet)

    7/2 Holy93 (Tredje försöket, andra barnet)

    10/2 Sofiaa90 (31år, sjunde försöker, första barnet)

    18/2 Kiiwii (4:e försöket, tredje barnet)

  • Kiiwii
    Butembobaby skrev 2022-01-15 16:05:31 följande:

    Hej allihop!

    Hade hoppats att inte dyka upp här igen då jag plussade för bara någon vecka sen. Tyvärr slutade det i MF för mig, så nu blir det nytt försök. Vi har ett barn sen tidigare och två MF i bagaget, ett i v.9 och nu det senaste i v.5.

    Är lite ledsen över det, men samtidigt så plussade vi efter bara ett försök, så försöker känna mig tacksam över det och ställa om till att februari kanske blir vår månad.

    Lägger BIM som 11/2, men är lite osäker iom missfallet.

    Angående Julbebis så resonerar jag som så att jag hellre riskerar det än att inte försöka. Min dotter tog över ett år att få till, så jag vill inte slösa tid genom att skippa en månad :)

    Min lillasyster är för övrigt ett julaftonsbarn som fyller den 24e dec. Hon har väll inte tykt att det är jätteroligt alla gånger, men det finns ju en del positiva saker som tex att man inom många branscher alltid har ledigt då exempelvis :)

    Lycka till tjejer! Februari är vår månad!

    5/2 Ellobi (6:e försöket efter mf, 2:a barnet)

    7/2 Holy93 (Tredje försöket, andra barnet)

    10/2 Sofiaa90 (31år, sjunde försöker, första barnet)

    11/2 Butembobaby (andra försöket andra barnet, mf förra cykeln)

    18/2 Kiiwii (4:e försöket, tredje barnet)

    20/2 LJM91 (5:e försöket, första barnet)


    Men så tråkigt, beklagar :( Tredje gången gillt får man verkligen hoppas, bra att du har modet uppe ändå.
  • Kiiwii
    Fagelfri skrev 2022-01-19 13:10:32 följande:

    Jag klurar lite på det här med fertilitet alltså. finns ju statistik på hur stor sannolikheten är för befruktning om man har samlag vid ÄL beroende på ålder osv. Men känns ju som att om man, som i mitt fall, har sex kanske 3-4 gånger per ÄL-vecka så innebär det ju 3-4 separata försök. Har försökt 4 månader. Det innebär ju minst 12 chanser då det inte tagit sig. Sen har man gått hela livet och skyddat sig för graviditet haha samt tidigare blev jag gravid på första försöket. Känns bara så uppgivet. Tänker mörka tankar om att jag och min man kanske inte kan få barn. Tänk om han är steril? Tänk om vi inte är kompatibla?

    (jag har barn sedan innan med en annan man). Är det någon mer som tänker sådana här tankar ibland? Hur håller man humöret uppe månad efter månad? Jag är snart 34 år och åldern är såklart en faktor som stressar mig. tror inte jag hade känt samma stress om jag var under 30 liksom?


    Tyvärr är det ju så att bara för att man blivit gravid snabbt tidigare så betyder det inte att det ska gå snabbt nästa gång och tvärtom, som i mitt fall!


    Fyra månader är inte lång tid även om du självklart tycker och känner det, man vill ju bli gravid direkt! Även jag som är inne på fjärde försöket tycker det är motigt och oroar mig ibland, men jag försöker påminna mig om att det kan ta flera månader trots bästa förutsättningar :) 

    34 år är inte gammalt men fertiliteten dalar efter 30 och dalar ännu snabbare efter 35, så trist är den fysiologiska sanningen. Så jag som är 35 har inte lika goda chanser som jag hade när jag var 25, men försöker peppa mig själv genom att påminna om att de flesta ändå blir gravida tillsist även 35+ och jag har ju en fungerande kropp så nångång borde en graviditet bli till :) 

  • Kiiwii
    Fagelfri skrev 2022-01-19 18:25:49 följande:

     


    ja det är ju så som du säger att 4 månader inte är länge egentligen. utan det handlar ju mer om en ologisk rädsla att det inte ska ta sig alls. Sen är jag ju tacksam för att jag har ett barn redan. Med han tog det 7 månader efter ett missfall men då tänkte jag att tiden berodde mest på att jag var i rätt dåligt skick efter missfallet. 


