• Unicorn123

    IVF - med PGD Karolinska

    Hej! 


    Ska också påbörja pgd. Vet ni om man har rätt till 3 försök oavsett vilket län man tillhör? 

    Hur lång tid tog det för er från att remiss till karolinska hade skickats till att sätta igång behandlingen? (har redan genomgått utredning av sjukdom och att det är pgd som gäller för oss). 

  • Unicorn123

    Hej! 


    Missat massor här ser jag. Jag har 50/50 för att föra vidare en neurologisk sjukdom och även fått veta att jag har dålig äggreserv för min ålder (är 31 år). känns jobbigt att det är två faktorer som försvårar nu. Fick valet att prova vanlig ivf med risk att barnet är sjukt och behöva göra abort eller pdt som jag valde. Ska nu få komma på nybesök om någon vecka.
    Är lite nojig att jag inte ska ha tillräckligt med ägg och att de få kanske bär på anlaget. Hur lång tid efter nybesöket fick ni påbörja behandlingen? och vart i processen är ni andra nu? 

  • Unicorn123

    Hej Mirryam.

    har varit på nybesök nu och ska få börja till nästa mens slutet av nov. Skönt att de gick att komma igång snabbt. Hoppas verkligen på bra resultat nu, det jobbigaste kommer nog vara att vänta på analysen som kommer ta ca 6-8 veckor. Hur lång tid kommer du få vänta på svar? Håller verkligen tummarna att det är positiva besked ni får!! 


    verkar som det kritiska är att ägget/äggen ska klara sig, sen verkar det vara goda chanser vid återinförande och plussa, enligt samtalet på nybesöket. fick ni samma uppfattning? 


     

  • Unicorn123

    Hej! 



    har nu varit på UL inför äggplock. verkar bara ha 6 äggblåsor som behöver växa på sig några dagar till. hade varit så skönt med några fler för att öka chanserna på ett friskt ägg.
    Ni som hunnit så långt i processen, hur många hade ni? och hur länge är man på sjukhuset för äggplock? 

  • Unicorn123

    Hej!

    tyvärr sket sig allt. Jag var inplanerad för äggplock i fredags men mina äggblåsor var inte så stora som de önskat inför det och det fanns ingen plats i deras schema att skjuta på äggploclet några dagar pga de är så få som jobbar som embroyloger och alla är inplanerade i minsta detalj. Så istället för att chansa och göra äggplock och riskera att jag skulle ha många omogna ägg så fick jag helt enkelt avbryta allt och är nu tillbaka på ruta ett?. Så väntar nu in mensen för att köra igång med spray igen. Suck! så mkt tid man lagt på detta, allt sprayade och alla sprutor och UL helt i onödan. känns som ett bakslag men försöker hålla mig positiv ändå, är redan så lång väntan som det är och så kommer detta. 


    tack för ditt svar. Får hoppas det går smidigt när det väl är dags. tråkigt att det blev så för dig men du verkar ha många äggblåsor så chansen är ändå stor att det finns ett guldägg där. Vart i processen är du nu? 

  • Unicorn123
    Mirryam skrev 2023-02-01 22:31:24 följande:
    Åh nej vad tråkigt att höra. Jag är ledsen för din skull. Rynkar på näsan Men kunde de inte se det under ultraljudet och justera behandlingen? Förstår att du är besviken. Alltså den här processen är så lång. Varenda steg tar lång tid. Hoppas du kan få börja om snart. Mådde du dåligt också under behandlingen?

    Ja de har bara äggplock för PGT onsdag-fredag. Jag var först planerad till torsdag men jag blev sen ombokad till fredag så de skulle få växa lite till. Egentligen hade jag behövt en dag till men de jobbar inte lördag. De sa då att de skulle försöka planera mig till onsdag nästa gång så det finns två dagar extra om det behövs.

    Jag ska börja med spray 8 feb. Äggplock vecka 11 om allt går som det ska. Ser inte riktigt fram emot behandlingen igen men vad gör man? Obestämd

    Jag var planerad en fredag och hade behövt ca 2 dagar till för att de skulle mogna. Men eftersom de bara gör äggplock ons-fre så var det kört. Skulle jag väntat till onsdag hade de varit ?övermogna? istället. Så nu fick jag precis min mens men tydligen måste man hoppa över denna mens och vänta på nästa innan man kan börja om. Så vi skulle haft äggplock i januari men blir nu istället april/maj. så sjuk lång väntan För att det diffade typ 2 dagar för att äggen skulle vara optimala. vi ville heller inte slösa en omgång och chansa med att ta äggen för tidigt därför blev de såhär.

    Jag mådde som tur var bra under behandlingen men det är ändå påfrestande såklart. 


    minns du hur stora dina äggblåsor var vid äggplocket? Hoppas verkligen allt går vägen nu när du börjar behandlingen igen. Så svårt att fokusera på annat när man väl är uppe i allt, och längtan blir bara starkare. 

  • Unicorn123

    Hej mirryam! 


    låter klokt att inte grotta ner sig för mycket, då blir det det enda man tänker och fokuserar på. 

    Vi verkar ha en väldigt lik behandling denna gång. Jag är inne på dag 2 med synarela och ska också köra på en blandning av menopur och gona-f. Har tidigare bara kört på menopur. Hoppas också det ska fungera bättre då jag har dålig äggreserv och endast fick ut 2 ägg. Ska även ta två ägglossningssprutor när det är dags. Vad är anledningen till att de låter dig testa den kombinationen? 


    hoppas allt går vägen för dig!! 🤞Skrattande

Svar på tråden IVF - med PGD Karolinska