• Anonym (F)

    Varför förstår inte kvinnor att det är deras egna fel att de tjänar mindre än män?

    Anonym (M) skrev 2022-01-11 20:56:09 följande:

    9 av 10 som dör på jobbet är män. 


    Och ca 8 av de 9 dör pga eget slarv och bristande förmåga att ta till sig de säkerhetsföreskrifter som finns. Varför tar män jobb som de inte klarar av att hantera?
  • Anonym (F)
    Postman skrev 2022-01-11 21:57:54 följande:

    Nej det är inte sant men det är sant att 9 av 10 som dör är män.


    Jo det är helt sant. De flesta arbetsplatsolyckor hade kunnat undvikas om säkerhetsföreskrifter följts av individen. Men män slarvar mer och tar fler onödiga risker pga övertro till sin egen förmåga/odödlighet. De borde alltså inte jobba i riskfyllda yrken.
  • Anonym (F)
    Postman skrev 2022-01-11 21:54:06 följande:

    Det är arbetsgivarens ansvar att ha säkra arbeten, ingen ska dö på jobbet, oavsett man eller kvinna.


    Visst är det så, men när män väljer att inte använda säkerhetsutrustning som ag kräver eller medvetet (och ofta med förvånansvärd stor uppfinningsrikedom) kopplar bort nödvändiga aäkerhetsfunktioner för att göra jobbet "smidiagare" så står ag maktlös men tyvärr med ansvar när olyckor sker. Om du sett ens en bråkdel av de dumheter jag sett göras av män hade du inte argumenterat som du gör. Många borde inte släppas lösa utan någon form av barnvakt på sin arbetsplats. Och lägg då till de faror de även skapar för tredje man... förvånande att män fortfarande tillåta i vissa yrken.
  • Anonym (F)
    Postman skrev 2022-01-11 22:26:22 följande:

    Det har ingen betydelse vad det gör eller inte gör, det är fortfarande arbetsgivarens fulla ansvar för att ha säkra arbetsplatser. Det är en väldigt, väldigt dålig arbetsgivare som tillåter dessa män att hålla på på det sättet. Snudd på att man ska anmäla en sådan dålig arbetsgivare till arbetsmiljöverket.

    Du får lobba för att män förbjuds arbeta.

    //


    Ja vissa arbetsgivare behöver anställa övervakare som följer de anställdas minsta steg. Det är dock inte praktiskt genomförbart, därför bör alla ag fundera allvarligt på om de verkligen ska fortsätta anställa män för vissa tjänster. De är oftast säkrare i kontorsmiljö eftersom de inte klarar av riskfyllda fysiska arbeten.
  • Anonym (F)
    Postman skrev 2022-01-11 22:38:35 följande:

    Nej men måste förstås inte men nu gör många det ändå. Ja det är arbetsgivaren man ska gå på. Arbetsgivaren ska följa de arbetsmiljölagar och regler som finns. Ingen ska behöva bli sjuk, skada sig eller dö av jobbet, det är en jämställdhetsfråga.

    Män har rätt att komma helskinande hem igen och självklart kvinnor med men just nu är män överrepresenterade då är det inte konstigt om dessa hamnar i fokus.   


    Visst har har alla den rätten, men när ag vidtagit alla möjliga åtgärder och vissa män konsekvent vägrar följa de regler som finns och sen råkar ut för en olycka eller gråter ut i aftonblaskan för att de blivit av med jobbet pga åsidosättande av regler som satts för deras egen jäkla säkerhet, är det faktiskt rackarns svårt att fundera över varför "eget ansvar" för sin situation inte är applicerbart för dem. Eller ska vi se män som jättebebisar som inte kan förväntas klara av att se sitt eget ansvar? Behöver de daddor? Tror inte någon ag skulle vara intresserad av en 1-1 bemanning bara för att män prompt ska jobba med farliga jobb de inte klarar av
  • Anonym (F)
    Postman skrev 2022-01-11 22:51:29 följande:

    Som jag skrev tidigare - Arbetsgivaren ska följa de arbetsmiljölagar och regler som finns. Att männen på din arbetsplats inte följer regelverket är arbetsgivarens huvudvärk, då ska denne vidta åtgärder, facket ska informera, man ska gå skyddsrond, upprätta en handlingsplan, ha utbildning...jag tror inte din arbetsgivare förstår riktigt vad arbetsmiljöarbete går ut på. Jag uppmanar dig att gå in på arbetsmiljöverkets hemsida och läsa på lite, kanske gå en kurs (BAM) och även ta med sin personal på detta.


    Ja alltså det spelar liksom inte så stor roll hur många åtgärder arbetsgivare tar när män inte vill ta sitt eget ansvar för sin arbetsmiljö och konsekvent saboterar arbetsgivarens åtgärder.

    Varför tror du att det handlar om min arbetsgivare? Eller ens en enskild arbetsgivare?

    Varför skulle män bli bättre på eget ansvar av att jag går en kurs i BAM?

    Det finns hur många afsar som helst att följa och tydliga krav och riktlinjer men till syvende och sist: om inte individen själv tar sitt ansvar VARJE dag så kommer olyckor att inträffa, hur hårda regler som än finns.

    Alla utbildningar, både de riktade mot arbetarna/indviden och de ansvariga för arbetsmiljön pekar starkt på det egna ansvaret för en trygg arbetsmiljö. Men du vill ha det till att det är "någon annans ansvar". Varför då? Är män inte förmögna till det ansvaret eller?
  • Anonym (F)
    Postman skrev 2022-01-12 08:16:01 följande:

    Det är reglerat i arbetsmiljölagen vems ansvar det är, det är arbetsgivarens. Om arbetsgivaren arbetar systematiskt med arbetsmiljön så har arbetsgivaren bra underlag och fog för att varna och kanske till slut säga upp anställda som inte följer dessa arbetsregler.


    Självklart, det är ingen som har sagt något annat. Men ändå händer olyckor, skrämmande ofta för att män slarvar med sin egen säkerhet.

    Det räcker liksom med att en gång strunta i den där säkerhetsselen eller gena över tågspåren en gång så är det klippt, fast arbetsgivaren gett tydliga instruktioner för hur man ska jobba Män tror allt för ofta att de vet bäst och att de är odödliga. Då hjälper inga varningar eller samtal.
  • Anonym (F)
    Postman skrev 2022-01-12 10:00:05 följande:

    Ja olyckor kommer ändå att hända om anställda slarvar men om arbetsgivaren har ett tydligt regelverk så kommer knappast arbetsgivaren få stå till svars. Med ett tydligt regelverk, handlingsplaner och utbildning så får arbetsgivaren bättre medarbetare, de anställda som slarvar straffar ut sig själva.


    Aaa, du känner inte själv att du nu skriver det fullkomligt uppenbara? Det precis ingen har sagt emot eller saknar kunskap om.

    Det här finns på de allra flesta arbetsplatser men ändå dör män på sina arbetsplatser. Och de flesta av de olycksfallen hade kunnat undvikas om inte män var så oansvariga och riskbenägna. Varför tar de inte ansvar själva för sina riskfyllda arbeten?
Svar på tråden Varför förstår inte kvinnor att det är deras egna fel att de tjänar mindre än män?