• Anonym (En till)
    Mon 11 Apr 2022 18:29
    26608 visningar
    145 svar
    145
    26608

    Vad är problemet? Varför vill hon inte ha sex?

    Anonym (man 50) skrev 2022-04-11 17:08:39 följande:
    Om undersökningar visar att kanske 2/3 av kvinnor får minskad lust efter klimakteriet så är det rent statistiskt inte lika representativt att få ökad som minskad lust. Det är bara ett faktamässigt konstaterande, inte något mästrande. Minst lika stor andel män får problem med potensen från 40-50 års ålder - enligt din logik så ska vi låta bli och tala om det för då får vi män "lära oss" att vi kommer få sviktande stånd när vi inte ens vet om det kommer bli så. För de män som har problem med potens är det inte någon större att höra dessa lyckligt lottade män säga att "jag har minsann inga problem, det är faktiskt inte alls alla som får det". Tvärtom är det väl bara bra för dem och deras partner att veta att de inte är ensamma och att det finns olika sätt att hjälpa dem. Varför skulle resonemanget vara annorlunda bara för att det gäller kvinnors sexlust?
    Då är jag ett undantag till. Är 53 och har aldrig haft så hög sexlust som sista 3 åren. När mensen upphörde. Skulle vilja ha sex varje dag, så börjar förstå de kvinnor som söker yngre älskare men det hör inte till den här tråden.

    Jag tappade all attraktion till min fd man efter barnaåren. Den kom aldrig åter. Han led som ts. Fasen vad jobbigt för båda parter när man hamnar i detta. Inget hjälpte. Jag valde skilsmässa för detta slet oerhört på oss. Nu har han det bra och jag också. 
  • Anonym (En till)
    Mon 11 Apr 2022 19:59
    #52
    Nutid skrev 2022-04-11 19:48:15 följande:
    Jag har hört flera som berättar liknande.
    Att lusten till maken aldrig kom tillbaka men att efter separation tog det fart.
    Jobbigt för mig att höra då jag är i TS situation fast 10 år senare och kämpar men känner mer och mer att det är dags att ge upp. Jag har under de tidigare åren bara gått och hoppats gett henne tid. Jag har tänkt att bara barnen blir lite större, bara det inte är så stressigt,... Nu går vi i parterapi och har kommit varandra närmare men sex det har vi inte. Det jag verkligen ångrar är att Jag bara låtit tiden gå. Så det är bra TS att du jobbar på det med din partner.
    Vill förtydliga att min sexlust kom inte tillbaka direkt efter skilsmässan. Levde nöjd utan 6 i fler år. Runt 50 vände det, med besked. 
  • Anonym (En till)
    Mon 11 Apr 2022 20:09
    #55
    +2
    exandthecity skrev 2022-04-11 19:21:00 följande:

    jag fattar inte grejen med p-piller om man lever i en fast relation. Då bör man ju kunna snacka med varandra och komma överens att inte lägga satsen vaginalt om man inte vill ha barn.


    Jag snackar alltså inte om CI utan att undvika vaginal penetration då man är ens i närheten av utlösning (mannen).


    Man kan ha skönt (båda parter) på så många sätt..


     


    Tror många kvinnor får svårt att slappna av under de förutsättningarna. Kan nog bli ännu mindre 6 då. Killar kan få utlösning med kort förvarning är min erfarenhet. 
    Och sen oron fram tills mensen kommer. 
    Risken att det ändå blir en oönskad graviditet, som blir värst för henne. Det finns så många barn som blivit till pga otur, oönskade (i stunden) och dålig koll på när det är säkert. 
  • Anonym (En till)
    Mon 11 Apr 2022 22:54
    #62
    Anonym (man 50) skrev 2022-04-11 21:36:58 följande:
    Det låter ju underbart i och för sig, det borde väl inte vara så omöjligt att hitta någon som gillar sex lika mycket, även om det kanske inte är lika lätt att hitta en livspartner när man är 50+.

    Men det jag undrar med kvinnor som har haft liknande erfarenheter so du är vad det var som gjorde att attraktionen till mannen försvann? Var det helt enkelt så att den aldrig var så stark, och ni höll ihop pga av barnen mest fast kärleken egentligen dött för längesen? Eller var det något mer konkret som gjorde att din attraktion försvann när barnen vuxit upp? Det verkar ju vara rätt vanligt att par skiljer sig när barnen flugit ut - och det sägs ju att det oftast är på kvinnans initiativ, om det nu stämmer. De par jag känner som gått isär i den åldern har nog varit i den första kategorin - de kändes aldrig särskilt kära och lyckliga ens i början utan familjen var mer som ett projekt utan passion.
    Först. Du har en bild av att kvinnor över 50 inte har lust eller kan hitta en partner - glöm det. Jag vet inte var du bor eller vad du har runt om dig men..... Näää

    Varför dog min lust. Jo, det hde nog med att min attraktion till honom dog och då tror jag det är svårt att väcka den. Hade han gjort en total makeover med träning osv så kanske men han soffade till sig medan jag tränade och åt bra. Han gick från en 8 till en 2a och jag var kvar på 8. Typ. 
  • Anonym (En till)
    Tue 12 Apr 2022 17:25
    #96
    Anonym (Fru strerad) skrev 2022-04-12 14:52:19 följande:

    Håller inte med om att attraktionen är borta. KAN givetvis vara så, men kan lika gärna vara andra saker som spelar in, inte minst när man driver Familjen AB tillsammans. I detta fallet kan det lika gärna vara så att attraktionen har tagit en paus. Annat prioriteras med mera.
    Jag tror att det är väldigt svårt att få tillbaka glöden om elden slocknat helt och gapet mellan man kvinna ökat år efter år.
    Tycker också många vittnar om det. Ni som säger emot lever väl i detta o h vill tro att det ska vända. Nån vacker dag när solen skiner och allt är på topp. Kommer den dagen? 
Svar på tråden Vad är problemet? Varför vill hon inte ha sex?