• Mon 26 Sep 2022 19:34
    9695 visningar
    24 svar
    24
    9695

    IVF västmanland

    Hej hur har det gått? 

    Vi går också hos Hemlin i Västerås/Västmanland, han är väldigt duktig. Jag har läst en del som skriver att han inte har empati osv men det är inget jag märkt av. Han skulle aldrig vara elak eller så. Han tar sitt jobb på allvar och tar sig tid att berätta saker. Han kanske inte är så medkännande men vi är där för att få hans professionella utlåtande vilket vi också fått. 

    Jag undrar också hur lång tid det tar innan processen är igång. Jag har erfarenhet av att det är väldiga väntetider på allt. Jag skulle opereras inom 3 månader men fick vänta 5. Vi skulle vänta på provsvar i 1 månad men fick vänta 3 osv. 

    Nu har vi precis fått ställa oss i kö för ivf och väntar på besked om första gruppsamtalet som ska ske inom 3 månader (enligt vårdgarantin) men det kanske dröjer det också.

    Har ni fått gå på samtal ännu? 

    Någon annan som är i processen nu och vill dela med sig? 

  • Tue 27 Sep 2022 19:45
    #3
    Baconpie skrev 2022-09-26 22:34:57 följande:

    Här är en till på gång med IVF i Västerås. Har första tiden till fertmott 1/11 men är redan utredda hos Kvinnoläkarna och kommer att göra första försöket där, då fertmott endast kunde garantera att vi hinner ett försök innan sommaren. Jag är 38 och min sambo ännu äldre, vill ej vänta mer nu. Kommer börja på kort protokoll så snart mensen dyker upp. 


    Jag förstår att ni inte vill vänta mera! Hur länge har utredningen tadig för er? Vi är 33 och har inget emot att vänta lite till. Vad synd att de inte kunde garantera fler än ett försök innan sommaren. Det är ju ändå 8 månader kvar till sommaren.. 

    Sa de någon anledning till det? 

    Vad får ni förresten betala hos kvinnoläkarna? 

    Åh vad spännande du får lov att uppdatera hur det går <3 ❤ När kommer du få din mens?
  • Wed 28 Sep 2022 22:08
    #5
    Baconpie skrev 2022-09-27 20:46:33 följande:

    Det är egentligen en lång historia, men vi blev utredda redan 2020 på mottagningen, men blev spontant gravida innan vi kom ?vidare? efter provtagning. Tyvärr blev det missfall av den graviditeten och sedan dess har vi inte blivit gravida igen. Har förnyat provar och sånt nu igen, det har varit snabbt och smidigt, två besök och klart på någon vecka. 


    Tyvärr verkar regionen seg, de sa ca 2-3 mån till första besök, sen väntelista till läkarbesök, sedan gruppsamtal/utbildning och sedan påbörja behandling. Men nu har vi iaf fått skippa första besöket hos sköterskan, eftersom att vi redan gjort det tidigare och är utredda. Fått tid för läkarbesök i regionen 1/11. 


    Vi betalat 34 tusen för ett försök där allt ingår. Får vi något till frysen efter första försöket så betalar man sedan 16 tusen för insättning. Får vi något till frysen kommer jag vilja betala för fler insättningar. Gillar att man får snabb hjälp och att allt sker i Västerås. Verkar tufft att åka till Uppsala via regionen. 


    Jag har PCO och verkar tyvärr inte ägglossa denna månad (än) så än så länge är nog mensen en bit fram.. har kylen full med hormoner som jag vill börja använda! Suck! 


    Tråkigt att höra om missfallet 💔 

    Vad långdraget, tycker ni borde få komma på utbildning direkt eftersom ni redan är utredda och redo. Men dom vill väl ha lite koll och gå efter rutinerna i guess. 

    Åh nej vad tråkigt då har du ingen aning om när den bör dyka upp.. Hoppas du inte behöver vänta så länge! Förstår frustrationen! Det känns som att hela mitt 2022 har gått ut på att vänta.. 
  • Fri 7 Oct 2022 14:39
    #7

    Hoppas att proveran gör susen så ni får komma igång snart! Hur lång tid tar det för den att framkalla mensen? 

    Vi bor i Köping! Vi har faktiskt fått en tid för gruppsamtal nu i oktober! Trodde inte det skulle gå så snabbt så jag är förvånad med oerhört glad då min endometrios gör mina menser värre och värre för varje gång. 

  • Sat 15 Oct 2022 20:30
    #9
    Baconpie skrev 2022-10-09 13:49:46 följande:

    Samma dag som jag skulle börja med Provera så fick jag någon slags feeling att ägglossning kanske ändå var på gång, så jag beslutade att vänta några dagar till och ägglossade faktisk två dagar senare (iaf enligt ÄL-test) men man vet aldrig med PCO om det faktiskt lossar. Så nu väntar på BIM/mens om två veckor. Hoppet för ett plus är lågt, men man vet aldrig. 


    Men vad skönt att ni redan fått tid för samtal! Har ni fått veta hur det går till? Men vad tufft med endo, då hoppas jag verkligen att det snabbt fram för er nu. 


