• Anonym (Val)
  Tor 13 jan 16:22
  25655 visningar
  73 svar
  Inlägg från Anonym (Val) Visa alla inlägg
  73
  25655

  Covid under graviditet, hur mådde ni?

  Anonym (.) skrev 2022-01-13 16:09:57 följande:

  Eftersom dina val påverkar alla i samhället så är det faktiskt en rättighet att ifrågasätta andra så kallade val (och enorma egoism).

  Det hade varit en helt annan sak om bara du och ditt barn drabbats av dina val men nu är det inte så. Dina rättigheter över personliga val är helt enkelt underställda den stora massans rättighet att vara skyddade från de som kan utgöra en hotbild mot liv och hälsa.


  Fast det är väl hennes val att ta vaccinet eller ej. Den som blir drabbad om hon blir sjuk är ju hon själv och hennes ofödde bebis möjligtvis (nu är hon väl vaccinerad och har fått barnet till och med)

  Vad som är mer egoistiskt är väl att man som fullvaccinerad tror sig ha rättigheten att köpa fritt fram trotts att man faktist kan sprida smitta ändå. Det är ju bara att kolla på vad som skedde igår bland våra politiker. Trotts vaccinerade så är det hittills 2 st som har testat positivt för covid.

  Allas val, vaccinerade eller ej för i så fall ifrågasättas. Kanske är en bättre idé att slopa vaccinationspass och införa gratis snabbtester till alla så att man kan testa sig innan man beger sig ut i samhället. Som sagt, spelar ju tydligen ingen roll om man är vaccinerad eller ej, alla smittar
 • Anonym (Val)
  Tor 13 jan 16:48
  #25
  LadyJane skrev 2022-01-13 16:38:33 följande:

  Nu agiterar du som en antivaxxer av rang och blandar högt och lågt, sakligt och fabulerar så att det bara blir geggamojja av alltihop.

  Det är hennes personliga val men det är alla andras rätt att ifrågasätta det då hennes val påverkar ALLA i samhället.

  Snabbtester är svindyra och ska inte betalas av skattebetalarna bara för att det springer lösa egocentriska galenpannor som inte har förmåga att tänka på andra än sig själva. Du som ovaccinerad ska självklart bekosta det helt utan statlig rabatt. Det finns ju orsaker varför länder nu börjar införa extra skatt på ovaccinerade. De är svindyra för samhället och ska självklart stå själva för den extrakostnad som de påtvingar samhället.

  Så nej, gratis snabbtester för att hjärntvättade antivaxxers ska få springa lösa ska vi INTE ha. De gör ett val och får ta konsekvenserna av det och de ska inte få sin galenskap subventionerad av skattebetalarna.


  Lugna ner dig

  Du behöver inte bli så upprörd pga min åsikt.

  Jag tog 3e sprutan förra veckan och är gravid och jobbar inom vården.

  Jag säger inte att de som är ovaccinerade gör rätt, vad jag säger är att vaccinerade även bör ifrågasättas när man tror att det är fritt fram fastän det är bevisat att även de som har tagit vaccin även smittar.

  Och för att få ner smitta och sjukvårdsbesök så kanske det i längden är billigare att dela ut snabbtest än att införa vaccinpass som tydligen inte fungerar för att samhället i långa loppet ska tillfriskna.

  Galenpannorna i detta fall i min åsikt är alla som inte tar hänsyn till andra, ovaccinerad som vaccinerad .
 • Anonym (Val)
  Tor 13 jan 17:01
  #27
  Anonym (.) skrev 2022-01-13 16:51:58 följande:

  Lär dig att inte projicera dina känslor på andra. Du måste helt enkelt ta ansvar för dem själv och inte ge andra skulden för det du känner.

  Förstått?

  Eftersom snabbtest är så sjukt dyra så ska inte skattebetalarna stå för det utan det ska var och en göra ur egen ficka. Det är som jag säger en konsekvens av de val man gör.


  Hur projicerar jag mina känslor på andra i ett lugnt tillstånd när det är LadyJane som tydligt är upprörd och kommer med påhopp om att jag skulle ljuga eller påstå?

  Så nej, jag har inte förstått.

