• Anonym (Ludde­)
  Tis 11 jan 21:13
  7810 visningar
  116 svar
  Inlägg från Anonym (Ludde) Visa alla inlägg
  116
  7810

  Varför förstår inte kvinnor att det är deras egna fel att de tjänar mindre än män?

  Anonym (Irrelevant) skrev 2022-01-11 17:42:26 följande:

  Det är irrelevant till ämnet. Vi kan inte höja löner för ett yrke bara med motiveringen "vem ska jobba inom vård och skola då". Kan du tänka dig betala mer skatt för att höja lönerna inom vård och skola? Nej såklart.


  Varför inte? Skattemedlen går ju redan till andra tjänster och där dessutom utbildning saknas.

  Är det rimligt att en sopåkare som jobbar 25-30 h i veckan tjänar mer än en barnmorska med utbildning och som ansvarar för liv och död dagligen och knappt kan gång toaletten eller ta lunch? För så ser det nämligen ut.
 • Anonym (Ludde­)
  Ons 12 jan 10:13
  #74
  Postman skrev 2022-01-11 22:46:57 följande:

  Det är inte så konstigt, män är mer fixerade vid pengar och karriär än kvinnor. Ser jag på vår arbetsplats så är det enorm skillnad mellan män och kvinnor hur man värderar arbete/fritid. För männen här är det långt mer viktigt med högre lön, bättre uppdrag/befattningar och ointressant med hur man sitter medan kvinnor vill ha okey jobb, trevlig arbetsplats med fina gardiner, blommor, fika i grupp och arbetet ska inte var mer än att man kan umgås med barnen och ha gott om fritid.


  Då har de heller inte huvudansvaret för sina barn. För en människa kan omöjligen maxa karriär samtidigt som samma ambition läggs på föräldraskapet.

  Det är här kvinnorna halkar efter. Jaget offras för laget, och det är i princip alltid kvinnan som väljer att stå tillbaka för att få familjen att funka. Och sen vid skiljsmässa anser mannen att hon inte ska få HANS pengar (trots att hennes avkall och fokus på familjen möjliggjort han karriärsstasning och trots att hon jobbar obetalt i hemmet- kanske t.o.m. jobbat betydligt fler timmar allt som allt).
Svar på tråden Varför förstår inte kvinnor att det är deras egna fel att de tjänar mindre än män?
Logga in
Bli medlem