• Thu 24 Nov 2022 08:09
    5632 visningar
    11 svar
    11
    5632

    Förändrad mens?

    Hej Jordgubbe123456!

    Jag har exakt samma ?problem?. Är snart 32 och i tidigare 20-årsåldern hade jag rätt riklig mens i ca 5 dagar (så att tampong/binda fylldes med jämna mellanrum under dagen). Numera börjar min mens med en dag klarrött blod och mensvärk (varför jag vet att det är mens och inte spottings), men då kommer det mest i samband med toabesök och trosskydd räcker. Därefter har jag mens i en dag som kräver binda/tampong och på dag 3 räcker trosskydd och blodet är då redan lite brunare och så fortsätter det i någon dagar. Till saken hör att jag innan mensen har spottings (brunröda blödningar men rätt sparsamma) i ganska många dagar, ibland 5 dagar från och till innan mensen. Räknar man spottingsen har jag alltså en relativt lång period med blödningar men varav bara ca 1 består av riklig blödning.

    Jag har genomgått en fertilitetsutredning då jag och min fästman försökt få barn i ca 1 år och den visade att allt var normalt? Visserligen hade jag lite kort lutealfas (ca 9-10 dagar mellan ägglossning och mens) så för det har jag fått progesterontabletter, men i övrigt var det inga andra konstigheter. Om jag var i tidigt klimakterie eller liknande så förtutsätter jag att detta hade upptäckts vid en fertilitetsutredning,..

  • Thu 24 Nov 2022 11:27
    #9

    Hej!
    Vad menar du med fel dag i cykeln?

    När man gör en fertilitetsutredning så kollar de ju specifikt förutsättningarna för att bli gravid? Har alltså gjort ultraljudsundersökning, gynundersökning, spolning av äggledare och blodprov. Jag är ingen läkare, men känns väl som att en fertilitetsutredning bla borde kolla specifikt efter tecken på förklimakterie m.m.?

Svar på tråden Förändrad mens?