• Anonym (Uppgi­ven man)
  Mån 11 apr 11:20
  25081 visningar
  145 svar
  145
  25081

  Vad är problemet? Varför vill hon inte ha sex?

  Hej!
  Jag vill först be om ursäkt då sannolikheten är rätt stor att detta blir ett långt inlägg.
  Syftet med inlägget är nog främst bara för att jag behöver skriva av mig, om ni vill så får ni gärna bidra med råd, tankar och idéer.
  Jag är en man på 32 år och bor i en villa tillsammans med min kvinnliga sambo och våra två underbara barn. Jag och min sambo har varit ihop i 12 år, vi fick barn efter 4 års samboskap då vi båda kände det var dags.
  Vi har båda jobb och en bra stabil ekonomi, gott om fritid, vi delar jämnt ut på hushållssysslorna, tid med barnen och sånt. Jag tar lite större ansvar ekonomiskt då jag jobbar heltid och även tjänar mer än min sambo.
  Jag själv är till och från mer aktiv av mig med löpträning och gym, men vi håller oss båda i bra fysisk form.
  Vad är problemet då kan man tänka?
  Tyvärr är det vad jag förstår det klassiska: sexet, eller rättare sagt lusten (sexet är bra när det väl händer).
  Vårt förhållande började som de flesta andra, vi var båda 20-åringar och hade sex ofta, men inte överdrivet. Sex på första dejten (morgonen efter en festkväll där vi träffades) och därefter gjorde vi det i lagom mängd för mig, några gånger i veckan. Detta fortskred sedan i ett par år.
  Sedan hände något som säkert händer i de flesta förhållanden efter ett par år att sexet blir lite mer sällan, låt säga att det kanske var 1-2 dagar varje 14-dagars period.
  Sen fick vi vårt första barn.
  Under hela graviditeten så hade min sambo 0 sexlust, förlossningen var rätt så tuff och utdragen och det blev en del klipp och sy. Så av förklarliga skäl så hade vi inget sex under ett halvår efter förlossningen, därefter så återgick det till dåvarande "normal-läget" med
  sex max en gång per vecka. Här började det kännas att det var mer att hon ställde upp för mig och gjorde det bara för min skull.
  Vårt andra barn kom två år efter det första och den graviditeten var rätt så likt den första, förlossningen var desto mer annorlunda då det gick supersnabbt och utan några men alls.
  Men efter den sista graviditeten detta så har min sambo fortsatt haft ingen lust alls.
  Det sex vi har idag och sex år tillbaka är när jag själv initierar det, jag själv är så otroligt tänd på min sambo. Hon ser fantastisk ut och varje dag så får jag lust att vara med henne.
  Jag håller det såklart tillbaka så mycket jag kan då jag inte vill tjata mig till samlag, men när det gått 3-4 veckor så står jag inte ut längre och försöker så försiktigt jag kan att föreslå sex. Varje gång blir jag nekad direkt av flera olka förklaringar: "Du kan inte komma med sånt nu, det är för sent", "Det är för tidigt, barnen har inte somnat än", "jag är trött".
  Efter att ha blivit nekad några kvällar på raken så säger hon tillslut att vi kan göra det dagen efter, så blir det också oftast men känslan är förstås att det blir planerat och hon har egentligen ingen lust.
  När vi väl har sex så är jag säker på att hon verkligen tycker om det, jag själv blir "mätt" på sexet efter den kvällen och känner ingen kåthet på ett par dagar men sen börjar det om igen.
  Det som jag har märkt på sistonde är att jag blir mer och mer påverkad av situationen, när jag vi är inne i "neka-fasen" tappar jag tålamodet och blir frustrerad för minsta lilla, barnen kan göra mig så irriterad och arg.
  Min sambo skulle däremot kunna leva utan sex helt och hållet, vi har haft uppehåll helt med sex i flera månader utan att det bekymrar henne något alls.
  Det finns säkert underliggande orsaker att det blir så här.
  Innan jag träffade min sambo så menar hon att hon aldrig onanerat, nu har hon visserligen gjort det någon gång då jag uppmuntrat henne till det, köpt leksak o.s.v. men sexlusten har nog varit väldigt låg hos henne under hela hennes liv.
  Hon har också erkänt det själv att hon ofta inte har någon sexlust, men att det kommer ibland. Vi har därför testat att sluta med hormonella preventivmedel och sånt men det gav inget resultat, vi har öven testat kosttillskott som ska öka sexlusten men samma sak där.
  Jag hittar på olika aktiviteter/resor, köper presenter till henne ibland (utan självklar baktanke), uppmuntrar henne att träffa vänner/gå ut osv.
  Jag vet inte hur vi ska lösa detta.
  Jag mår så dåligt av att veta att hon bara har sex med mig för tillfredställa mig, men mår samtidigt ännu sämre av att inte få ha sex öht.
  Att det nu går ut över folk omkring mig är inte heller bra.
  Jag känner också att vi är unga fortfarande, ser ungdomliga ut och är i bra fysisk form än. Det kan väl inte vara slut på sexlivet redan innan det än har hunnit börja på riktigt? Borde inte vi vara i de bästa åren just nu sexmässigt?
  Ibland efter att jag blivit nekad i sängen så kan jag få en sån otrolig deppig känsla, ibland på morgon när jag sitter i bilen till jobbet känner jag att jag bara vill stänga av telefonen och bara fortsätta åka/försvinna.
  Är jag bara en ynklig man som göra ett stort problem av ingenting?
  Är jag beroende av något jag aldrig får?
  Behöver jag hjälp?
  Behöver vi hjälp?
  Behöver hon hjälp?
  Uppgiven...
 • Svar på tråden Vad är problemet? Varför vill hon inte ha sex?
 • Anonym (Lite samma lika.)
  Tor 14 apr 12:21

