• Tis 11 jan 17:07
  7817 visningar
  116 svar
  -1 +1
  116
  7817

  Varför förstår inte kvinnor att det är deras egna fel att de tjänar mindre än män?

  Ni kvinnor tjänar mindre än män för att ni väljer:

  Jobba inom offentlig sektor istället för privat.

  Jobba inom vården och andra lågavlönade yrken.

  Utbildad er inom saker som inte leder till jobb med hög inkomst.

  Män väljer att utbilda sig inom ämnen som leder till högavlönade yrken inom privat sektor och är villiga att jobba längre pass, kvällar, helger och flytta vart jobben är.

  Så ni kvinnor tjänar ju mindre pga er egna beslut så varför klagar ni? Vill ni tjäna mer så ta samma beslut som männen.

 • Svar på tråden Varför förstår inte kvinnor att det är deras egna fel att de tjänar mindre än män?
 • Ons 12 jan 10:00
  #71
  Anonym (F) skrev 2022-01-12 09:43:36 följande:
  Självklart, det är ingen som har sagt något annat. Men ändå händer olyckor, skrämmande ofta för att män slarvar med sin egen säkerhet. Det räcker liksom med att en gång strunta i den där säkerhetsselen eller gena över tågspåren en gång så är det klippt, fast arbetsgivaren gett tydliga instruktioner för hur man ska jobba Män tror allt för ofta att de vet bäst och att de är odödliga. Då hjälper inga varningar eller samtal.

  Ja olyckor kommer ändå att hända om anställda slarvar men om arbetsgivaren har ett tydligt regelverk så kommer knappast arbetsgivaren få stå till svars. Med ett tydligt regelverk, handlingsplaner och utbildning så får arbetsgivaren bättre medarbetare, de anställda som slarvar straffar ut sig själva.
 • Ons 12 jan 10:05
  #72
  Postman skrev 2022-01-11 23:02:56 följande:

  Jag upplever att kvinnor är långt mer måna om sin arbetsplats än om sin lön.


  Om det ändå vore så... vi har överdominans av affärskvinnor på mitt jobb.4 år senare och fortsättande inte en enda gardin eller tavla. En lite sketen krukväxt och ständigt stinkande kylskåp för att ingen städar ur.

  Tror det du beskriver är vanligare av en äldre generation kvinnor. Typ min mamma som går runt och känner att alla krukväxter inte är för torra. De som bakar och tar hand om alla på jobbet.

  Jag skulle verkligen önska mig en tant på mitt jobb, eller en äldre gubbe som kräver sin fikarast :)
 • Anonym (M)
  Ons 12 jan 10:08
  #73
  Mimosa86 skrev 2022-01-11 21:33:21 följande:
  Och hur fixar en man att jobba långa pass, kvällar, helger och redo att flytta hipp som japp om han har huvudsakliga ansvaret för sina barn? :) förklara gärna den ekvationen.

  Lätt att prata om valmöjlighet när många kvinnor inte har något alternativ även om de skulle vila. Hade vi levt i en värd där föräldraskapet delades 50/50 och där både män och kvinnor alltid satte barnen i första rum framför sina egna ambitioner, ja då hade det varit en annan diskussionsfrågorna. Men nu är det ju inte så. Så en grupp får ju göra större avkall. Kan du gissa vilken?

  (Och kom inte och säg att man inte behöver skaffa barn. Det är biologiskt betingat och något vi måste göra för att inte mänskligheten ska gå under. Det är som att säga till en man att sex är oviktigt och inget man behöver ägna sig åt)
  Ja, med tanke på att män lever kortare och i allmänhet är olyckligare så är det rätt tydligt att det är män är de som gör avkall. De är de som är på jobbet så att kvinnor skall kunna vara hemma med barnen. De offrar kontakten med barnen för  kvinnans skull. När de sedan är ensamma för att de jobbar för mycket så anses de få skylla sig själva. 
 • Anonym (Ludde­)
  Ons 12 jan 10:13
  #74
  Postman skrev 2022-01-11 22:46:57 följande:

  Det är inte så konstigt, män är mer fixerade vid pengar och karriär än kvinnor. Ser jag på vår arbetsplats så är det enorm skillnad mellan män och kvinnor hur man värderar arbete/fritid. För männen här är det långt mer viktigt med högre lön, bättre uppdrag/befattningar och ointressant med hur man sitter medan kvinnor vill ha okey jobb, trevlig arbetsplats med fina gardiner, blommor, fika i grupp och arbetet ska inte var mer än att man kan umgås med barnen och ha gott om fritid.


  Då har de heller inte huvudansvaret för sina barn. För en människa kan omöjligen maxa karriär samtidigt som samma ambition läggs på föräldraskapet.

  Det är här kvinnorna halkar efter. Jaget offras för laget, och det är i princip alltid kvinnan som väljer att stå tillbaka för att få familjen att funka. Och sen vid skiljsmässa anser mannen att hon inte ska få HANS pengar (trots att hennes avkall och fokus på familjen möjliggjort han karriärsstasning och trots att hon jobbar obetalt i hemmet- kanske t.o.m. jobbat betydligt fler timmar allt som allt).
 • Anonym (Hmm)
  Ons 12 jan 10:13
  #75

  Klart det är skillnad mellan lön på olika typer av jobb och arbetsplatser. Finns mkt man kan tycka om det.

