• Anonym (Em)

    Fråga om bilförsäkring

    Det är alltså du som använder bilen som din egen, men han som äger den? Försäkringen ska stå på brukaren, sen kan det vara annan ägare. Han kan alltså fortsätta äga bilen, men ha försäkringen på dig om det är du som använder bilen för egen del.

  • Anonym (Em)
    Anonym (Anonym) skrev 2022-01-15 11:11:59 följande:

    Nej man måste isåfall berätta det för försäkringsbolaget att någon annan använder den och då blir kostnaden högre . Vet att massor gör så, ställer bilen på någon annan. Läs reglerna


    Nejdå, det är ingen fara om flera i samma familj använder bilen så länge som den som står på försäkringen kan ses som brukare av bilen. De brukar bara vara om någon under 24 år kör bilen som det måste meddelas till f-bolaget.

    Problemet uppstår främst om föräldern står på försäkringen på barnets bil och föräldern inte har tillgång till bilen. Bor man på samma adress är det inga problem. Men säg att barnet bor i stan + är ung = dyr försäkring. Föräldern bor på landet och har låna skadefria år = låg försäkring. Man bestämmer därför att föräldern ska stå på försäkringen. Om barnet krockat och vill ha ersättning kommer f-bolaget mena att barnet är brukare, inte föräldern, och kommer därför neka ersättning. Kan du som förälder visa att du har köpt bilen, äger den och även brukar den för egen del så får du ersättning.
Svar på tråden Fråga om bilförsäkring