• Anonym (marie­)
  Tor 13 jan 13:57
  25669 visningar
  73 svar
  Inlägg från Anonym (marie) Visa alla inlägg
  73
  25669

  Covid under graviditet, hur mådde ni?

  Hej!

  Hade covid i vecka 26, milda symtom utan feber. Det var en vanlig förkylning som gick över på fyra dagar och bestod av täppt näsa och ont i halsen. Jag var också ovaccinerad utan några bakomliggande sjukdomar. Pratade mycket med min BM om vaccinet och gravida som får covid under sin graviditet men hon var ändå positiv och pressade mig inte till att ta vaccinet om jag inte ville. Som jag förstår så mår de flesta på samma sätt, det är en mycket liten procent som blir jättesjuka och ännu mindre procent får komplikationer.

  Två veckor efter mitt snitt tog jag vaccinet men jag var rädd att ta under min graviditet och jag förstår inte folk som säger åt en vad man ska göra eller att man BÖR ta något man inte vill.

 • Anonym (marie­)
  Tor 13 jan 15:12
  #14
  +1
  Drottningen1970 skrev 2022-01-13 14:57:04 följande:
  Förstår du verkligen inte att folk ställer sig oerhört frågande till att man helt bortser från vetenskapliga fakta om att gravida bör vaccinera sig för att skydda sig själv och inte minst barnet i magen? De flesta är ju annars väldigt noga med att följa andra graviditetsråd om vad man ska äta, dricka och göra.

  För mig är det faktiskt fullständigt häpnadsväckande att man när det gäller nåt så viktigt väljer bort att skydda sitt barn för att man inte vill.

  Samma personer är antagligen hysteriska om de skulle råka få i sig lite vitvinssås.

  Märkligt.
  Vetenskap kan vi inte prata om då man började vaccinera gravida för några månader sedan. Det jag inte förstår att folk inte kollar sitt utan lägger sig i andras val.  Jag tog vaccinet efteråt och respekterar faktiskt allas val, man gör det som man själv känner sig trygg med speciellt  under sin graviditet.
 • Anonym (marie­)
  Tor 13 jan 16:24
  #20
  Anonym (.) skrev 2022-01-13 16:09:57 följande:
  Eftersom dina val påverkar alla i samhället så är det faktiskt en rättighet att ifrågasätta andra så kallade val (och enorma egoism).

  Det hade varit en helt annan sak om bara du och ditt barn drabbats av dina val men nu är det inte så. Dina rättigheter över personliga val är helt enkelt underställda den stora massans rättighet att vara skyddade från de som kan utgöra en hotbild mot liv och hälsa.
  Haha, tusen tack för din åsikt! Jag slutar svara på sådant mer för tråden handlar om något helt annat, inte om att man ska behöva läxa upp personer som inte är eller var vaccinerade.
 • Anonym (marie­)
  Tor 13 jan 16:30
  #21
  Anonym (Val) skrev 2022-01-13 16:22:48 följande:
  Fast det är väl hennes val att ta vaccinet eller ej. Den som blir drabbad om hon blir sjuk är ju hon själv och hennes ofödde bebis möjligtvis (nu är hon väl vaccinerad och har fått barnet till och med)

  Vad som är mer egoistiskt är väl att man som fullvaccinerad tror sig ha rättigheten att köpa fritt fram trotts att man faktist kan sprida smitta ändå. Det är ju bara att kolla på vad som skedde igår bland våra politiker. Trotts vaccinerade så är det hittills 2 st som har testat positivt för covid.

  Allas val, vaccinerade eller ej för i så fall ifrågasättas. Kanske är en bättre idé att slopa vaccinationspass och införa gratis snabbtester till alla så att man kan testa sig innan man beger sig ut i samhället. Som sagt, spelar ju tydligen ingen roll om man är vaccinerad eller ej, alla smittar
  Precis, väldigt bra skrivet :)
 • Anonym (marie­)
  Tor 13 jan 17:11
  #28
  Anonym (Val) skrev 2022-01-13 17:01:54 följande:
  Hur projicerar jag mina känslor på andra i ett lugnt tillstånd när det är LadyJane som tydligt är upprörd och kommer med påhopp om att jag skulle ljuga eller påstå?

  Så nej, jag har inte förstått.

  Jag betalar gärna mer skatt för att dela ut ett test som fungerar för att stoppa smitta gällande både ovaccinerade samt vaccinerade än att dras med vaccinpass som uppenbarligen inte visar på om du bär på smitta eller ej. Det visar bara på att du eventuellt inte blir lika sjuk eller behöva påvisa symtom om du har ett pass.

  Jag tror personligen att snabbtest löser saker i samhället snabbare så att smittan kan begränsas mer än att springa med ett papper som inte skyddar andra från att bli smittade.
  En fråga ang snabbtester. Det är många länder som använder snabbtester för att försöka få vardagen att fungera bättre, bla på skolor osv. Här i Sverige säger man att snabbtester inte är jätte pålitliga, vad tycker du om det då du jobbar inom vården?

  Själv tror jag på snabbtester och har tagit fler och tänker fortsätta med det.
Svar på tråden Covid under graviditet, hur mådde ni?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.