• Anonym (Gravi­d)
  Tor 13 jan 16:05
  25668 visningar
  73 svar
  Inlägg från Anonym (Gravid) Visa alla inlägg
  73
  25668

  Covid under graviditet, hur mådde ni?

  Jag har covid just nu i v 23.

  Har inte varit värre än en förkylning. Blev sjuk i måndags/tisdags och tror jag kommer vara relativt frisk imorgon.

  Dubbelvaccinerad och fick min andra dos i december så relativt färskt.

  Har inte haft feber däremot jobbig hosta då och då och täppt i näsan.. kände mig febrig första dagarna men hade som sagt ingen feber.

 • Anonym (Gravi­d)
  Tor 13 jan 17:11
  #30
  Anonym (Val) skrev 2022-01-13 17:01:54 följande:

  Hur projicerar jag mina känslor på andra i ett lugnt tillstånd när det är LadyJane som tydligt är upprörd och kommer med påhopp om att jag skulle ljuga eller påstå?

  Så nej, jag har inte förstått.

  Jag betalar gärna mer skatt för att dela ut ett test som fungerar för att stoppa smitta gällande både ovaccinerade samt vaccinerade än att dras med vaccinpass som uppenbarligen inte visar på om du bär på smitta eller ej. Det visar bara på att du eventuellt inte blir lika sjuk eller behöva påvisa symtom om du har ett pass.

  Jag tror personligen att snabbtest löser saker i samhället snabbare så att smittan kan begränsas mer än att springa med ett papper som inte skyddar andra från att bli smittade.


  Det man vill begränsa är ju belastningen på sjukvården och inte nödvändigtvis att folk inte blir förkylda. Och där är det ännu ovaccinerade som löper betydligt större risk att hamna.

  Däremot håller jag med om att vaccinpass inte räcker för att minska spridningen av smitta. Min familj och våra bekanta är alla vaccinerade och har blivit smittade av andra vaccinerade.

  Så att bekosta snabbtest är en fis i rymden jämfört med att sprida smittan och ha folk sjukskriva och vabbandes i all oändlighet.
 • Anonym (Gravi­d)
  Tor 13 jan 19:05
  #34
  Anonym (.) skrev 2022-01-13 18:16:41 följande:

  Det här är ingen åsiktsfråga. Man har rätt många studier världen runt som visar att det effektivaste för att sprida smitta är vaccin. Men eftersom vi har alltför många vaccinvägrare så kommer vi inte nå flockimmunitet på länge. Därför har vi vaccinpass så att vaccinerade ska kunna fortsätta sina liv, besöka bibliotek osv men även med de rekommendationer som finns.

  Det är alltså inte bara ett pass och sen är allt exakt som vanligt vilket det låter som på ditt inlägg. Vaccinpass är ett komplement till de andra restriktioner och åtgärder som redan finns.

  Ett snabbtest kostar 50 kr. Det handlar om hundratals miljoner test varje dag. Det räcker om 1% av befolkningen som gör ett enda test varje dag. Det blir 50 miljoner. OM DAGEN. Det är så långt man kan komma från "en fis i rymden". 1,4 miljarder varje månad. För 10% av befolkningen. 20% är ovaccinerade så det blir alltså minst 3 MILJARDER i månaden.

  Men det är enligt dig bättre att strunta i passen och övergå till testen. Det betyder att ALLA ska göra test, varje dag och flera gånger. När du går in i affären, besöker biblioteket, åker kommunalt, kommer till jobbet.

  Regionernas kostnader uppgick till 393 miljarder kronor år 2020

  Om varje person gör ett enda test om dagen ökar kostnaderna med 50% och kallar det för "en fis i rymden".  Säg mig, vilken väljare skulle gå med på det här att få en skattehöjning på 11-12% för det är vad som krävs för att betala din "lilla fis". Mycket lågt räknat.

  Ibland blir jag förvånad hur lite människor tänker. Det verkar som att det tar stopp vid nästippen många gånger.


  Var skrev jag någonsin att man skulle strunta i vaccin eller att det på något sätt inte hjälper ?

  Jag skrev att det inte räcker med vaccinpass för att röra sig fritt och att man smittar ändå.

  Och vad tror du det kostat att ha folk vabbandes, sjuka från arbetet flera veckor osv ?

  Jag tycker inte man testar sig konstant för att röra sig fritt, tycker gott vi skulle haft restriktioner ett tag till.

  Sluta lägg ord i mun på mig för du vill bråka på internet.
Svar på tråden Covid under graviditet, hur mådde ni?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.