  Jag känner igen mig i stor del av vad TS skriver. Sambon har inte överdrivet stort behov av sex, men när det väl blir av blir det bra. Men jag är precis likadan, när det gått för lång tid så blir man bitter och sur. Börjar nästan längta efter en separation så man kan ligga runt, skitlöjligt kan tyckas men känslor är ju svåra att styra över. Så fort det blir åka av så är bitterheten som bortblåst

  Jag har fastnat i något slags limbo, vi hade redan från start inget sprakande sexliv. Sambon hade problem med samlagssmärtor, men det tog ju ett tag innan det kröp fram så i början tog jag upp bristen på sex som ett problem rätt många ggr då jag aldrig upplevt det innan.

  Men då det kom fram så överlät jag till sambon att avgöra när det ska gökas, jag fixar inte att ligga med någon som bara ställer upp, så jag backade helt. Efter barnen så är smärtorna paradoxalt nog inget problem längre, men vi är fortsatt kvar i att hon får ta initiativet och jag inväntar det och tar tacksamt emot smulorna när någon ramlar av bordet..

  Förmodligen skulle det bli mera fart om jag tog mera initiativ, och hon skulle förmodligen se det positivt att bli uppvaktad men vafan, det är svårt att lära en gammal hund sitta..

  Jag har funderat länge och väl på detta men kommer ingenstans tyvärr, hon har aldrig under nästan 20 år tagit upp det självmant och tar helst inte upp någonting alls som hon ser som ett problem till diskussion. Kan aldrig tänka mig att hon är 100% nöjd med allt...

 • Tor 14 apr 12:23
  Tecum skrev 2022-04-11 17:22:00 följande:
  Håller med, i den åldern borde sexlivet vara på topp. Det kommer inte att bli varaktigt bättre.
  Exakt.

  Om kvinnan hade varit villig att själv försöka göra något åt saken så att ts på det sättet kunde känna att hon var investerad i förhållandet och angelägen om en förändring så hade det varit ett incitament för att stanna men så är uppenbarligen inte fallet och då tycker jag för min del att han bör lämna. Gör han inte det så väntar massor av år av total sextorka och det är ju inget bra sätt för en människa att leva. 
 • Anonym (Besse­rwiss)
  Tor 14 apr 12:29
  Pope Joan II skrev 2022-04-14 12:23:47 följande:
  Exakt.

  Om kvinnan hade varit villig att själv försöka göra något åt saken så att ts på det sättet kunde känna att hon var investerad i förhållandet och angelägen om en förändring så hade det varit ett incitament för att stanna men så är uppenbarligen inte fallet och då tycker jag för min del att han bör lämna. Gör han inte det så väntar massor av år av total sextorka och det är ju inget bra sätt för en människa att leva. 
  Ja, för den som inte vill ha sex så är ju sextorka alldeles utmärkt. Tyvärr är det detta som verkar vara det vanligaste förhållandet....man får nöja sig med de smulor som blir kastade när partnern är "på humör" eller tycker att det blir rent pinsamt att det gått så lång tid sen sist....för dom vill ju ändå vara "normala"

  Håhåjaja.
 • Tor 14 apr 13:15
  Anonym (man 50) skrev 2022-04-14 11:58:30 följande:
  Problemet är att det blir en ond cirkel när kvinnan undviker gos och närhet när hon inte är sexsugen. Då blir ju gos och närhet något man BARA har i samband med sex, i stället för en naturlig del av samlivet som binder en samman. Mycket bättre att vara tydlig med att man gärna vill gosa men att det inte betyder att man vill ha sex just då. Jag tror mycket av denn press du pratar om uppstår för att det brister i kommunikationen i ett par.
  Det kan jag absolut hålla med om.
  När sådana här problem uppstår i ett förhållande så är det nog många gånger brister i kommunikationen som är orsaken.
  Jag tror man måste försöka mötas halvvägs.
  Prata med varandra och att båda visar förståelse för varandras ståndpunkter.
  Det är väl där det ofta brister.
 • Anonym (Frust­rerad)
  Tor 14 apr 22:13

  Har nästan Precis samma problem med min man.

 • Tor 14 apr 23:09
  Anonym (Frustrerad) skrev 2022-04-14 22:13:20 följande:

  Har nästan Precis samma problem med min man.


