• Tjorven27

    Sambo vill inte ligga..

    Jag och min sambo har varit tillsammans i drygt 1,5år och bor ihop sedan ett tag tillbaka. Vi älskar varandra och har väldigt roligt ihop. Hittar på mycket aktiviteter tillsammans osv. Men sedan typ ett halvår tillbaka så känns det som om att hon knappt vill ligga med mig längre.

    Det är 95% jag som måste ta initiativ till att det ska bli av.. Jag har blivit frustrerad, och tillfredställer mig själv ganska ofta, Eftersom vi väldigt sällan ligger.

    Jag tänker på sex med henne väldigt ofta, och flörtar mycket med henne. Smeker lite på henne ofta på intima ställen, när vi lagar mat, när vi kollar på tv på kvällen osv.. men får typ aldrig något sådant tillbaka.

    Jag har pratat med henne om det här vid två tillfällen, att det känns inte som om att hon tänder på mig och vill ha sex med mig. Då det är nästan alltid jag som måste ta initiativ för att det ska hända.. och sist så svarade hon något i stil med ?Asså jag är typ aldrig kåt. Eller asså du gör mig kåt, men jag tänker inte på sex direkt. Har så mycket annat i huvudet..?

    Hur ska man tolka det egentligen?

    Vad gör jag?

  • Svar på tråden Sambo vill inte ligga..
  • Anonym (Killen)

    Alla tjejer är så, det är bara att leva med det.

  • Anonym (Samma)
    Anonym (Killen) skrev 2022-01-15 21:34:52 följande:

    Alla tjejer är så, det är bara att leva med det.


    Och en och annan tjej också tro det eller ej.
  • Anonym (Samma)
    Anonym (Samma) skrev 2022-01-15 21:36:08 följande:

    Och en och annan tjej också tro det eller ej.


    Menar kille såklart..
  • Anonym (ddddd)
    Tjorven27 skrev 2022-01-15 18:38:49 följande:
    Absolut har hon det! Och absolut har hon fått mig att känna att hon är attraherad av mig. Men den har minskat väldigt mycket.
    Alltså, det är normalt att lusten avtar när man varit ihop ett tag.

    Du kanske ska backa och inte liksom bara vara på, på och på. Ge henne andrum.

    Ett ex till mig gnällde över att jag aldrig tog initiativ, tror fan det när han var på mig typ hela tiden!
  • Anonym (A)
    Tjorven27 skrev 2022-01-15 21:28:29 följande:
    Absolut har vi det. Men det alla missar och verkar ha svårt att förstå. Är att jag önskar att hon ibland kunde vara den som tar initiativ till sex bara.
    Får hon orgasm när ni har sex? (Du har kanske redan svarat i kommentarer, har missat det i sådana fall).
  • Anonym (Han Solo)
    Anonym (Flesta) skrev 2022-01-15 10:51:37 följande:

    Spännande, aldrig hört om en man som tycker onani är skönare än sex.


    Det är såklart inget man säger till sin partner.
  • MrMister82

    Jag har varit i din sits. Många tjejer tar bara initiativ i början. Det ligger på mannen. Så släpp det. Äg att det är du som tar det.

    Jag ville min tjej skulle ta initativ på grund av bekräftelsebehov, men någon som upplevs som needy eller inte har självförtroende är avtändande för de flesta tjejer. Tjejer tänder på killar med självförtroende. Inget säger needy som en diskussion om att man vill ha mer sex. Puppy eyes.

    För mig löste det sig med förnyat självförtoende och anpassning. Viktigast för mig var att ha sex ofta, inte vem som tog iniativet.

  • Anonym (Preventivmedel?)

    Testa att sluta med "kvinnligt preventivmedel" och istället använda kondom för spontansex och femcap/pessar för "planerat" sex. Preventivmedel är för väldigt många totalt lustdödande men man fattar det inte för att man ätit det sedan man var så ung att man inte hade hunnit lära känna din kropp ordentligt ännu. Plus att man ju ofta börjar i ett läge när man är nykär och kåt så skillnaden blir inte uppenbar förrän man kommer in i den grå vardagen.

  • Mimosa86
    Tjorven27 skrev 2022-01-15 16:02:48 följande:

    Haha jag förstår. Anledningen till varför jag startade den här tråden var för att jag ville kanske få något råd eller tips, av någon som varit med om likande.. För det har ju inte alltid varit så som det är nu.

    Men ist så tycker de flesta bara att man är en kåt Man som inte gör något annat än att tänka på sex och tjatar sig till sex.


    Tips:

    Prata med henne! Lyft just detta. Att du älskar henne och är attraherad av henne men att det inte känns besvarat när hon sällan visar att hon vill. För en odramatisk diskussion om hur NI vill ha det. Vad är rimliga liggande för henne en månad? Vad är rimligt för dig? Vad behöver för att ni ska kunna mötas?

    Går hon på p-piller eller hormonspiral? Många kvinnors sexlust dödas av detta (egen erfarenhet), då har hon ingen ägglossning (vilket är en kvinnas kåtaste period).

    Skulle du kunna acceptera att du är den som tar initiativ om du märker att hon blir kåt av detta? Det blir ju svårt för någon som inte tänker naturligt på sex eller känner ett sexsug i kroppen att börja förföra?

    Införa liggdagar bara för att få in rutinen igen och få ett naturligt flyt i sexlivet? Ibland kan man ju få hjärnspöken och prestationskrav när det sker för sällan.
  • Mimosa86
    Anonym (K) skrev 2022-01-15 10:25:20 följande:

    Hon visar väl sitt rätta ansikte nu när någon betalar räkningarna... Säg att du vill skaffa barn, då kommer hon vilja ligga skämt. Och så tar du p-piller (tror det finns nu).


    Taskigt skrivet. Som om hon lurar honom. Så är det naturligtvis inte. Då kan du väldigt lite om kvinnor om du resonerar på det viset.

    Kvinnor och män är olika. Vi har olika kroppar, olika uppsättningar hormoner och olika sexuella driv.

    En del kvinnor (absolut inte alla men ganska många) har inte den där kroppsliga kåtheten (som ofta beror på hormonbalansen i kroppen). Det som många män har naturligt. Vilket innebär att dessa kvinnors kåthet i början av en relation helt enkelt baseras på förälskelsen, pirret, äventyret. Den triggas av allt detta. För deras kåthet sitter i huvudet. När förälskelsfasen är över (1-2) år och relationen är stadgad och mindre äventyrlig och berusande så är det svårare att kicka igång lusten när förutsättningarna i kroppen inte ger detta rus naturligt.

    Det handlar inte om elakhet. Många kvinnor känner en stor sorg och stress att inte ha samma driv som mannen. Det är därför fejkorgasmer och ställa-upp-sex är såpass vanligt som det är.

    Och kvinnan blir inte kåtare för att skaffa barn. Många män tänder heller inte på att ha sex bara för att alstra barn. Men man har det, man som kvinna för att man vill bli föräldrar (om nu sexlusten generellt är låg).
Svar på tråden Sambo vill inte ligga..