    bebis kommer när bebis kommer så är det ju. Men man blir ju lite knäpp av att gå månad efter månad och tolka signaler ocj tecken. hade varit skönare att veta innan hur lång tid det skulle komma att ta haha. Lättare att veta att det tar ett år än att få en deppig överraskning varje månad vid mens hehe 


    Jag förstår helt och fullt verkligen! Jag har funderat på att börja försöka skaffa detta tredje barn i säkert två år, men avvaktat på grund av det ena och det andra? så dumt! Borde ju startat tidigare, nu stressar jag upp mig över åldern. Vill inte hinna få för stora barn och själv hinna bli så mkt äldre än vad jag redan är haha. Lugnar mig med att jag faktiskt blivit gravid tre gånger tidigare varav två utan att jag ens försökt, så det borde ju gå även denna gång? men jag är otålig :)
  • Kiiwii
    Fagelfri skrev 2022-01-21 09:54:17 följande:

    Haha ja man är inte så tålmodig direkt Drömmer.

    hur gamla är dina andra barn? Jag har en 5,5åring så är sjukt stressad. Har alltid velat ha kanske 2-3 år mellan syskon men separerade från mitt ex så fick ju lägga ner den planen. Men så kom min nuvarande man in i bilden och drömmen om syskon väcktes på nytt. Men man vill ju att barnen ska ha Så nära det går i ålder mellan sig ändå :/

    ja jag har också blivit gravid av misstag men då var jag mycket yngre så kanske inte kan tillgodoräkna mig det haha 


    Mina barn är lite äldre, yngsta fyller 7 och äldsta blev 9 i julas. Har alltid tänkt att ett tredje barn skulle komma lite senare när de andra två blivit lite större, men hade inte tänkt att äldsta skulle hinna bli hela 10 år Tungan ute Tiden går så fort, hinner inte med, hahaha!


    Barnen önskar sig en bebis och ett småsyskon så jag hoppas jag kommer kunna överraska dem med det framöver 

  • Kiiwii
    evelinagra1 skrev 2022-01-22 22:15:01 följande:
    Tog ett nytt på test nu på kvällen, fortfarande inte positivt fattar inte vad som händer?? 

     


    Ibland är det segt för kroppen. Förra månaden för mig blev ÄL en vecka sen ungefär, hade nästan positiva stickor hela tiden, sen tog dem slut och jag testade inte mer. Fick min sedvanliga ÄL-värk och 12 dagar senare mens som vanligt ;)

    Så det kanske bara tar lite extra tid den här gången för dig med? Ser ju lovande ut iaf :)

  • Kiiwii

    Jag har redan börjat få ÄL-sekret upptäckte jag idag. Hade inte förväntat mig det förrän tidigast om en vecka, hoppas det inte är kroppen som luras Glad 

  • Kiiwii
    Kiiwii skrev 2022-01-26 00:12:03 följande:

    Jag har redan börjat få ÄL-sekret upptäckte jag idag. Hade inte förväntat mig det förrän tidigast om en vecka, hoppas det inte är kroppen som luras Glad 


    Tror fasiken att ÄL är på gång :) Hade svårt att somna inatt pga ont kring äggstockarna. Gick på toa för jag var nödig. Kom på att jag hade några billiga ÄL-stickor kvar och tänkte kul o kolla vad det visar när jag har både fertila flytningar och värk i magen. Teststrecket blev ju jättestarkt snabbt, inte riktigt lika starkt som kontrollstrecket men inte långt ifrån så jag tror banne mig att ÄL är på gång snart :) Sååå taggad, haha.
  • Kiiwii

    Glad gubbe på ÄL-testet idag! Såhär tidigt har jag aldrig fått ÄL sedan jag tog ut hormonspiralen för ett år sedan! Är på cd 12 och så löjligt glad över detta! Bara att ligga i nu då några dagar, startade redan igår, haha. 

    Tänker att ÄL sker imorgon och då blir BIM för mig 8/2. 

Svar på tråden BIM Februari 2022