  Jag betalar gärna mer skatt för att dela ut ett test som fungerar för att stoppa smitta gällande både ovaccinerade samt vaccinerade än att dras med vaccinpass som uppenbarligen inte visar på om du bär på smitta eller ej. Det visar bara på att du eventuellt inte blir lika sjuk eller behöva påvisa symtom om du har ett pass.

  Jag tror personligen att snabbtest löser saker i samhället snabbare så att smittan kan begränsas mer än att springa med ett papper som inte skyddar andra från att bli smittade.
 • Anonym (Val)
  Tor 13 jan 17:39
  #31
  +1
  Anonym (Gravid) skrev 2022-01-13 17:11:41 följande:

  Det man vill begränsa är ju belastningen på sjukvården och inte nödvändigtvis att folk inte blir förkylda. Och där är det ännu ovaccinerade som löper betydligt större risk att hamna.

  Däremot håller jag med om att vaccinpass inte räcker för att minska spridningen av smitta. Min familj och våra bekanta är alla vaccinerade och har blivit smittade av andra vaccinerade.

  Så att bekosta snabbtest är en fis i rymden jämfört med att sprida smittan och ha folk sjukskriva och vabbandes i all oändlighet.


  Jo så är det ju och därför anser jag att det är smartare i långa loppet att stå för snabbtester. Då får du veta ifall du är smittad rätt snabbt och då minimerar vi smitta väldigt effektivt.

  Jag själv jobbar inom sjukvård och vi går ofta på knäna då kollegor är hemma pga covid.

  Som sagt, menar inte att de som är ovaccinerade gör rätt men är man vaccinerad gör man heller inte rätt i vissa lägen. Håller inte avstånd, trängsel etc.

  Och det hjälper inte att privatpersoner ska ta till hård ton och anklagelser mot de som valt att inte vaccinera sig, de personerna kommer ute att göra det pga andra tycker att dom är egocentriska eller dumdristiga .

  Majoriteten i min omkrets är vaccinerade sen finns det ett fåtal som valt att inte göra det och jag kan inte tvinga en vuxen människa.
 • Anonym (Val)
  Tor 13 jan 19:34
  #37
  +1
  LadyJane skrev 2022-01-13 17:11:35 följande:

  Det är bara en annan form av påhopp, att projicera egna känslor på andra på det sätt du gör. Skärp dig. Att du är upprörd betyder inte att alla runt dig är det.

  Det blir väldigt tragiskt att du inte förstår en sådan enkel sak.

  Man vet att vaccin skyddar effektivt mot smitta. Det stoppar den inte helt men minskar rejält. Det betyder inte att det är som dina lögnaktiga påstående, att vaccin är overksamt ur smittsynpunkt.


  Jag är inte upprörd, däremot verkar du vara det när du kommer med falska påståenden om att jag skulle ljuga eller påstå saker.

  Du får gärna tala om vad jag har ljugit om eller påstått och tala gärna om på vilket sätt jag är upprörd, när jag inte någonstans skriver hetsigt eller kommer med påhopp. Om du anser att jag projicerar mina känslor på dig eller andra så är ni välkomna att anmäla o lägger i så fall.

  Jag har inte sagt att vaccin inte skyddar mot smitta. Däremot har jag skrivit att även vaccinerade kan bli smittade samt föra smittan vidare. Det är absolut ingen lögn. Däremot sanning.

  Hade jag ansett eller trott att vaccin inte är effektivt mot smitta så hade jag själv inte valt att vaccinera mig tre gånger.
 • Anonym (Val)
  Tor 13 jan 19:37
  #38
  Anonym (marie) skrev 2022-01-13 17:11:26 följande:

  En fråga ang snabbtester. Det är många länder som använder snabbtester för att försöka få vardagen att fungera bättre, bla på skolor osv. Här i Sverige säger man att snabbtester inte är jätte pålitliga, vad tycker du om det då du jobbar inom vården?

  Själv tror jag på snabbtester och har tagit fler och tänker fortsätta med det.


  Jag anser att snabbtesten inte är 100% att lita på, däremot bättre än ett vaccinpass.

  Det är ändå något jag använder mig av då de är rätt pålitliga men visst kan de visa fel.

  Har vi stor spridning på jobbet så testar vi oss på andra sätt för att komplettera snabbtesten
Svar på tråden Covid under graviditet, hur mådde ni?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.