  Vi är många både män som jag och kvinnor med partners som slutat med sex....Rynkar på näsan
 • Anonym (Krumm­elisa)
  Mån 2 maj 20:39

  Läser så många svar i denna tråden och allt inom mig skriker lite. 


   


  Självklart behöver saker vara mer jämnställda. 


   


  Men en stor fråga i allt är, går hon på p-medel? 


  Preventinmedel minskar sexlusten, krymper klitoris, minskar lubraktionen, ökar depressions risken mm. 


   


   

 • Casper­9
  Mån 2 maj 22:21

  Förstår inte riktigt det här. 5 min i veckan kan man väl avsätta till sex? Min man kommer efter 2-5 min vid sex vilket innebär 5 min sex i veckan för mig. Eller du kanske har svårt att komma ts? Kanske därför hon inte orkar ha sex?

 • Tis 3 maj 06:58
  Casper9 skrev 2022-05-02 22:21:31 följande:

  Förstår inte riktigt det här. 5 min i veckan kan man väl avsätta till sex? Min man kommer efter 2-5 min vid sex vilket innebär 5 min sex i veckan för mig. Eller du kanske har svårt att komma ts? Kanske därför hon inte orkar ha sex?


  Fast om man bara ska se det som en uppoffring att ha sex är det väl inte heller bra kan jag tycka?

  Skulle inte vilja ligga med en kvinna som tänker: ok 5 minuter kan han få så kan jag kolla mina serier på Netflix sen....
 • Anonym (Fru strera­d)
  Tis 3 maj 07:20
  Kirrow skrev 2022-04-12 22:08:03 följande:
  Helt otroligt!

  När jag läste din text så tänkte jag fram till slutet av texten skrev jag det här på fyllan? Hur kan jag inte minnas att jag skrivit det här?

  Jag har exakt samma livssituation som dig, samma ålder, ja precis allting!

  Det jag misstänker är att min sambo har svårt att älska sig själv och har för höga krav samt blir kvävd av barnen och stressen.

  Ver inte hur detta ska sluta, snart ger jag upp trots att jag är beredd att satsa allt.

  Får man fråga vart i Sverige du bor?
  Meningen där med att älska sig själv, höga krav och kvävd av stress och barnen summerar det hela väldigt bra tycker jag. Tyvärr, så har jag märkt att både de höga kraven och oförmågan att älska sig själv hänger kvar även när barnen är lite mer självgående. O älskar man inte sig själv i hygglig mån (känner sig fin och sexig)...hur skall man kunna älska på riktigt då? Alltså ge sig hän och leva ut. Sen är det ju inte alla som har det med sig och i sig heller såklart. Alla är vi lite olika, men ändå lika :) Tror inte man kan göra så mkt mer än att finnas där och hjälpas åt, uttrycka sina tankar och kanske önskemål (kommunicera). Finna en kompromiss som funkar eller välja en annan väg.
 • Anonym (var ärlig)
  Tis 3 maj 07:39
  Casper9 skrev 2022-05-02 22:21:31 följande:

  Förstår inte riktigt det här. 5 min i veckan kan man väl avsätta till sex? Min man kommer efter 2-5 min vid sex vilket innebär 5 min sex i veckan för mig. Eller du kanske har svårt att komma ts? Kanske därför hon inte orkar ha sex?


  De flesta vill väl inte ha sex med någon som bara ställer upp på det under några minuter. Man vill väl ha en partner som är lite mer engagerad i sexet och inte bara vill få det överstökat.
 • Casper­9
  Tis 3 maj 07:49
  Anonym (var ärlig) skrev 2022-05-03 07:39:39 följande:
  De flesta vill väl inte ha sex med någon som bara ställer upp på det under några minuter. Man vill väl ha en partner som är lite mer engagerad i sexet och inte bara vill få det överstökat.
  Hur menar du med ställa upp? Jag har sex med min man för att jag älskar honom och 5 min i veckan kan jag lägga på sex för mer än så verkar han inte behöva
 • Anonym (var ärlig)
  Tis 3 maj 08:05
  Casper9 skrev 2022-05-03 07:49:19 följande:
  Hur menar du med ställa upp? Jag har sex med min man för att jag älskar honom och 5 min i veckan kan jag lägga på sex för mer än så verkar han inte behöva
  Men det kan väl knappast vara så skönt för dig om det bara tar några minuter?
 • Casper­9
  Tis 3 maj 12:10
  Anonym (var ärlig) skrev 2022-05-03 08:05:08 följande:
  Men det kan väl knappast vara så skönt för dig om det bara tar några minuter?
  Jag har väldigt låg sexlust så har inget behov av att få
  orgasm. men det är mysigt att ha sex med sin man pga närheten 
 • Ons 4 maj 06:44

  TS: skulle du kunna visa henne denna tråd?
  Jag tycker du skrivit enbart tankar som är ärliga och fina. Hur tror du hon skulle ta det?
  Det är ofta lättare att uttrycka sig i skrift, där man har tid att formulera sig och väga sina ord på guldvåg.

Svar på tråden Vad är problemet? Varför vill hon inte ha sex?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.