    Hurra för ägglossningen! Får du mens även om ägget inte lossnar? 

    Nej inte mycket mer än att det är i grupp och att vi kommer att få mer info. Det blir nog utbildning om allt som rör IVF.

    Min mens är 6 dagar sen vilket aldrig hänt på 2 år..  Testar negativt men undrar wtf händer i kroppen nu då, att det ska börja krångla nu när jag behöver att den ska va regelbunden! 
  • Tue 25 Oct 2022 16:22
    #11
    Baconpie skrev 2022-10-19 21:33:16 följande:

    Ja hurra! Jag får bara mens när jag ägglossat, denna cykel blev 47 dagar lång men Idag kom äntligen mensen! Tagit första sprutan med Menopur nyss. Känner mig både rädd och förväntansfull på samma gång. 


    Hur har det gått för dig, har mensen kommit? Det är så typiskt att det börjar krångla när man ska in i behandling. 


    Berätta gärna hur gruppsamtalet var när ni varit.


    47 dagar det är för länge att vänta på mensen alltså 😅

    Okej hur länge tar du sprutor? Då känns det som att det närmar sig för er nu ju 😊 När dags för äggplock? 

    Mensen kom en hel vecka försenad. Lättad! Och lite ledsen såklart, som alltid 🙂
  • Tue 1 Nov 2022 18:08
    #15
    Baconpie skrev 2022-10-27 14:48:12 följande:

    UL idag och det visade sig att äggen var alldeles för små, så nu höjs dosen och jag får köra på hela helgen också och sen nytt UL på måndag. Blev rätt besviken och liksom trött för att jag rensat kalendern för ÄP på måndag. Men det är bara tänka om!


    Hur har det gått? ❤
  • Sat 12 Nov 2022 19:21
    #19
    Baconpie skrev 2022-11-07 10:39:41 följande:

    Äggplock avklarat! 🙏🏻 Fick ut 9 stycken ägg av ca 15 folliklar. Måste säga att plocket var mindre jobbigt och smärtsamt än vad jag föreställt mig. Nu inleds väntan på att de ska befruktas och överleva. 


    Men grattis! Så roligt att höra 😍 Hoppas allt går bra! När ska dem befruktas och när sker insättningen? ☺
  • Mon 14 Nov 2022 16:04
    #21
    Baconpie skrev 2022-11-13 18:48:42 följande:
    Tack! 6 blev befruktade och har nu odlats fram tills igår för att förhoppningsvis bli blastocyst och sen frysas. Är lite orolig att ingen överlevt, men får besked i morgon! jag får tyvärr inte göra färsk insättning pga risk för överstimulering, så kommer göra insättning vid nästa ägglossning. Förhoppningsvis om 3-4 veckor. Nu inväntar jag mens. 
    Okej! Jag förstår din oro. Vi får helt enkelt hålla tummarna och be att några blir bra för insättning ❤

    Okej jag förstår. Låter rimligt om risken är hög, hälsan först! Berätta gärna när du får besked om äggen ☺
  • Wed 16 Nov 2022 10:04
    #23
    Baconpie skrev 2022-11-15 19:00:36 följande:

    Två stycken små blastocyster klarade sig till frysen. Hade hoppats på tre, men var superorolig att det skulle vara noll, så ändå glad! Håller tummarna för att vi hinner insättning innan jul. 


    Idag fick vi kallelse till gruppsamtal i slutet av januari. Gissar att vi tidigast får börja försöka i vår. Då hinner vi iaf använda upp våra ägg på privata.. men förhoppningsvis blir vi ju gravid. Vågar dock inte tänka så. 


    Är du öppen kring din IVF med omgivningen?


    Men grattis 😍 Hoppas hoppas det blir insättning för er innan jul! 

    Men ändå toppen! Du får säkert börja direkt efter samtalet tror jag 😃 Eller snart därefter! Bara Uppsala har tider. Det fick ju vi, men sen kom julen ivägen, annars hade vi börjat i december. 

    Vår familj vet och några nära vänner. Men inte tex dom jag jobbar med eller andra "bekanta". Hur gör ni? 
  • Mon 21 Nov 2022 18:09
    #25
    Baconpie skrev 2022-11-19 10:31:09 följande:
    Tack! ❤️

    Vi har gjort på sammas sätt, bara de närmsta vet. Har också berättat för min chef, varit många tider för ultraljud etc och känns svårt att ha så många svepskäl för att gå ifrån jobbet. Måste dock säga att det känns ensamt att gå igenom, även om min sambo är stöttande och allt sånt så kan han inte förstå riktigt hur det känns för mig och min kropp. hade önskat att kliniken kunde erbjuda någon stödgrupp eller liknande. 
    Jag förstår. Jag har också kännt mig väldigt ensam. Har sökt efter fler och det är du jag skriver med samt brukar jag kommentera en tjejs blogg "du har redan ett namn".

    Finns det något sätt du och jag kan få kontakt med varandra utan att behöva skriva sitt telefonnummer här på familjeliv? 😅 Om du skulle vilja det förståss. 
Svar på tråden IVF västmanland