• Lör 9 apr 12:39
  7210 visningar
  33 svar
  33
  7210

  Har alla det undanplockat och välstädat alltid?

  Tänkte mest om det kommer besök, är det tex någon som kommer om 3 timmar så blir det stress att plocka undan, lägga saker på sin plats, diska.

  Har alla det undanplockat hela tiden?

 • Svar på tråden Har alla det undanplockat och välstädat alltid?
 • Sön 10 apr 13:19
  #21

  Jag har det alltid undanplockat, men det kan vara dammigt på bord och hyllor. Golven är alltid rena eftersom vi har en dammsugarrobot. Handfatet i badrummet görs rent var gång jag tvättar mig, tar bara några sekunder att torka av med vatten. Toastolen var gång jag varit på toa. Ett tag med borsten och spolar av. Köket är alltid undanplockat och diskbänk och spishäll avtorkad. Jag storstädar så gott som aldrig. Sängen bäddar jag alltid men har sällan överkast på. Det som är stökigast är nog soffbordet eftersom min dator, headset, glas, glasögon och mobil ligger där. Men skulle det komma besök så tar det bara någon minut att plocka undan.

 • Sön 10 apr 16:17
  #22

  Nej här är det ofta stökigt. Sonen röjer ju runt saker på nolltid, känns som jag går och plockar nästan hela tiden men ändå är det fortfarande en hög stökighets-nivå. På helgen och framförallt när folk ska hälsa på så städar vi ordentligt, men sen två dagar senare är det ju lika stökigt igen...

 • Sön 10 apr 16:30
  #23

  Jag rekommenderar facebookgruppen


  Family Living- the true story

  för lite bilder på hur det ser ut hemma när folk inte har besök. Och i vissa fall även när de har det. Solig

  Låt gäster vara välkomna oavsett stök eller ej, de flesta vet nog att man inte orkar städa alltid. 

  Jag kan gå loss och t.ex. polera kranar och handtag och städa fogar med tops innan storhelg/släktträff, men till vardags ser det ut lite hur som helst.

  Jag drar gränsen vid mögelblommor simmande i glaskaffekannan, det kanske man kan undvika. Skrattande

  (jag råkade ut för det hos en vän med tre barn under 7 år, hon drack inte kaffe själv och hennes man reste mycket. Den dagen var jag plötsligt inte så sugen på kaffe men det var övergående. Tungan ute )
  Om jag är rimligt trevlig, utgå från att du är rimligt intelligent.
 • Sön 10 apr 18:31
  #24

  Jag bor ensam så det är inte någon bedrift direkt, men ja. Jag städar efter att folk har varit på besök, inte innan.

 • Sön 10 apr 18:36
  #25

  Jag har ständigt städat hemma. dels för jag har städmani och får panik om det är stökigt :)))

 • Sön 10 apr 21:59
  #26
  Lainie Kennedy skrev 2022-04-10 18:31:07 följande:
  Jag bor ensam så det är inte någon bedrift direkt, men ja. Jag städar efter att folk har varit på besök, inte innan.
  Det var en ny variant. Bacillskräck, eller vad är orsaken?
 • Mån 11 apr 09:31
  #27
  Ocdmänniska skrev 2022-04-09 17:05:09 följande:

  Nej alla har stökigt ibland! 


  Nej. Vi har aldrig stökigt
 • Mån 11 apr 09:52
  #28

  Har precis bestämt med min man att vi ska införa 15 minuter varje kväll då vi städar tillsammans. Med en förhoppning om att det varje dag ska bli lite mer städat och tids nog att allt är rent. 

 • Mån 11 apr 09:58
  #29

  Nej, vi lever här hemma. Så det kan vara lite smårörigt, men inte värre än att det tar en kort stund att få bort det värsta. 
  Ingen slänger underkläder eller annan smutstvätt på golvet, men tröjor som man använder kan ligga i soffan, handarbete ligger framme, sängarna är obäddade. 
  Skorna kan stå framme.
  Disken kan stå framme. 
  Men det är rent hemma

 • Mån 11 apr 10:03
  #30

  Nja barnen är rätt duktiga på att slänga kläder överallt och leksaker. Men vi brukar ta 10/15 min var jag och maken varje kväll och plocka undan. Så relativt undanplockat är det.

  sen har vi städhjälp varannan vecka så då blir det grovstädat.

  Men jag städar inte för att andra ska bedöma mitt hem, jag städar undan och plockar för att jag mår bra av det.  Röra stressar upp mig. Älskar att gå runt och njuta av vårt hem.

 • Mån 11 apr 10:08
  #31

  Kör lite Clean mama, dvs plockar i och ur disk varje dag, bäddar sängen, tittar över köksbänk, hallbänk, toabänk varje dag, kollar lite på golvet, främst under matbordet, samt hanterar lite tvätt, ALLA moment dagligen. Och rensa något litet. 

  Så kommer gäster så tar det kanske en extra stund, men inte alls som förr ... Dessutom är det mer ordning i vardagen.... Men fortfarande så är det ju ett hem med barn och tonåring och då blir det oordning på 2 sekunder. Men det är en ytlig oordning, inte massa disk, tvätt, post, trasiga saker som borde slängts, osv.

 • Mån 11 apr 12:52
  #32
  Tow2Mater skrev 2022-04-10 21:59:00 följande:
  Det var en ny variant. Bacillskräck, eller vad är orsaken?
  Det blir stökigare av fler personers närvaro. Disk, smulor, soffkuddar och mattor på sniskan.  Och grus, typ.
 • Mån 11 apr 14:49
  #33
  +1

  Vi tycker det är alldeles för jobbigt att ha det stökigt, rörigt och mycket prylar hemma.

  Vi tycker det är mycket lättare och att det tar minst tid att dagligen hålla efter och att ha som rutin att plocka undan allt som man plockar fram.
  Ta bort det första innan man plockar fram nästa, plocka undan kläder innan man plockar fram andra kläder.
  Då blir det ju också enkelt och snabbt att damma, dammsuga och torka golven.

  Det svåraste, det som har krävt både mest tid, tålamod och pedagogik har varit att lära barnen att leva så här. Men med tiden har de själva insett att det är smartast och att det kräver minst tid om man håller ordning varje dag och har det som rutin. Vi har inte behövt sätta några fasta regler utan vi har tillsammans kommit överens om vilka rutiner som passar bäst för oss alla i vår familj.

  Nu när barnen blivit större, två utflugna och en snart på väg ut, så är alla i familjen överens om att det också har varit mycket värdefullt för alla att ha fått lära sig att hålla ordning och att lära sig städa.
  Jag kan se att våra utflugna barn också lever sina nya liv ganska mycket så som de har lärt hemifrån. Jag kan också notera att de försöker lära sambos och andra nära att leva så, men att det kräver lite extra tålamod och också att man ibland får vara lite överseende med andra...

  Under en period hade vi städfirma varannan vecka men vi tyckte det blev helt fel att våra ungdomar fick lära sig att "någon annan städar efter mig". Det blev liksom inga sunda värderingar av det och dessutom missade de viktig kunskap gällande att lära sig hur man städar på riktigt. Pengarna som vi sparade under ett år använde vi till en gemensam familjeaktivitet som barnen fick bestämma.

Svar på tråden Har alla det undanplockat och välstädat alltid?
Logga in
Bli medlem