• Xmlx

    IVF - med PGD Karolinska

    Hur går det för er som har skrivit i denna tråd? 
    Väntar ni fortfarande på remiss? På att få komma på nybesök? Hur ligger ni till? 

    Jag och min sambo har fått remissbekräftelse till Karolinska. Nu väntar vi på nybesök. Enda sättet för oss att bli gravida är genom IVF med pgt. 

  • Xmlx

    Hej Mirryam.

    Men va roligt att få börja snart🤗 äggplock och sånt sker på Karolinska antar jag. 🤔 Vi bor i Umeå så det blir en bit att åka. 

    Aha, jag förstår. Min sambo har en balanserad translokation. 

    Vi är uppsatt på kölista från den 10 juni 2022. Och vad jag läst på hemsidan deras så är det 11-12 månaders väntetid för nybesök. Hoppas innerligt att det går lite fortare. 

  • Xmlx

    Hej Mirryam,

    Så intressant att läsa. Jag håller alla tummar för dig. 
    Hade du också en balanserad translokation? 
    Hur gick det att ta sprutorna? 
    Jobbar du och i så fall hur har behandlingen påverkat dig för? Och hur har du hanterat det? Pratat med chef? Kollegor? 
    Hur gick Nybesöket till? 
    Vad gjorde du? Hur länge var du där? 

    Jag är 34 år så tidsmässigt är det ingen panik. Även om jag själv känner lite stress och panik. Vi har inga barn sen tidigare och ju mer jag tänker på det och analyserar så kommer jag fram till att jag kommer vara 35 eller 36 vid första barnet, förutsatt att behandlingen fungerar såklart. Och det blir samma procedur för ett andra barn. Men jag försöker att inte tänka på det så, dock svårt 😅 

    Är ändå sjukt taggad på att komma vidare i det här. På hemsidan är det nu ca 7-8 månaders väntetid. Vilket innebär att vi kan, tidigast, komma på nybesök januari/februari. Blev väldigt pepp på det och känner att det inte alls är så långt borta. 

    Jag har massa funderingar 😅🤣. 

  • Xmlx

    Hej Palm3,

    Åååh, vilken lång väntan. Hur hanterade du det?

    Men så roligt!! Håller tummarna för dig 🤗 

    Just nu verkar det vara 7-8 månaders väntetid för nybesök. Så jag håller alla tummar för att det går vägen. Fick upp tålamodet lite nu när jag såg att väntetiden hade ändrats. Pepp, pepp. Är sjukt laddad för denna resa även om det garanterat kommer vara ups and downs. 

  • Xmlx

    Hej Mirryam 
    Ja, verkligen. 7 månader är bättre än 12. Håller tummarna att kötiden inte ändras till det längre. 

    Okej, hur gick mötet till? Vad pratade ni om? 
    Hur ofta gick du på ultraljud? Kontroller? 

    Oj, vilka biverkningar du haft. Hur va ditt humör? ????

    Hmm..Jo, blir lite klurigt att inte berätta på jobbet då vi bor så långt bort. Men det bero alldeles på processen, hur den ser ut och så. Kanske går att lösa med jobb och så ändå, men kommer ändå berätta hur det ligger till. 

    Hur hr det gått för dig? Har du gjort äggplock?

  • Xmlx

    Hej macadamian,

    Vad är BV?  

    Ni har hunnit längre i processen än vi. Vi är uppsatta på väntelista i juni och såg att det är 5-6 månaders väntetid för nybesök. Så när jag såg ditt inlägg blev jag väldigt hoppfull.

    Kunde du boka in en ny tid när du avbokade? 

  • Xmlx

    Heeeej✨

    Vi fick samtal idag om att få komma på nybesök den 12 januari. Så spännande! 

  • Xmlx
    Mirryam skrev 2023-01-01 19:20:15 följande:
    Hej Xmlx,

    Vi har fått ny plats i programmet nu. Får börja på janaurimensen så jag kommer börja med spray i februari. Äggplock troligtvis vecka 11. Samma hormondos som innan. Är fortfarande helt nedtagen av det dåliga resultat förra gången. Rynkar på näsanGråter Känns inte som det kommer gå.

    Har börjar äta 400 mg Q10 per dag som förhoppningsvis ska kunna hjälpa till med äggkvaliteten. Det lagar ju såklart inte translokationen men kan förbättra celldelning och äggkvalitet överlag pga av hög ålder etc. Fyller 39 år idag btw. Obestämd Googla gärna om du vill veta mer. Det finns en grupp på Facebook som jag gått med i. Fick tipset därifrån. Balanced translocation support group.

