• Fri 4 Feb 2022 20:30
    151610 visningar
    658 svar
    -1
    658
    151610

    Letrozol 2022 - följas åt?

    Hej!

    Jag har svårt att bli gravid, konstaterad PCO med stor äggreserv trots mina 37 år. Inga barn sedan innan, ett sent missfall i juni 2021. Har långa cykler (ca 35 dagar) men brukar oftast ägglossa åtminstone 10 gånger per år. Innan vi provar IVF så tyckte min läkare att vi skulle köra fem cykler med Letrozol. Jag börjar första dosen om två dagar och känner mig pirrig och nervös. UL om 14 dagar för att kontrollera att jag ej blir överstimulerad och sen får vi förhoppningsvis prova bli gravida. Solig

    Skulle väldigt gärna följas åt med flera som provar Letrozol. Finns ni där ute? 

  • Svar på tråden Letrozol 2022 - följas åt?
  • Sun 6 Feb 2022 20:36
    #2

    Hej! Vad roligt med sällskap!

    Förstår verkligen denna hopplösa längtan! Känns verkligen skönt att få prova något annat än bara ägglossningstest och hålla tummar. 


    Fy vad tufft med två missfall! Hur tycker du det fungerar med hormonerna, märker du någon skillnad på ägglossning etc? Fick du alla tre på en gång?

    Håller tummarna för ett bra ägg för er. Går du på UL också? 


    Jag har tagit min första Letrozol idag och hoppas att det ska gå vägen. 

  • Mon 7 Feb 2022 22:27
    #5
    Soffsen skrev 2022-02-07 13:14:49 följande:
    Ja det har varit fruktansvärt jobbigt, känner att nästa graviditet kommer vara oro från helv*tet. Men längtar ändå så mycket haha, konstig kombination. Fruktansvärt för er med sent missfall också, båda våra var i v. 6 så ganska tidiga. 

    Jag märker faktiskt ingen skillnad alls förutom mindre spottings innan mens i och med progesteronkapslarna (Utrogestan). Har en offensiv barnmorska som är jätteduktig så hon gav mig faktiskt alla tre på en gång och har sagt att jag aldrig ska oroa mig att det ska ta slut för att hon kommer skriva hur mycket jag vill haha. 

    Idag (CD 17) fick jag äntligen pos ÄL-test så tog precis Ovitrelle, så nu bör ÄL komma inom två dygn. Glad

    Tror jag har tagit Ovitrelle för tidigt dom två tidigare gångerna. Båda första och andra gången tog jag CD13 och då har jag inte haft pos ÄL-test. Känns mycket bättre att vänta tills ÄL-testet är pos nu för då vet jag att mina ägg är redo eller vad man ska säga. 

    Har varit på VUL första gången men inte andra eller den här. 

    Hur länge har ni försökt? 

    Ja, risken finns ju att det blir en stark oro nästa gång. Jag försöker tänka att man inte kan påverka så mycket änndå. Man får försöka leva på så vanligt som möjligt.

    Jag fick missfall tre dagar efter RUL i v.20 där allt såg bra ut. Hade satt som gräns att börja berätta och våga tro att det skulle gå vägen eftet RUL, så det var rejält tufft. 


    Skönt att du inte märker så stor skillnad, mardrömen är ju att känna sig hormonstinn. Skönt att du har en bra barnmorska. Det låter tryggt! 


    Hurra för positivt ÄL-test, då är det säkert mycket större chans denna månad om du prickat in bättre. Då börjat snart de riktigt långa två veckorna.  

    Vi har försökt sen april 2020, sen missfall i juni 2021 och nu försökt sent juli 2021. Vi är lite äldre, 37 och 41 så vi känner oss lite stressade. 


    Hur länge har ni försökt? 

  • Wed 9 Feb 2022 14:52
    #7

    Hur har det gått Soffsen? Blir det någon ÄL?

