• Fre 14 jan 04:06
  2575 visningar
  17 svar
  Inlägg från Friger Visa alla inlägg
  17
  2575

  Kommer Ryssland anfalla Sverige?

  Ryssland har påtagligt förstärkt sin förmåga att skeppa över trupper i östersjön.

  Det finns bara ett realistiskt mål för en sådan förstärkning. Det är Sverige. Det vet försvarsmakten. Därav beredskapshöjningen.

  Ukraina har en ganska stark försvarsmakt numera. Känner Putin att han måste anfalla någon skulle jag inte vara säker på vem det blir.

 • Fre 14 jan 07:50
  #10
  Jonnynilsson skrev 2022-01-14 07:18:22 följande:

  Nej jag tror inte en invasion är föresvävande. Om man angriper Finland/Sverige får man Nato mot sig och det klarar inte ryssen. 

  Men Putin kommer att försöka utöka sitt imperium genom att ta tillbaka de gamla områdena i öst genom att invadera bland annat Ukraina. Kanske vår grannar i Baltikum också ligger risigt till. Jag är osäker hur långt Putin vågar gå.

  Så det är lika bra att vi officiellt begär medlemskap i NATO eftersom vi redan är det inofficiellt.


  Vem har sagt något om att anfalla Finland? Det hade märkts. Båtarna är här för vår skull.

  Nato har varit otroligt tydliga mot Sverige. Ändå tycks en del inte förstå klartext. Gång på gång har Nato sagt att Nato kommer INTE att försvara Sverige. Antingen är ni med oss, eller så är ni det inte.

  Ryssland kommer att drabbas hårt ekonomiskt av ett anfall mot Sverige eller Ukraina. Genom sanktioner. Jag tror att det hotet räcker då det är hårdare än det låter. Men jag är inte säker.
 • Fre 14 jan 08:13
  #12
  Jonnynilsson skrev 2022-01-14 08:06:22 följande:
  Jag tror också att hot om sanktioner ger bäst effekt. Men det vore hemskt om det skulle genomföras för då blir det inbördeskrig i Ryssland. Det blir den lille ryske medborgaren som får betala priset.
  Ingen aning om det är risk för inbördeskrig i Ryssland. Har däremot förstått att Putin befinner sig i ett läge där han inte kan släppa makten om landet.

  Sen när han ska ställa sig i talarstolen... Vad ska han prata om? Hur ekonomin går eller hur han bekämpat korruptionen? Bättre att prata om vad som hotar Ryssland.
 • Fre 14 jan 16:35
  #14
  Tecum skrev 2022-01-14 16:20:29 följande:
  Men Sverige är med i EU och de kan inte stå passiva om ett medlemsland anfalls. Då faller hela tanken med unionen och det lär bli kaos i EU:s regelverk. Man kommer att säga "varför ska vi lyda er när ni inte kan skydda oss". Och EU är till stora delar Nato, ett Nato som kommer i ett mycket sämre läge om Sverige blir ryskt.
  Nä, EU kommer säkert att införa hårda sanktioner. I övrigt, vem vet? Det finns inga sådana garantier. EU som helhet vinner lätt över Ryssland i förlängningen. Kärnvapen exkluderade.

  Unionen har mer än dubbelt så stort flygvapen, med merparten modernare plan. Mängden soldater och och övrig utrustning är också helt överlägsen Ryssland. Ryssland skulle få en förödande lång front att kriga på dessutom.

  OM EU enas och gör gemensam sak dvs.

  Anfaller Ryssland Sverige så kommer dom inte att ta hela landet. Det är Gotland dom är intresserade av.
 • Fre 14 jan 17:08
  #17
  viktorjohan skrev 2022-01-14 16:52:24 följande:

  Om Ryssland har för avsikt att anfalla och "återta" en eller flera av de baltiska staterna kommer Ryssland behöva kontrollera Gotland på grund av det otroligt viktiga strategiska läget. Fientliga flyg- och robotbaser på Gotland kan ingen sida acceptera. Landstigningsfartygen som nu finns i Kaliningrad sen några dagar skall nog ses mot den bakgrunden.


  Ryssland kommer inte att anfalla Baltikum. Det vore självmord. Dom är med i Nato.
Svar på tråden Kommer Ryssland anfalla Sverige?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.