    Vad är status för er nu? Glad
    Hej Mirryam,
    Så bra!
    Åh, kan förstå det. Jag håller verkligen alla tummar för att det ska gå vägen. ❤️

    Men då må jag gratulera dig i efterskott 🥳 och ska kolla in gruppen på FB också. 🤗

    Vi har fått tid för nybesök på torsdag den 12 januari. Fick också brev hem där det stod att behandlingens väntetid var typ 10-12 månader. 😏 Hoppas att det går att komma tidigare. 🤗
  • Xmlx
    Mirryam skrev 2023-01-13 18:51:07 följande:
    Hej,

    Tack så mycket. Cool

    Hur gick mötet? Skrattande

    Hoppas ni kan få börja behandling snabbt efter besöket. Jag har för mig att jag fick vänta ca 1,5 månader innan jag började.

    Själv väntar jag fortfarande på janaurimensen sen är det 21 dagar in i cykeln. Ingenting så går fort i den processen. Men hinner fylla 100 år innan man är klar typ.

    Håll mig uppdaterad om hur det går för er. Glad
    Heej,

    Mötet gick väl ändå bra, men lite jobbigt att få veta att det är ca 35-40% chans att det blir ett barn. Jag håller humöret uppe för det finns inget annat alternativ än att prova känner jag. 

    Och hjälp vad trött ja va. Dels att kliva upp så tidigt och flyga från Umeå men också att ta in all information som man får. Är glad att jag läst på lite och fått lite svar från er här. 🥰

    Okej, sååå var ska ja börja? 
    Det blir det långa protokollet för oss. Så ja kommer börja med nässpray ett antal veckor som sedan halveras tillsammans med hormonspruta, sen ägglossningsspruta osv. 

    Vi fick inget besked för en tid att starta med själva behandlingen då klinisk genetik måste se över vilken analysmetod som lämpar sig, samt analysera blodproverna min sambo lämnade igår. Han lämnade också kontrollprov på spermierna. Fick till oss att det kan ta 3-6 månader. Vi kommer också köra med ICSI, där dem sprutar in spermierna i ägget då spermierna inte simmar. 

    Vid min ultraljudsundersökning av livmodern hittade läkaren nån slags polyp (eventuellt) på livmoderslemhinnan, så en remiss är skickad till Skellefteå för spolning och se vad det är. Det kan vara så att det beror på min mens som jag har, men dem ville kolla upp det iallfall. Så jag hoppas att jag blir kallad dit vid nästa mens i februari. 

    Så för att sammanfatta det hela väntar vi på samtal från genetik med besked om när vi kan sätta igång, samt att få komma till Skellefteå och göra undersökningen. 

    I och med att vi reser från Umeå så kommer vi få göra ultraljud här vilket känns skönt. När vi gör äggplock så kommer vi åka ner dagen innan. 

    ____________
    Ah, 1,5 månad? Då hinner man också ställa om och försöka landa i det och kanske förbereda sig mer. Men kommer man verkligen kunna förbereda sig helt? 🤔

    Ja, tålamodet får verkligen tränas här. 😏 Hur känns det sedan sist du skrev. Har du kunnat ladda om inför kommande behandling? ❤️
  • Xmlx

    Hej Mirryam,

    Ja, verkligen. Skönt att vi är igång. Nu väntar vi på samtal från genetik och snart är det gynundersökning i skeå. Det går framåt. 🤗

    Det känns som att jag skulle vilja göra mer för att förbereda mig, men känns samtidigt som att jag har gjort allt. Och har ganska mycket info om det också.

    Nu är det februari och snart är det dags. Jag håller verkligen alla tummar för dig!! ❤️ 

  • Xmlx

    Hej Mirryam,

    Åh, tack för tipset! Ska spana in den! 🥰

    Verkligen.. jag är nog inte helt förberedd på hur tufft det kommer bli. Jag försöker verkligen tänka positivt. Jag är 34 år, så har väl det med mig. Känner en massa just nu.. 

    Åh, akupunktur! Vilken bra idé! Visst är det med nålar? Körde det hos naprapaten för några månader sedan och det va riktigt skönt! 😅

    Hur går det med nässprayen? Visst har du börjat nu? 
    Hur mår du? 🥰

  • Xmlx

    Hej Mirryam,
    Det är ju värt att testa allt som kan vara till hjälp. 🥰

    Hur känns det nu? Har du känt dig uppsvälld? 

    Jaaa...det tar lååång tid. Men värt det i slutändan. 
    Nu kommer det ta lite längre tid innan vi få sätta igång med behandling. Var i Skellefteå för en gynundersökning den 13 feb och kommer mest troligt operera bort en polyp i livmodern. Förhoppningsvis blir det till nästa mens om ca två veckor. Väntar på remiss som fasen nu... Förstår att dem vill optimera en lyckad ivf och graviditet. ????

    Men denna väntan alltså... 