    Jag ska ta 4 letrozol idag och har fått en lite jobbig biverknin, luktar svett som sjutton! Blir helt blöt i armhålorna efter en jobbdag trots stark deo med perspirerande effekt. Vet inte hur jag ska komma runt det här. Kanske bara att stå ut. Har också fått lite finnar och spottings. Har ni märkt något sånt? 


    Hoppas verkligen att jag slipper lukta svett hela cykeln, det andra kan jag stå ut med. 

  • Sat 12 Feb 2022 20:25
    #9
    Soffsen skrev 2022-02-09 20:46:28 följande:

    Jomen jag hoppas det i alla fall! Tog ju sprutan för två dagar sen så borde ha haft Om det gått igenom Glad Väntar på tempohöjning nu så jag kan börja med progesteronet. 


    Jaha där ser man! Jag hade inga biverkningar, möjligtvis lite huvudvärk. Tog mensen slut helt och sen plötsligt kom det spottings? För jag har haft att jag har mens typ 3 dagar och sen fortsätter det med spottings till typ CD7-8 någon gång.

    Ja då lär du ju lossat! Hur känner du dig? Fått temphöj?

    Vad skönt att du inte fått biverkningar. Jag har alltid varit känslig för hormoner. Jag är lite orolig för överstimulering, men försöker tänka att det är ovanligt på låg dos. Ska på UL på torsdag iaf.  

  • Fri 18 Feb 2022 17:03
    #11
    Soffsen skrev 2022-02-18 00:11:01 följande:
    Förlåt för sent svar, har jobbat så mycket senaste så inte hunnit tänka klart haha. 
    Men jag jag fick temphöjning vilket kändes bra. Slutade tempa efter ÄL +4 för då började jag med progesteron så känns som att det påverkar. Tempade imorse bara för att men tror inte det är min "normala" temp utan progesteronet. 

    Men nu börjar dom riktiga testdagarna. Har testat med graviditetstest varje dag sen Ovitrelle för att testa ut sprutan. Tycker det var i princip helt blankt idag så nu ska det bli linje igen för att jag ska vara gravid. Vill så gärna att det ska ta sig, men och andra sidan har det inte gjort det på måååååååånga månader innan så min inställning är alltid att det kommer bli blanka tester :/

    Hur har det gått för dig??? Har du haft ÄL? 

    Ingen fara. Hoppas du får en ledig helg nu att återhämta dig på. 


    Skönt med temphöjningen, det känns ju som ett kvitto ändå. Min temp har hoppat jättemycket med Letrozol, så jag vet inte hur pålitligt det blir för mig. Knepigt med tempning med diverse hormoner.

    Jag håller tummarna för att du får en linje. Någon gång kommer det ju! Har du också svårt att tänka på annat?

    Jag var på UL i går på CD 14 och såg ett ägg som var redo att släppa inom 2-3 dagar. Tidigt för mig som vanligen har ÄL på CD 22. Skönt om det kan bli lite kortare cykler och tätare mellan försöken. 

  • Sat 19 Feb 2022 18:09
    #13
    Soffsen skrev 2022-02-18 21:15:17 följande:

    Jag önska det vore så bra men jobbar hela helgen också haha! 


    Jag förstår vad du menar, min temp har varit så sjukt låg sen jag började med Letrozol. Ligger runt 36 innan ägglossning  Brukar vanligen ligga på 36,4 innan ÄL och typ 36,8 efter. Mycket konstigt. 


    Ja jag tänker på det varje ledig minut och har gjort det nu i 1,5 år haha, börjar bli jävligt tröttsamt. Men har ett jobb där jag inte hinner fundera på det under tiden jag jobbar så det är ganska skönt att jobba mycket! 

    Tog förövrigt ett test imorse som var precis likadant som igår. Jättesvagt. Så tror fortfarande Ovitrelle sitter i. Sist satt det kvar i 12 dagar för mig. Ganska segt. Står ju att det ska sitta i upp till 10 dagar. MEEEN MEN. 

    Åh vad bra!! Då är det dags när som då Skrattande


     


    Åh, vilken slitvarg du är. Heja dig! Hoppas välförtjänt vila finns i sikte åtminstone då.  

