• Anonym (.)
  Tor 13 jan 16:09
  27640 visningar
  73 svar
  73
  27640

  Covid under graviditet, hur mådde ni?

  Anonym (marie) skrev 2022-01-13 15:12:43 följande:
  Vetenskap kan vi inte prata om då man började vaccinera gravida för några månader sedan. Det jag inte förstår att folk inte kollar sitt utan lägger sig i andras val.  Jag tog vaccinet efteråt och respekterar faktiskt allas val, man gör det som man själv känner sig trygg med speciellt  under sin graviditet.
  Eftersom dina val påverkar alla i samhället så är det faktiskt en rättighet att ifrågasätta andra så kallade val (och enorma egoism).

  Det hade varit en helt annan sak om bara du och ditt barn drabbats av dina val men nu är det inte så. Dina rättigheter över personliga val är helt enkelt underställda den stora massans rättighet att vara skyddade från de som kan utgöra en hotbild mot liv och hälsa.
 • Anonym (.)
  Tor 13 jan 16:14
  #18
  För kvinnor som fick en covid-infektion i veckorna 22-36 syntes, som tidigare redovisats, en klart förhöjd risk att föda för tidigt.Och det innebär en hel del risker, framförallt för barnet.
 • Anonym (.)
  Tor 13 jan 16:40
  #24
  -1
  Anonym (marie) skrev 2022-01-13 16:24:52 följande:
  Haha, tusen tack för din åsikt! Jag slutar svara på sådant mer för tråden handlar om något helt annat, inte om att man ska behöva läxa upp personer som inte är eller var vaccinerade.
  Jag läxar inte upp men jag förstår att någon med en egocentrisk syn tycker att det är att bli uppläxad att få höra att även andra har rättigheter och det kan innebära att man har rätt att ifrågasätta egoismen.
 • Anonym (.)
  Tor 13 jan 16:51
  #26
  Anonym (Val) skrev 2022-01-13 16:48:06 följande:
  Lugna ner dig

  Du behöver inte bli så upprörd pga min åsikt.

  Jag tog 3e sprutan förra veckan och är gravid och jobbar inom vården.

  Jag säger inte att de som är ovaccinerade gör rätt, vad jag säger är att vaccinerade även bör ifrågasättas när man tror att det är fritt fram fastän det är bevisat att även de som har tagit vaccin även smittar.

  Och för att få ner smitta och sjukvårdsbesök så kanske det i längden är billigare att dela ut snabbtest än att införa vaccinpass som tydligen inte fungerar för att samhället i långa loppet ska tillfriskna.

  Galenpannorna i detta fall i min åsikt är alla som inte tar hänsyn till andra, ovaccinerad som vaccinerad .
  Lär dig att inte projicera dina känslor på andra. Du måste helt enkelt ta ansvar för dem själv och inte ge andra skulden för det du känner.
  Förstått?

  Eftersom snabbtest är så sjukt dyra så ska inte skattebetalarna stå för det utan det ska var och en göra ur egen ficka. Det är som jag säger en konsekvens av de val man gör.
 • Anonym (.)
  Tor 13 jan 18:16
  #33
  Anonym (Gravid) skrev 2022-01-13 17:11:41 följande:
  Däremot håller jag med om att vaccinpass inte räcker för att minska spridningen av smitta. Min familj och våra bekanta är alla vaccinerade och har blivit smittade av andra vaccinerade.

  Så att bekosta snabbtest är en fis i rymden jämfört med att sprida smittan och ha folk sjukskriva och vabbandes i all oändlighet.
  Det här är ingen åsiktsfråga. Man har rätt många studier världen runt som visar att det effektivaste för att sprida smitta är vaccin. Men eftersom vi har alltför många vaccinvägrare så kommer vi inte nå flockimmunitet på länge. Därför har vi vaccinpass så att vaccinerade ska kunna fortsätta sina liv, besöka bibliotek osv men även med de rekommendationer som finns.

  Det är alltså inte bara ett pass och sen är allt exakt som vanligt vilket det låter som på ditt inlägg. Vaccinpass är ett komplement till de andra restriktioner och åtgärder som redan finns.

  Ett snabbtest kostar 50 kr. Det handlar om hundratals miljoner test varje dag. Det räcker om 1% av befolkningen som gör ett enda test varje dag. Det blir 50 miljoner. OM DAGEN. Det är så långt man kan komma från "en fis i rymden". 1,4 miljarder varje månad. För 10% av befolkningen. 20% är ovaccinerade så det blir alltså minst 3 MILJARDER i månaden.

  Men det är enligt dig bättre att strunta i passen och övergå till testen. Det betyder att ALLA ska göra test, varje dag och flera gånger. När du går in i affären, besöker biblioteket, åker kommunalt, kommer till jobbet.

  Regionernas kostnader uppgick till 393 miljarder kronor år 2020
  Om varje person gör ett enda test om dagen ökar kostnaderna med 50% och kallar det för "en fis i rymden".  Säg mig, vilken väljare skulle gå med på det här att få en skattehöjning på 11-12% för det är vad som krävs för att betala din "lilla fis". Mycket lågt räknat.

  Ibland blir jag förvånad hur lite människor tänker. Det verkar som att det tar stopp vid nästippen många gånger.
Svar på tråden Covid under graviditet, hur mådde ni?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.