    Mirryam skrev 2023-02-11 10:11:34 följande:

    Hej Xmlx,

    Ja kika. Kanske finns det nåt där du vill testa. :)

    Ja jag kör akupunktur. Precis, det är med nålar. Hur mycket det hjälper vet jag inte. Men jag är desperat. Det kan ju inte fixa BT men det kan förhoppningsvis hjälpa till att öka blodflöde och kanske ge fler ägg med bättre kvalitet.

    Ja precis, jag är inne på fjärde dagen nu med spray. Så känner inte så mycket än. Känt av äggstockarna lite vilket är konstigt. Tror biverkningarna kom efter ca en vecka förra gången.

    Hela behandlingen med både spray och sprutor är så lång. Det blir ju drygt 5 veckor :(


  • Xmlx

    Hej Mirryam,

    Hur har det gått/ går det för dig med din behandling? 

    Jag väntar på kallelse för operation innan jag kan påbörja IVF/PGD. Det känns som att vi kanske kommer börja efter sommaren. Dem har väl inte öppet under sommaren? 🤔

  • Xmlx

    Hej Mirryam,

    Hur har det gått/ går det för dig med din behandling? 

    Jag väntar på kallelse för operation innan jag kan påbörja IVF/PGD. Det känns som att vi kanske kommer börja efter sommaren. Dem har väl inte öppet under sommaren? 🤔

  • Xmlx

    Hej Tullu,

    Är jättetråkigt att du fått diagnosen och jag kan omöjligt förstå hur det känns. Jag hoppas att du så småningom kan landa i det och rikta all energi framåt ❤️

    För vår del så ligger translokationen hos min sambo, på 17 och 22 Hans spermier simmar inte alls, vilket dem tror beror på translokationen. Ingen i hans familj har det här och det kom som en chock för honom. 
    .  

    Vi fick till oss att det är ca 35-40% chans att vi kommer hem med en bebis, tror det är allmänt för ivf och beroende vilken typ av translokation skiljer sig procenten åt tro jag.  Den väntan som är, är påfrestande..när vi fick kallelse till nybesök fick vi ny energi och kände att vi är på väg framåt. Och att vad som än kommer så kommer vi kunna hantera det. Är du inne och kollat på kötiden regelbundet? Den uppdateras en gång i månaden. 

    Just nu väntar vi på att få en kallelse så jag kan operera bort en polyp i livmodern som dem hittade vid nybesöket i januari 2023. När det är avslutat kan ja påbörja ivfbehandling. Återigen..en väntan. Va på gynundersökning för kontroll av polyp i februari. 🥴

    Det råd jag kan ge är att prata med varandra om det, sysselsätt dig med roliga saker som ger energi, som gör att tiden går fort och försök att tänka positivt. Att vad som än händer, kommer ni kunna hantera. 

    ❤️

  • Xmlx
    Mirryam skrev 2023-04-08 11:04:18 följande:

    Hej Xmlx,

    Gjorde andra äggplocket 15 mars. Det var bara ett embryo som de kunde testa. Så besviken. Rynkar på näsan Fick ut färre ägg denna gång också. Nu väntar vi på analyssvar för den. Känns så hopplöst och chansen är så liten att den ska vara frisk. Men vi hoppas såklart. 

    Hur går det för er?


    Hej Mirryam,
    Men åh... Hemskt ledsen för din skull. 😔
    Jag håller alla tummar. 
    Hur länge får ni vänta på svaret? 

    Jag väntar på kallelse för operation av polyp i livmodern  i Skellefteå. Snart gått 7 v sedan besöket🤔 måste nog ringa till veckan. 

    Håll oss uppdaterade 🥰
  • Xmlx
    Mirryam skrev 2023-05-05 11:00:03 följande:

    Jag fick svar på analysen idag efter drygt 7 veckor. Obalanserad. Känner mig helt förkrossad även om jag på nåt sätt kände på mig att det skulle vara negativt.


    😔Ååå Mirryam. ❤️

    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
    Försöker hitta de perfekta orden att skriva som på nåt sätt kan hjälpa dig, men jag vet inte vad jag ska skriva. 
  • Xmlx

    Hej alla..

    Hade telefonmöte med klinisk genetik igår och det visar sig att våra chanser har blivit sämre nu. 

    Vi skulle ju göra ivf med pgt, men fick till oss att de metoder som används skulle inte fungera för oss. Det finns en tredje metod som KANSKE kan fungera, om vi får reda på vem som är bärare av translokationen hos min sambos föräldrar. Då behöver dem prover från båda föräldrarna, dessvärre lever inte min sambos pappa längre. Däremot kan man göra ett prov på min sambos mamma, och hoppas att den finns där. 

    Min sambo är helt förstörd och jag försöker hitta en alternativ lösning, vilket då är spermiedonation och jag känner ba 🤷

    Ta hand om er 
    ❤️

Svar på tråden IVF - med PGD Karolinska