Inlägg från: Anonym (Teddy) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Teddy)

    Varför förstår inte kvinnor att det är deras egna fel att de tjänar mindre än män?

    Vem ska jobba inom vård och skola då? Vill du inte ha vård om du blir sjuk? Vad hade du varit om du inte hade gått i skolan?

  • Anonym (Teddy)
    Anonym (Irrelevant) skrev 2022-01-11 17:42:26 följande:

    Det är irrelevant till ämnet. Vi kan inte höja löner för ett yrke bara med motiveringen "vem ska jobba inom vård och skola då". Kan du tänka dig betala mer skatt för att höja lönerna inom vård och skola? Nej såklart.


    Jo det kan jag tänka mig. Jag tycker oftare det är välbetalda män som gnäller över skatten och inte vill betala ett öre mer.
  • Anonym (Teddy)
    Anonym (M) skrev 2022-01-11 18:06:20 följande:

    Flygvärdinneyrket har å andra sidan också tappat status i takt med att fler män börjat jobba där.  

    Yrken blir mindre krävande och riskfyllda när kvinnor börjar jobba i dem eftersom vi t.ex inte accepterar att kvinnor dör på samma sätt som män. Då går också lönen ned. 


    Är kvinnodominerade yrken mindre krävande och riskfylld? Vilken verklighet lever du i? Det mest krävande yrket jag har haft är inom vården. Har du förstått hur riskfyllt jobbet inom socialen, psykiatrin och handikappomsorgen kan vara som exempel?
  • Anonym (Teddy)
    Anonym (St) skrev 2022-01-11 19:27:56 följande:

    Statistiken talar för sig själv kvinnodominerade yrken är mindre farliga 9 av 10 som dör på arbetet är män. Så frågan är vilken verklighet du lever i?


    Riskfyllt och krävande är inte alltid samma sak som döden. Det finns många olika riskfyllda aspekter på arbeten. Tex att bli utsatt för våld eller övergrepp.
  • Anonym (Teddy)
    Anonym (M) skrev 2022-01-11 20:56:09 följande:

    9 av 10 som dör på jobbet är män. 


    Likväl som att det är fler (unga) män som dör i trafiken så finns det i de sammanhangen fler riskfaktorer än endast att jobbet är farligt. Dessutom så är det inte bara död som är en riskfaktor i arbetet. Våld och övergrepp är vanligt inom många kvinnodominerade yrken.
  • Anonym (Teddy)
    Anonym (M) skrev 2022-01-11 21:10:48 följande:

    Det beror på att sådana yrken är svåra att automatisera och när produktiviteten är låg så blir också utrymmet för högre lön lågt. 

    Men jag tycker absolut att kvinnor skall sluta i vårdyrkena och välja ett mansdomierat yrke i stället. Risken att de dör är förstås större men det är väl bara bra att den statistiken blir jämlik också. 

    Eller, det blir den ju inte för när kvinnor dör så bryr sig samhället och ser till att öka säkerheten. Att män dör är det ingen som orkar bry sig om. 


    Inom exempelvis vården producerar man ingenting så där är produktiviteten obefintlig. Det betyder ju inte att personal inom vården inte arbetar. Så vad har lönen med det att göra?.
  • Anonym (Teddy)
    Mimosa86 skrev 2022-01-11 21:35:54 följande:

    - helvete vilka stavfel :)


    Vi förstår. Utmärkt skrivet.
  • Anonym (Teddy)
    Postman skrev 2022-01-11 22:46:57 följande:

    Det är inte så konstigt, män är mer fixerade vid pengar och karriär än kvinnor. Ser jag på vår arbetsplats så är det enorm skillnad mellan män och kvinnor hur man värderar arbete/fritid. För männen här är det långt mer viktigt med högre lön, bättre uppdrag/befattningar och ointressant med hur man sitter medan kvinnor vill ha okey jobb, trevlig arbetsplats med fina gardiner, blommor, fika i grupp och arbetet ska inte var mer än att man kan umgås med barnen och ha gott om fritid.


    Jag förstår inte hur gardiner, blommor och gruppfika påverkar arbetet och hur det i så fall ska påverka lönen?
Svar på tråden Varför förstår inte kvinnor att det är deras egna fel att de tjänar mindre än män?