    Ja fy vad tufft det är att känna sig så gravid-programmerad hela tiden. i perioder tar jag paus från familjeliv för att ibte slukad upp för mycket. Men känner mig riktigt positiv kring att få prova letrozol, någon hjälp kanske det ändå är. Har fått megastarkt utslag på ÄL-sticka idag, aldrig sett något liknande innan. Så det är väl positivt tror jag. Känner lite molvärk så ägget är nog på G att släppa. Vi kör på varje dag nu och hoppas på det bästa. 


    Måste kännas lite tufft att se positivt test som egentligen inte är det. Jag hade nog hela tiden haft i tankarna att det kan vara positivt. Hur går tankarna för dig?

  • Sun 27 Feb 2022 15:14
    #16
    Backis91 skrev 2022-02-24 22:09:09 följande:

    Jag har också PCO, långa cyklar.. har nu kört min andra kur av Letrozol, dubbeldos denna gång. Har varit på en extra VUL för att ÄL-testerna inte ger något utslag alls. I måndags fick jag ta Ovitrelle för första gången. Och nu försöker jag låta bli att hoppas på för mycket.. Obestämd och tiden har aldrig gått långsammare! 


    Åh jag fattar verkligen att tiden går långsamt. Håller tummarna att du lossat ägg. Tempar du? 
  • Sun 27 Feb 2022 15:18
    #17
    Soffsen skrev 2022-02-25 10:12:27 följande:

    Blev sjukdom istället för ledighet. Och en rad negativa test. Jobbiga dagar att ligga hemma sjuk och samtidigt deppa över ytterligare en misslyckad månad. 


    Men nu måste jag se framåt igen. Är på CD 3 vilket innebär att det är dags för ny Letrozol-kur. SNÄLLLLLAAAAA kan detta bli våran månad. 

    Jag jag brukar också ta pauser ibland. Kan bli helt tokig annars. Speciellt i lutealfasen. När man googlar varenda liten sak som känns i kroppen. 

    Jag tycker det är lättare att "testa ut" Ovitrelle. Annars är jag rädd att jag kommer ta ett test och så är det positivt men då kommer jag inte veta om det är sprutan eller en riktig graviditet. 

    Men hur går det för dig? Fick du ägglosssning?? Skrattande


    Backis91 skrev 2022-02-24 22:09:09 följande:

    Jag har också PCO, långa cyklar.. har nu kört min andra kur av Letrozol, dubbeldos denna gång. Har varit på en extra VUL för att ÄL-testerna inte ger något utslag alls. I måndags fick jag ta Ovitrelle för första gången. Och nu försöker jag låta bli att hoppas på för mycket.. Obestämd och tiden har aldrig gått långsammare! 


    Okej, spännande! Vilken CD tog du sprutan?? 

    Nej det är ju att tiden som går långsamt som är det värsta. Och alla "tidiga graviditetstecken" som man inbillar sig hela tiden. 

    Åh vad tufft! Hur känns det nu? Jag tycker hoppet återvänder lagom ill ÄL, men det är tufft att ha en sorgecykel varje månad. 


    Jag ägglossade rejält, det kändes på alla möjliga sätt. Är idag på ÄL +7 och har små mensvärksliknande känningar i livmodern. Tänker att det är ett gott tecken men vågar inte låta hoppet gå för långt. Nåja, ska ut och resa denna vecka och tror jag ska kunna distrahera mig. BIM på lördag! Måste nog packa ett test utifall att mensen uteblir. 

  • Sun 27 Feb 2022 20:20
    #18
    Stjärna i rymden skrev 2022-02-07 19:41:30 följande:

    Har kört på enkel dos 3 cykler och är nu inne på min 4e cykel med dubbel dos. Har fått fina blåsor på dubbel dos men rätt som det är så får jag ej ägglossning. har konstaterad pcos. 


    läkare samt jag och sambon vill testa några omgångar till innan vi överväger ivf. 


    Hur har det gått för dig? 
Svar på tråden Letrozol 2022 - följas åt?