• Tor 13 jan 18:51
  2463 visningar
  17 svar
  Inlägg från Tecum Visa alla inlägg
  17
  2463

  Kommer Ryssland anfalla Sverige?

  Ryssland gör allt för att få igång ett storkrig, man kommer alldeles säkert att ockupera Ukraina. Sen beror det på västvärldens svar var nästa anfall kommer. Baltikum vill man gärna ta och då blir Sverige inblandat, om inte annat genom flyktingströmmar.

 • Fre 14 jan 16:20
  #13
  Friger skrev 2022-01-14 07:50:33 följande:
  Vem har sagt något om att anfalla Finland? Det hade märkts. Båtarna är här för vår skull.

  Nato har varit otroligt tydliga mot Sverige. Ändå tycks en del inte förstå klartext. Gång på gång har Nato sagt att Nato kommer INTE att försvara Sverige. Antingen är ni med oss, eller så är ni det inte.

  Ryssland kommer att drabbas hårt ekonomiskt av ett anfall mot Sverige eller Ukraina. Genom sanktioner. Jag tror att det hotet räcker då det är hårdare än det låter. Men jag är inte säker.
  Men Sverige är med i EU och de kan inte stå passiva om ett medlemsland anfalls. Då faller hela tanken med unionen och det lär bli kaos i EU:s regelverk. Man kommer att säga "varför ska vi lyda er när ni inte kan skydda oss". Och EU är till stora delar Nato, ett Nato som kommer i ett mycket sämre läge om Sverige blir ryskt.
 • Fre 14 jan 16:57
  #16
  viktorjohan skrev 2022-01-14 16:52:24 följande:
  Om Ryssland har för avsikt att anfalla och "återta" en eller flera av de baltiska staterna kommer Ryssland behöva kontrollera Gotland på grund av det otroligt viktiga strategiska läget. Fientliga flyg- och robotbaser på Gotland kan ingen sida acceptera. Landstigningsfartygen som nu finns i Kaliningrad sen några dagar skall nog ses mot den bakgrunden.
  Gotland är förstås intressant men porten till Östersjön är Öresund och där styr Natolandet Danmark. Ryska stridskrafter i Östersjön blir instängda direkt om de inte har kontroll över sundet
Svar på tråden Kommer Ryssland anfalla Sverige?
Logga in
Bli medlem