Inlägg från: Anonym (onskan segrar alltid på kort sikt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (onskan segrar alltid på kort sikt)

    Vill du att Sverige ska gå med i Nato?

    Tror det är pest eller kolera vi står redan på Putins lista av ovänner. Experter tror att han kanske väljer att angripa Sverige för att skrämma upp NATO länderna i sin jakt på sitt ryska imperium med de Baltiska länderna. Gotland och Blekinge kan då ligga illa till, likaså vårt elsystem som kan slås ut som en varning.

    Å andra sida om vi går vi med i NATO har vi sagt JA till att starta ett världskrig och ligger nog väldigt risigt till. Svårt att se hur vi kan klara oss ur denna soppan.

  • Anonym (onskan segrar alltid på kort sikt)
    Flash Gordon skrev 2022-03-10 15:23:13 följande:
    Hur då? Hur har vi sagt ja till att starta ett världskrig?
    Därför att Ryssland tolkar det som en krigshandling och ett svek och kommer vilja hämnas alla som går emot dem.
  • Anonym (onskan segrar alltid på kort sikt)
    Embla twopointoh skrev 2022-03-10 16:12:29 följande:
    Det där är ett bakvänt resonemang. Ska man låta bli att säga ifrån för att förövaren kan bli sur och vilja hämnas? Det är fegt och precis sådant som gör att brott och hemskheter kan fortgå.
    Det är sant som du skriver. Men i händerna på en av världens farligaste män med kärnvapen och ett allt galnare sinne kanske försiktighet och feghet är på plats om man kan förhindra att allt förstörs.
  • Anonym (onskan segrar alltid på kort sikt)
    Tecum skrev 2022-03-14 17:17:19 följande:
    Vet inte hur det är med dig, men de andra påstår ju att Putin tror att han hjälper ryssarna i Ukraina, att det pågår ett folkmord, att landet styrs av nazister som hotar Ryssland. Allt detta är lögner för hemmafronten, det är inget som Putin tror. Rent ekonomiskt är kriget rent vansinne för Ryssland, jag orkar inte dra det igen för den som inte vill förstå gör det inte oavsett hur tydlig man är.
    Rent militärt är det också misslyckat, det kostar material och människoliv varje dag och även efter segern kommer stora resurser fortsatt att vara uppbundna.
    Hans stöd hos egna befolkningen ska vi bara inte tala om och han måste hela tiden vakta så ingen av hans närmaste försöker avsätta honom. Han måste regera med en terrorregim a la Stalin för att sitta kvar.
    Hans taktik (eller snarare behov) att omge sig med jasägare har också visat sig kostsamt. Hans säkerhetsrådgivare har sagt var de tror Putin vill höra, att Ukraina skulle rasa samman på några dagar. Nu ser vi hur klokt det var att lyssna på dem... 
    Sammantaget visar detta en man som lever i sin egen värld, har fixa ideér, storhetsvansinne och bristande konsekvenstänk. Klart fall av psykisk störning. Precis som, hos Trump.

    Men jag håller med dig om Natomedlemskapet, det är en ickefråga som inte behöver debatteras och inte hör hemma i valrörelsen. Det som händer är att S håller på att vänja sina kärntrupper vid tanken på att vi snart ska gå med. Ansökan är förmodligen redan färdigskriven och när Finland ansöker gör vi det också. 
    Håller med om det mesta du skriver förutom Natomedlemskapet. Tror fast på att det blir bäst för Sverige att fortsätta som nu och inte låta oss påverkas av Finland.
    Jag tror vi riskerar ännu mer om vi går med och även resten av världen. Vi rusar in i något väldigt ogenomtänkt och agerar utifrån rädsla istället vilket kan få väldigt obehagliga konsekvenser. Tror tyvärr att sossarna dras med för att samla valpoäng också. De har ingen ryggrad längre och är inte ens socialdemokrater.
  • Anonym (onskan segrar alltid på kort sikt)
    Tecum skrev 2022-04-20 14:53:30 följande:
    Men tycker du inte att Sverige hamnar i en konstig och utsatt position om Finland går med men inte vi?

    Vi är redan i en utsatt position och ju starkare försvar vi har, desto större risk att Putin använder kärnvapen mot oss. Det gäller i än högre grad om vi inte är med i Nato. Och med en sinnessjuk person med tillgång till kärnvapen nära oss behöver vi all hjälp vi kan få.
    Jo visserligen men att bli intvingad i så stora och avgörande frågor för att någon annan gör val, är jag inte mycket för. Jag tror på att ryggrad och att vi står fast vid våra grundbeslut. Tror faktiskt att det är farligare för omvärlden om vi går med eftersom det kan få Putin att agera på ren illvilja och få extrema konsekvenser. Han har ju redan hotat och han kommer att agera därefter.

    Jag tror att vi kommer att få beskydd även om vi står utanför med tanke på hur dåligt det är för övriga Natoländer om vi blir invaderade och särskilt Finland.
Svar på tråden Vill du att Sverige ska gå med i Nato?