  Men det är inte det som är problemet i jämställdhet, det är att kvinnor och män får olika lön för samma jobb på samma ställe.

  Och att kvinnodominerade arbetsplatser inte driver upp lönerna på samma sätt som mansdominerade.

 • Anonym (M)
  Ons 12 jan 10:14
  #76
  Anonym (***)) skrev 2022-01-11 21:34:40 följande:
  Anonym (M) skrev 2022-01-11 21:00:43 följande:
  Det är inte män som gnäller heller, det är kvinnor som väljer säkra men dåligt betalda jobb som gnäller.

  Jaså, i denna tråd verkar det vara mannen som klagar på sina farliga jobb. Om fler kvinnor väljer farliga jobb och det bidrar till säkrare jobb, så gynnar det mannen också. Men du tycker alltså att det är fel?


  Men man kan ju fråga sig varför mannen inte själv inte gör något för att förbättra sin situation. De ska kanske börja gnälla hos arbetsgivaren. Eller byta jobb,så som man uppmanar kvinnor att göra om de inte trivs.


  Jämför hur mycket kvinnors dåliga inkomster diskuteras offentligt, i nyheter etc, med hur många män som dör på jobbet så skall du se att det skiljer sig radikalt åt. Kvinnors löner gnälls det över ständigt, att män dör tas väldigt sällan upp. 
  Sånej, män gnäller inte över att de dör. De är uppfostrade att inte gnälla. Även i den här tråden är det du kallar gnäll ett konstaterande varför män tjänar mer. 
 • Anonym (M)
  Ons 12 jan 10:18
  #77
  +1
  Jemp skrev 2022-01-11 21:35:16 följande:
  Det brukar främst vara feminister som lyfter även när pojkar missgynnas eller begränsas på olika sätt.
  Nej det är det inte, det är nationalekonomer som brukar lyfta frågan, feminister gör det sällan och när de gör det är det för att skylla på pojkarna själva. 
  Det är ingen stor feministisk fråga att pojkar hamnar efter. Öht är problem som drabbar män i bästa fall ointressanta för feminister och inte sällan ses sådana frågor som ett hot, nånting som stjäl uppmärksamhet från viktigare frågor, dvs sådant som drabbar kvinnor. 
 • Anonym (M)
  Ons 12 jan 10:29
  #78
  Anonym (Teddy) skrev 2022-01-11 22:28:14 följande:
  Inom exempelvis vården producerar man ingenting så där är produktiviteten obefintlig. Det betyder ju inte att personal inom vården inte arbetar. Så vad har lönen med det att göra?.
  Man producerar i vården också, hälsa kanske man skulle kunna sammafatta det med. Man behöver ju inte producera saker för att vara produktiv.  Problemet är som sagt att det är svårt att effektivisera eftersom det är mycket manuellt arbete och därmed så blir det dyrt att höja lönerna. 
  Automatiserar man så är det färre som behöver utföra jobb och då är det billigare att höja lönerna (färre att höja lönen för).  
  Det är det det har med lönen att göra. 
 • Anonym (M)
  Ons 12 jan 10:32
  #79
  Anonym (K) skrev 2022-01-11 22:40:29 följande:

  Om man jämför män och kvinnors löner inom samma yrke så tjänar männen generellt mer trots samma utbildningsgrad och yrkeserfarenhet.

  Att jämföra mellan olika yrken där löneskillnaderna och utbildning skiljer sig mycket åt blir ju missvisande.

  När ska ni män förstå det?


  Nej, den oförklarade löneskillnaden mellan kvinnor och män är väldigt liten (och oförklarad, så det behöver inte alls vara diskriminering).  Det finns det gott om statistik på. 
  Problemet är de livsval som kvinnor gör, de prioriterar jobb som ligger nära, är säkra och i det offetliga. Män prioriterar lönen. 
 • Anonym (***))
  Ons 12 jan 10:41
  #80
  Anonym (M) skrev 2022-01-12 10:14:39 följande:
  Jämför hur mycket kvinnors dåliga inkomster diskuteras offentligt, i nyheter etc, med hur många män som dör på jobbet så skall du se att det skiljer sig radikalt åt. Kvinnors löner gnälls det över ständigt, att män dör tas väldigt sällan upp. 
  Sånej, män gnäller inte över att de dör. De är uppfostrade att inte gnälla. Även i den här tråden är det du kallar gnäll ett konstaterande varför män tjänar mer. 
  Som sagt, varför är män tysta?

  Varför ställer inte män upp för män? Varför ser inte män till att andra män inte struntar i säkerheten på  jobbet, varför ser inte män till att ta hand om män som blir ensamma, varför ser inte män till att skaffa familj med en jämställd kvinna? 

  Jag har så svårt att se varför män inte tål att kvinnor jobbar för att få bättre arbetsmiljö samt lön. Män har jobbar för det i årtionden, ända sedan fackföreningsrörelsen tog fart. Varför missunnar man kvinnor att göra samma sak, är det för att kvinnor oftast jobbar i skattefinansierade sektorer? 


Svar på tråden Varför förstår inte kvinnor att det är deras egna fel att de tjänar mindre än män?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.