• Mon 14 Mar 2022 12:07
    7728 visningar
    68 svar
    68
    7728

    Vill du att Sverige ska gå med i Nato?

    Tecum skrev 2022-03-13 19:13:20 följande:
    Men du och FG tror ju på det Putin säger om folkmord och att han vill skydda den ryska minoriteten i Ukraina och det är inget annat än att gå hans ärende. Han tror inte alls att det sker ett folkmord, allt är ju lögner och dimridåer avsett för hemmafronten för att dölja det verkliga syftet, att återupprätta det sovjetiska imperiet och kalla det ryskt istället. Sak samma med det påhittade Natohotet.  Att visa omtanke om ett folk innebär inte att utsätta dem för krig, sanktioner och isolering. Han saknar omtanke och empati, ser sitt folk som kanonmat och redskap för sitt storhetsvansinne. Ungefär som forna tiders tsarer.

    För att förstå och besegra Putin måste man förstå hans storhetsvansinne, att allt handlar om makt och att det är en sjuk människa som styr Ryssland. Att ge honom rätt i hans syn på världen har motsatt effekt.
    Jag håller med de bägge två, Flash  och Embla. Att förstå hur någon tänker och resonerar är inte samma sak som att hålla med.

    Däremot är det tydligt att du applicerar din egen moral på både Putin och dina meningsmotståndare och lägger därtill en moralism. "Tycker du att detta är att göra gott?" (typ) för att skapa dåligt samvete.

    I samma sekund som du tänker på Putin som galen och sjuk gör du ett stort misstag. Han är så långt ifrån galen och sjuk man kan komma. Det hade varit mycket bra om han vore galen eller sjuk därför att det hade betytt att han skulle bli avsatt i närtid. Men nu är han inte det. Tvärtom.

    För att förstå det här måste du försöka tänka bortanför dina egna värderingar, moral och etik.
  • Mon 14 Mar 2022 12:13
    #57
    Flash Gordon skrev 2022-03-13 16:35:17 följande:

    Och ifall någon har missat det så påminner Natos generalsekreterare Stoltenberg än en gång att det finns inga garantier för att Sverige får militär hjälp från Nato.

    Han säger det rakt ut. Om man inte lyssnar och inte tror på det så får man skylla sig själv.
    .

    www.vk.se/2022-03-04/nato-sverige-med-i-alla-konsultationer-om-kriget

    Sverige är en väldigt nära partner till Nato. Vi övar tillsammans och utbildar tillsammans. Det är viktigt för Nato och viktigt för Sverige. Men Sverige omfattas inte av artikel 5. Sverige omfattas inte av den kollektiva säkerhetsgarantin som gäller för alla Nato-länder. Det är skillnad på att vara medlem eller inte, säger Stoltenberg.

    .
    Det finns inget som helst argument för att INTE gå med i Nato.

    Nu gör vi Nato till en valfråga till valet i september.


    Magdalena sa själv i någon av de första presskonferenserna att det inte kommer att handla om folkomröstning. Vi går med när politikerna är eniga om det, tror jag, och oavsett vad opinionen säger.

    I Finland spekuleras det om att de kommer lämna in ansökan om några månader och gör dem det kommer vi göra det också. Det är något vi måste göra tillsammans.

    Tror att det vore olyckligt att göra det till en valfråga därför att det skulle lämna öppet för splittringar i en tid då vi behöver vara eniga. Därtill kommer att jag hellre vill att politikerna diskuterar hur upprustningen av försvaret, vården och infrastrukturen ska finansieras.  Liksom hur vi ska öka självförsörjningen inom en rad områden. Det kommer inte att vara så enkelt som M hävdar att "det finns utrymme för det idag utan skattehöjningar".
Svar på tråden Vill du att Sverige ska gå med i Nato?